ספגטי וחציל קלוי

ספגטי וחציל קלוי

במסעדת ספגטים קיימת מנה שנקראת "ספגטי שנחאי" היא מכילה, חציל מטוגן, סירופ מייפל, בצל סגול, בצל ירוק, שמן זית, פטרוזיליה ושום. אני מעוניינת להכין את המנה אך אני לא יודעת באיזה שלב להוסיף את סירופ המייפל. אם למישהי יש במקרה מתכון דומה או כל עזרה אחרת, אני אשמח. בנוסף, אני מעוניינת להכין חציל שלם קלוי, דומה למה שמגישים במסעדות מלווה בטחינה. למישהי יש מתכון? תודה רבה.

את החציל השלם אני יכולה להגיד לך

את יכולה לקלות אותו על הגז, או להכין אותו בתנור, או לקלות אותו במנגל על האש, אחרי שאת קולה אותו, את חוצה אותו לחצי, מועכת טיפה את הבפנים, או מוציאה מעט מהבפנים, ממלאה בטחינה מתובלת לוקחים טחינה גולמית, מערבבים עם מים, שמן, מלח, לימון ושום, ופטרוזיליה עם אוהבים ושופכים מעט מהטחינה לתוך החציל. את יכולה להגיש אותו שלם ככה כמו שהוא את יכולה לערבב אותו לסלט, או ליצור קוביות ולערבב עם הטחינה, מעל לפזר פטרוזיליה ועגבניות ובתאבון

pirge

New member
המייפל מוסיפים לטיגון הבצל והנה חציל קלוי שלם

לקלות את החציל שלם (לא לשכוח לנקב אותו עם קיסם למנוע התפוצצות) לבצוע אותו כשהוא חם מאד ל-2 ולצקת מעל טחינה ולקשט מגישים את החציל מיד.

תודה לשתיכן

לגבי החציל, אני יכולה פשוט לקלות אותו על מחבת (ללא שמן כן?) אם בתנור, אז כמה זמן בערך? לגבי הספגטי, המייפל היה מורגש מאוד בכל המנה יכול להיות שהוסיפו גם אח"כ לספגטי, לאחר ההכנה? תודה רבה.

pirge

New member
המייפל מקורמל בבצל המטוגן ולכן הוא

דומיננטי לגבי החציל יש לי כבר שנים מחבת שאני שומרת רק לקליית חצילים/פלפלים בלי שמן כמובן ולא לשכוח לדקור את החציל אחרת הוא יתפוצץץץץץץץץץץץץץץץץ בתנור חם 200 מעלות --תבדקי אחרי רבע שעה ותהפכי לצד השני. בבקשה

ושוב תודה ../images/Emo13.gif

ושאלה אחרונה, כאשר אני מטגנת את הבצל אני צריכה גם להוסיף שמן או רק את סירופ המייפל?

pirge

New member
אני לא מכירה את המתכון,רק מהנחה. צריך

לטגן את הבצל על שמן ואחרי שהבצל מזהיב להוסיף את המייפל ולטגן ביחד עד שהבצל יתקרמל.

למעלה