ספונטניות ?

איל באש

New member
ספונטניות ?../images/Emo9.gif

האם אתם ספונטנים?
האם אתם מתכננים כל צעד?
האם אתם מהזורמים?
האם אתם מהכבדים?
אני למדתי שהכי כייפי זה לא לתכנן ולא לחשב חישובים. אותי זה העסיק שנים, הייתי כמו מחשב, כל היום מתכנן מה אעשה עוד רגע. יצא לי מזה המון ציפיות , איך הכל צריך להיות ולהראות, והמון כעסים על שלא יוצא כך במציאות.
אז ממתכנן כפייתי הפכתי אט אט, ולא בקיצוניות, ללומד לזרום עם החיים, וזה עושה לי טוב.
מה איתכם ?

Palm tree

New member
לזרום

בהתחלה זה מפחיד. במיוחד בזרימות הגדולות הראשונות, כשהולכים לקצה השני של המדינה לכמה ימים. כל מני שאלות כמו "מה אם יקרה" ו"איך נחזור" ו"מה נעשה" רצות לך בראש בלי הפסקה. אבל יחד עם החשש, רצה בך גם תחושת ריגוש כזאת ממכרת. ביום הראשון של הזרימה עדיין לחוצים, וקשה ממש להנות. אתה תוהה איך כל החברים שלך מסוגלים להיות כאלו משוחררים. ביום השני, אחרי שיושנים לילה אחד מחוץ לבית ומתעוררים למקום אחר, אז כבר נהנים מהניתוק, מהמסע. ברגע שזה קורה, רוצים רק להמשיך לזרום. יש אנשים שלוקח להם קצת זמן, והם רק רוצים לחזור הביתה כבר. אבל בדרך חזרה, ברגע שהם מתחילים לראות את כל הנופים המוכרים של העיר שלהם, ומהרהרים במספר הימים המטורפים שכרגע עברו עליהם, הם תוהים לעצמם האם הם עשו טעות בכך שבחרו לחזור. ובזרימה הבאה כבר הכל משתחרר, ומתחילים ללמוד עד כמה נורא ואיום זה להחזיק באותה עבודה במשך כ"כ הרבה זמן, ועד כמה איום ונורא זה ללכת ללמוד באותו מקום, ועד כמה איום ונורא זה לגור באותה עיר כ"כ הרבה זמן, ופתאום מתעורר בך תאבון חסר גבולות ללחיות! לראות! לחקור! להתנסות! אתה מתחיל לצחוק על כל האנשים שמתכננים בקפידה את הטיולים שלהם, כ"כ פוחדים שהתוכניות שלהם ישתבשו, שמישהו יפגע, שמשהו ישבר. שיפגע, שישתבש, שישבר. לא נורא, זה לא חשוב בכלל. כל מה שחשוב זו הזרימה.

להיות ספונטני - זה להיות . . .

חופשי ומשוחרר. . זו הרגשה כייפית וקלילה . . זה נכון , אייל, מה שאמרת - כשמתכננים בקפידה רבה, יש שינויים ויש אכזבות,, אבל כך הרי לומדים הכי טוב, לא?! דרך הניסיון
אצלי, זה היה קצת מוגזם,הקטע הספונטני אני מתכוונת, ולעיתים גבל בחוסר אחריות... אז למדתי לרסן מעט את ההתלהבות ולהיות שקולה טיפה יותר
רגע, זו, אולי,בעצם, אימפולסיביות
טוב - העיקר זה לזרום ,כמו שנאמר לעייל,,, אתה אף פעם לא יודע מה מצפה לך בעיקול הדרך,,, אתה צפוי להפתעות ולחוויות לא מתוכננות,וזה הכי כייף. הכל מעניין הרבה יותר ,מאתגר ומסקרן, ומשאיר פתח ל..
לזרום - זה להיות אתה

איל באש

New member
תודה ים זה מקסים...../images/Emo140.gif../images/Emo42.gif

אכניס את זה למאמרים בפורום

למעלה