ספה לכפיפות בטן

רומן19

New member
ספה לכפיפות בטן

שלום לכולם, שאלתי היא בנוגע לספות לכפיפות בטן, דוגמת המופיעה בלינק המצורף: א. האם התרגילים המתבצעים על הספה פוגעים בגב, או שהיא שומרת? ב. האם יעילותה גבוהה מכפיפות בטן ללא מכשיר? ג. מהו מחירה בארץ? תודה! רומן

ספה לכפיפות בטן

התרגילים המתבצעים על הספה זהים לכל תרגיל כפיפות בטן אחר שאתה מכיר, כאשר בספה יש את היכולת לשנות את השיפוע. אין בספה שום יחודיות ולאורך זמן כמו אופני כושר או הליכון זה ישכב בצד ללא כל שימוש. המלצתי כפיפות בטן בבית בצורה נכונה ובתדירות קבועה - יתנו את אותו האפקט רק שתשאר עם יותר כסף בכיס או אימוני בטן בחדר כושר ששם יש מכשירים דומים.

רומן19

New member
ושמירה על הגב?

הבעיה שלי היא, שמאחר ואני מתאמן לצבא, היה עדיף לו תרגילי הבטן שלי היו דומים לאלה של המבחנים בצבא, כלומר לא רגלים 90 מעלות באוויר, אלה רגליים עך הקרקע ועליה עד הסוף (ובד"כ צריך שמישהו יחזיק את הרגלים כך). את זה היסקתי מכך שבעוד אני יכול נאמר להגיע למאתיים כפיפות רגילות לשתי דקות, אני בקושי מצליח לעשות אולי אפילו 60 בטן מלא כמו בבחנים, וגם זה קשה לי ומאוד לאט. הסיבה שאני לא עושה את התרגיל המלא, היא שהבנתי שהדבר מאוד לא בריא לגב. אם כן שאלתי היא, האם השפה מאפשרת לבצע את התרגיל בבטחה? ובמידה ולא, מה יכול להחליף את התרגיל המלא? תודה, רומן

כפיפות בטן

אין מה לעשות הצבא מפגר בענייני כפיפות בטן. עליה מלאה עם החזקת הרגלים בזמנים תעבוד בעיקר על שריר המותן כסל ולא על שרירי הבטן. הבעיה בתרגיל של כפיפות בטן עד הסוף הוא שמעל עליה של בערך 30 מעלות שריר שריר המותן כסל מושך את האגן קדימה (הגדלה של העקומה המותנית) ובמצב של שרירי בטן חלשים או עייפים נצפה לכאבי גב עקב לחץ דחיסתי בעמוד השדרה. כמובן שנכנס גם אלמנט התנופה שרק מחריף את המצב. כדי לבצע 200 כפיפות בזמנים צריך לשפר את הסבולת של שרירי הבטן והמותן כסל (מספר רב של חזרות עם מנוחה קצרה). להתאמן על תרגילים משולבים כגון - בתליה הרמת ברכיים לחזה ממצב של רגליים ישרות (לא ממצב התחלתי של 90 מעלות). חשוב שתחזק קודם כל את שרירי הבטן בתרגילים הבסיסים ורק אחר כך תיגש לביצוע התרגילים המשולבים. זכור שרירי בטן וזוקפי גב חזקים יכולים למנוע כאב.

למעלה