ספגטי עם טונה

noosh 19

New member
ספגטי עם טונה

לא זוכרת מתי, ראיתי מתכון שפורסם ואני מחפשת אותו, כל מה שאני זוכרת שהיה כתוב בו זה שחצי שמן מהכופסא צריך לשפוך על הספגטי או משהו כזה

pirge

New member
פסטונה

פסטונהו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 07:50 | 11/06/06 11:15 | 05/12/05 פסטונה אוספגטי ברוטב טונה אדום ו pirge ו מקור:פירגה. מכינים לפי הוראות היצרן איזה אטריות\\ספגטי שרוצים. ובינתיים-במקביל מכינים את הרוטב: כ-4 כפות שמן זית בצל קצוץ שן שום קצוצה פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות ----אפשר לשלב עוד צבע קופסה רסק עגבניות קטנה+2 כפות קטשופ ואפשר גם כף רוטב צ'ילי מתוק. קופסה של עגבניות כתושות ברסק--- טל וטרי תכולה 400 גרם אפשר להשתמש בעגבניות טריות מגוררות. חצי כוס מים 2 או 3 קופסאות טונה בלי השמן 2 כפות פטרוזיליה טריה או כוסברה למי שמעדיף מלח או אבקת מרק עוף פלפל שחור. כפית סוכר. להגשה: גרגרי חומוס מבושלים ואגוזים או שקדים שלמים לקישוט –מטוגנים במחבת יבשה.לבחוש כל הזמן עד שנהיים כתמים חומים. ההכנה: מטגנים בשמן הזית בצל ומשקפים אותו. מוסיפים שום ומטגנים להזהבה. מוסיפים לטיגון את רצועות הפלפלים ומזהיבים גם אותם. מוסיפים את הרסק-הקטשופ-הצ'ילי- והעגבניות ומערבבים ביחד. מוסיפים תבלינים ועשבי תיבול כשהכל רותח ומצטמצם מעט---- מכבים את הלהבה. טועמים ומשפרים טעם. מוסיפים את הטונה בגושים בלי השמן מערבבים בעדינות רבה שהטונה לא תתפורר בכלל. מורידים מנה ספגטי ויוצקים עליה מצקת מרוטב הטונה. מערבבים קלות. מקשטים בחומוס והאגוזים\\שקדים קלויים. הכל צריך להיעשות סמוך מאד לארוחה.

../images/Emo91.gifפשטידת פסטה עם טונה/ ניקי ב

אפשר לעשות גם עם ספגטי, אבל בכל מקרה צריך לאפות בתנור ולא להגיש AS IS. משהו אחר, אבל טעיייייםםםם בטירוף. פשטידת פסטה עם טונה ברוטב עגבניות 2 בצלים חתוכים לקוביות 2 עגבניות חתוכות לקוביות 2 כפיות שום כתוש 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות 2 קופסת רסק עגבניות מים 1 כפית פפריקה מתוקה סוכר, מלח, פלפל, אבקת מרק 2 ביצים 2 קופסאות טונה מפוררות גבינה צהובה מגוררת, פרמזן. חצי חבילת פסטה אופן ההכנה: להכין את הפסטה לטגן את הבצל , להוסיף שום כתוש, קוביות פלפל , קוביות העגבניות, לטגן עד שהירקות מתרככים. להוסיף את רסק העגבניות, מילאתי מים בשתי הקופסאות הריקות והוספתי לתבשיל. להוסיף את הסוכר והתבלינים. להוסיף את הטונה המפוררת לערבב, להוסיף את שתי הביצים ולערבב , לטגן 5 ד' לתקן טעמים. לסנן את הפסטה ולשפוך לקערה, להוסיף את התבשיל שהכנו, לערבב היטב. להכניס את התבשיל לתנור ל20 -25 ד', חום בינוני לקראת הסוף לפזר למעלה גבינה צהובה מגוררת, אפשר גם פרמזן. שהגבינות נמסות להוציא מהתנור.

kalah

New member
ובנוסף לאלו אני מציעה גם את

הרוטב של צחי (ביג ג'ק) של מעין חריימה עם טונה שאני מערבבת עם ספגטי ויוצא נפלא.

למעלה