ספוטים

guyberliner

New member
ספוטים

רציתי לדעת קצת פרטים על השוני באיכות ובמחיר של ספוטים 220V וספוטים עם שנאי ומה מומלץ יותר לתיקרת גבס וכן מה עדיף להרכיב שנאי בודד או שנאי לכל ספוט

asher40

New member
ספוטים - תגובה

שלום לך , יש היום מבחר כל כך גדול של ספוטים ,הן של 220V והן של 12V . ההבדלים הם: *מחיר: בספוטים של 12V יש צירוף של מס' אלמנטים ,הספוט ,השנאי והנורה (שהיא דיי יקרה יחסית לנורת ליבון לדוגמא). *נורות ספוט 220V ,נשרפות יותר מהר. *שמתי לב כי אפקט התאורה של נורת 12V יפה יותר ועדין יותר משום מה (אולי אני טועה בעניין זה). *בספוט 220V אין מגבלת מקום (או מרווח בגבס יותר נכון) ,כי לא צריך שנאי. מומלץ לשים שנאי אחד בודד על כל ספוט ,אחרת עליך לשים מוליכים בעלי חתך גדול יותר ,מן הסתם אתה בטח יודע כי לפי חוק אום ,ככל שהמתח יורד הזרם עולה ומכך יש התחממות גדולה יותר של המוליכים. מומלץ להשתמש בשנאים המתכתיים של עין השופט ,כי פשוט הם אמינים. לגבי הנורות אין להתפשר על איכות ,רק "אוזרם" או "פיליפס". אם תרצה מידע נוסף אשמח לעזור. אשר.

רז חשמל

New member
בנוסף

בכל חנות יציעו לכם שנאי אלקטרוני. אני לא ממליץ מכמה סיבות: מאוד לא אמין, עם הזמן יורד המתח שהוא מוציא ובעקבות כך רמת ההארה יורדת, אין אפשרות לעמעם.

בהצלחה

עד כמה שיידוע לי ,ןידוע: יש בעיה עם ספוטים של 220V שות מאוד הנורות נשרפות שם בתדירות הרבה יותר גבוהה מאשר ב12V ועוד המלצה קטנה : תשתמש בשנאי מכני,אורך החיים שלו הרבה יותר גבוהה...

למעלה