ספויילר 5

mariats

New member
ספויילר 5

הפרק הראשון של ג'ון בספר החמישי הוא שחזור מילה במילה של הפרק הראשון של סאם במשתה לעורבים. נראה לכם שיש סיבה נוספת מצד מרטין לגרום לנו לקרוא את חילופי הדברים שוב מלבד שנדע מה ג'ון חשב לעצמו בדיוק באותם רגעים? באופן כללי אני חושבת שזה ממש מגניב שיצא לנו לקרוא בדיוק את אותה הסצינה משתי נקודות מבט שונות. אישית אני פתחתי את הספר הרביעי ועשיתי השוואה של מה שסאם חושב למה שג'ון חושב. זה פשוט אדיר.

nathaliesh

New member
כן, פרק מראה (ספויילר)

והמטרה היחידה היא להראות לנו את הדברים מנקודת מבט נוספת ולהכניס עוד עומק, כהכנה לבנייה ולשינוי שג'ון, אחת הדמויות החשובות בשיר, עובר בספר הזה. בסה"כ טכניקה מאוד יפה של מרטין.

ellendili

New member
../images/Emo45.gif ספויילר5

זה פרק מעולה! יש שם עוד כמה פרקי מראה כאלה. זה ממש כיף שמרטין נותן לנו קצת להבין יותר את המניעים של ג'ון ואת ההתלבטויות שלו. ושמת לב שהמשפט שג'ון אומר לסאם בפרידה זה בדיוק מה שהוא אמר לרוב בפרידה שלהם בווינטרפל? אני מקווה שזה לא רמז לזה שגורלו של סאם יהיה דומה לשל רוב והם לעולם לא ייפגשו יותר

nathaliesh

New member
כן וזה לגמרי שבר לי את הלב ../images/Emo10.gif

זה היה קטע נורא עצוב. מה שלומך? איך את מרגישה? מתגעגעת!

One Song Glory

New member
זה אכן טריק מעניין

הפרק מנקודת המבט של סאם מאוד תסכל אותי. כעסתי עליו שהוא תפס את ג'ון כך, וחיכיתי שהם "יתפייסו". מנקודת המבט של ג'ון הוא תסכל עוד יותר. זה פרק שמסביר מעולה את השינוי שעבר על ג'ון, ואת חוסר היכולת שלו להבין שלהצדיק את עצמך בפני אחרים זה -כן- חשוב. הוא יכל להיות סמכותי ועדיין לא להיות יבש כלפיי סאם.

למעלה