סף תיסכול נמוך.

Almost me

New member
סף תיסכול נמוך.

הבעיה של הבן שלי די דומה לבעיה שהוזכרה כאן קודם. ארד, בן חמש מוכשר מאוד יחסית לגילו, כמעט בכל תחום שנוא נוגע הוא מוצא את עצמו, אולם יש לו סף תיסכול מאוד נמוך כשמשהו לא מצליח לו הוא ישר "חוטף קריזה". כשזה קורה אנחנו ישר תופסים אותו מסיחים את דעתו, מדברים איתו, כשהוא נרגע אנחנו מסבירים לו שלא חייבים להצליח בכל דבר, ושילד בן חמש לא צריך להצליח בכל ושלפעמים כיף לשחק בשביל המשחק וכו´ . לאחרונה "חלה תפנית" ארד פשוט מעדיף שלא להתעמת עם הדברים שהוא מתקשה בהם, למשל הוא מעדיף לראות איך בן הדוד שלו משחק במקום לשחק בעצמו. איך עוזרים לו להבין שמשחק הוא רק משחק? ושהרבה יותר כיף לשחק ולטעות מאשר לא לעשות כלום?

גרא.

New member
בנך מבטא בברור חוסר בשלות רגשית

שמותר כבר לצפות בגילו.הוא מתקשה לפי שעה להתאפק ולדחות ספוקים,ואינו יודע להתמודד בצורה בוגרת עם מצבי תסכול.אכן,אחד תגובה השכיחה,הלא בוגרת למצב תסכול היא תוקפנות ,מילולית,או פיזית, כלפי המטלה שאותה בצע,למשל כשהציור לא מצליח לו,הוא קורע אותו בחמת זעם.זוהי תגובה אופיינית למדי גם לילד עם נטייה פרפקציוניסטית מובהקת,שכמעט אף פעם אינו מרוצה סופית ממוצר שעשה,ותמיד נשאר מתוסכל..אז מה עושים ? נכון נהגתם כשניסיתם להסביר לו שלא חייבים להצליח בכל דבר.אבל,רגע.שים לב,האם אתם כהורים,הישגיים מאד? האם יכול להיות שהוא מנסה ושואף להיות כמותכם? האם יכול להיות שהוא חושב שאתם כן מצפים ממנו להיות טוב כמותכם??כדאי לעשות בדיקה עצמית.במרבית המקרים,חוסר הבשלות הרגשית ביחס לגיל,מתאזן די מהר,ככל שהילד גדל.וזו שאלה של זמן.יחד עם זה,במונחים של אינטליגציה רגשית,יש לכם ההורים אפשרות להשפיע על התנהגות הילד בכיוון חיובי.כדאי לעיין בספרם של אליאס,טוביא ופרילינדר "אינטליגנציה רגשית להורים"..וכן ספר דומה בשם "אינטליגנציה רגשית לילדים"..בשני הס]פרים הללו,יש הדרכה מפורטת כיצד להקנות לילדים את עיקרי האינטליגנציה הרגשית,שהם: יכולת ניהול עצמי של רגשות,מודעות עצמית לרגשות של הילד,ולרגשות זולתו (היכולת להגיע לאמפטיה),וכישורים חברתיים.

Almost me

New member
אני מקווה

ששום דבר בהתנהגות שלנו לא מוביל אותו לכך... בתיאוריה במגדלי קוביות הייתי אפילו "עוזרת לו" פיזית רק כדי שלא יהפוך להישגי מידי. אולם בחיים האמיתיים אין קוביות ואני לא יודעת איזה התנהגויות למשל יכולות ל"עזור" לו להפוך מתוסכל יותר והישגי יותר. אני מנסה להוריד לו את התיסכול אפילו בשיטה של סיפורים (ירון כועס למשל). כשאני מנסה לדובב אותו לספר לי למה הוא כועס (למשל כשהוא לא רוצה ללכת לגן) הוא עונה אני לא רוצה לספר לך, או ככה וכיוצא בזה

גרא.

New member
קצת סבלנות,וסובלנות,ותוכלו לראות את

האור בקצה המנהרה.צריך רק להאמין בכך..

למעלה