ספוטינג בקייב

Abirabir

New member
ספוטינג בקייב

שלום לכולם,
ביום ראשון הבא אהיה בעיר קייב למשך 10 שעות (קונקשן מוילנה), ובכוונתי לצאת משדה התעופה להסתובב קצת ולצלם.
כרגע יש שתי אפשרויות:
1. ללכת לצלם במוזיאון התעופה שלהם שמאוד מעניין אותי עקב ריכוז המטוסים הסובייטיים החביבים עלי
2. לצלם בשדה התעופה של אנטונוב
בגלל שמדובר ביום ראשון, אני מעריך שלא תהיה הרבה פעילות בשדה התעופה של אנטונוב, אבל אולי אני טועה.
אשמח מאוד לעזרתכם במידע מועיל לגבי האפשרויות והסיכונים שעלולים להתעורר מפעילות צילום:
האם מותר בכלל לצלם בקירבת שדה התעופה הזה? (יש תמונות ברשת, אבל לך תדע לאור המלחמה עם הרוסים)
האם מותר לצלם בקירבת שדות תעופה באוקראינה בכלל?
באתר מוזיאון התעופה רשום שאפשר לצלם לאחר שמשלמים סכום כסף. האם הם מאפשרים לצלם עם ציוד DSLR, או שאחרי שאשלם הם יעשו לי תרגיל ויגידו שאסור (קרה לי במוזיאון חיל האוויר הטורקי)?

תודה לעונים,

אביר

davidfainshtein

Member
מנהל
שאלה טובה...

לא הייתי בקייב בשנים האחרונות ולא יודע מה המצב שם עכשיו. בעבר זה לא היה מקום נחמד במיוחד לספוטרים.

עמוס 2cv

New member
בזמנו שחייתי בהולנד גרתי ליד שדה תעופה צבאי

וגם שם יש חובבי תעופה רבים אז ההולנים בנו גיבעה בגובה כ 20 מטר ממש מעבר לגדר
במיוחד כדי שתהיה אפשרות לראות את הנחיתות ממש על המסלול .
אבל זה הולנד

Abirabir

New member
חזרתי מקייב, ולהלן הרשמים

שלום לכולם,
הייתי במוזיאון התעופה בקייב, ולא עשו לי בעיות לצלם. מסתבר שכל מבקר שני הגיע לשם עם מצלמת DSLR מושקעת, וכל השאר הגיעו עם סמרטפונים אז ברור שאין כל טעם לנסות להגביל את צילום המטוסים.
המוזיאון עצמו צמוד למסלול ההמראה של שדה התעופה השני של קייב (IEV) ויש שם גבעה נחמדה שמאפשרת לצלם את ההמראות והנחיתות.
למוזיאון אוסף מאוד מרשים של מטוסים סובייטיים, כולל כמה דגמים ייחודיים, כך שמאוד מעניין לראות את המקבץ הזה במקום אחד.

עד כאן הדברים החיוביים. ועכשיו לחלקים השליליים והמקוממים

לרוע המזל, ביום שהגעתי המוזיאון אירח מספר עצום של אספני כלי רכב אשר הציגו בשטח המוזיאון את מרכולתם. יכולת לראות שם לפחות אקזמפלר אחד מכל כלי-הרכב שיוצרו בברית המועצות (מכוניות, משאיות, אופנועים), וגם מספר רב של כלי רכב מארה"ב, גרמניה, יפן, וכד'. בנוסף, היו כאלו שפתחו דוכנים מאולתרים למכירת חלקי חילוף לרכב. זה נחמד מאוד, אבל הבעיה עם כל המישמש הזה היא באופן השילוב עם המוצגים הרגילים.
התנהלות ההנהלה: הנהלה המוזיאון בחוכמתה החליטה לאפשר למציגים להתמקם בין כלי הטיס, ולהשתמש בחלקם כסטנדים לכל מיני דברים. למשל, זוג צעיר הציג את אוסף אופנועי הג'אווה שלהם ליד מטוס Yak 3 משוחזר היטב וכנף שמאל שלו הפכה למדף עבור התיקים והמעילים שלהם. בנוסף, מצאת שם דוכני מזון שכללו מנגל שמוקמו בצמוד למוצגים.
באחד מחלקי המוזיאון, בשטח פתוח, יכולת לראות כמה עשרות קרוונים שהתמקמו שם במרחק לא קטן מהמוצגים. יושבי הקרוונים בישלו בסמוך פתחו אזור זולה ובאופן כללי התנהלו כאילו זה הבית שלהם ולא מוזיאון. לא יודע אם הם גם שהו שם בלילה אבל בשבילי זה היה מדהים לראות כזו התנהלות שלא היתה אפשרית בשום מוזיאון אחר בעולם.
התנהלות הקהל והתמודדות צוות המוזיאון איתם. אנשים טיפסו על המוצגים בלי לדפוק חשבון, נתנו לילדים שלהם לטפס על הכנפיים של המטוסים ולרוץ עליהן, בדקו שכל מיני חלקים מוברגים היטב ושהמדחפים מסתובבים. וכאשר אנשי הצוות של המוזיאון ראו את זה הם הביאו בתחילה מחאה אבל נתנו לאנשים להמשיך להתנהל כאילו כלום.
בגלל שזה היה יום חם, אנשים עשו פיקניקים מתחת למטוסים הגדולים, ויכולתם לראות משפחות פותחות מתחת למטוס את סלי הפיקניק שלהם, מעמידות נרגילות ונותנות לילדים להתרוצץ בין כני הנסע. גם כאן לא היתה שום פעילות של צוות המוזיאון כנגד התנהלות הקהל.
השחתת כלי טיס. באחת מפינות המוזיאון הוצגו מספר מסוקים. בסמוך לשניים מהם עמדה קבוצת אנשים שצבעו את המסוקים בגרפיטי באמצעות ספריי צבע, וכיסו את הצביעה המקורית של חיל האוויר הסובייטי ו/או האוקראיני. באת בבוקר וראית מסוק צבוע בסכמה המקובלת, ואם עברת שם אחרי הצהרים ראית שכל המסוק נהיה תוצר של הפסיכודליה המקומית - שחור, לבן, ירוק, אדם ושאר צבעים ללא קשר אחד לשני.

בקיצור, המוזיאון מאוד מאוד מעניין, אך עם התנהלות כזו לא ישאר ממנו הרבה בעוד מספר שנים. התנהגות הקהל השערורייתית וחוסר תגובתיות ההנהלה והעובדים שאיפשרה זאת, ורמת התחזוקה הגרועה של האוספים אשר ממוקמים באוויר הפתוח בהחלט יביאו להרס המוצגים והיעלמותם. חבל.

אביר

למעלה