סערת רגשות

katrina12

New member
סערת רגשות

תמיד עניין הגוף היה גורם לי לסערת רגשות, גם כשהייתי במשקלים הרבה יותר נמוכים וכשאנשים היו אומרים לי שאני צריכה לעלות. זה לא עזר לי, מבחינתי. ראיתי בראש רק את זה שאני חייבת להיות רזה, אפילו יותר ממה שאני.
וכל כך כואב לי כי בשנה שעברה הייתי כל כך בריאה יחסית(גם נפשית). ועד שהצלחתי לשקם את הגוך, השנה הזקתי לעצמי כל כך משני ההבטים. זה כואב כי א, יודעת שאת לא יכולה להשיב את הזמן לאחור.
זה תמיד היה הבריחה הזאת שאת הולכת בסערת רגשות- בורחת מהאכילה, בורחת מהחיים ומהאהבה העצמית.
היום פתאום הבנתי שנמאס לי להיות אטומה לעצמי. החיים גם ככה קשים, ואני לא יכולה להקשות על עצמי עוד יותר, אלא אחרי כל קושי לחפש את ההקלה, המקום שיעשה לי טוב. לא משנה אם זה הליכה ליד הים או לשבת עם חברות בבית קפה, פשוט לפנק את עצמי. ההפרעה גרמה לי להמנע מכל כך הרבה דברים. מתוך פחד להיות ׳׳כמו כולם׳׳. ׳׳להרוס את הגוף.׳׳
ממזמן כבר הייתי צריכה להתעורר ולהתחיל לחיות את חיי.
אבל אחרי נזק פיזי שאני לא יודעת כמה הוא קשה אני לא יודעת אם זה אפשרי, השיקום הזה.

קבעתי תור למרפאה להפרעות אכילה בחודש הבא, מקווה שזה יעזור במשהו.

levshavur

New member
כול הכבוד על היוזמה...

קתרינה שלום,
זה שקבעת תור למרפאה להפרעות אכילה, זה צעד ממש חשוב!!! זה שלב משמעותי בדרך שלך להחלמה.
לגבי התובנות שלך על החיים, אכן, ככל שתמלאי את עצמך בעשייה חיובית, בפעילות שתעשה טוב לרגש שלך, לא רק שתהיי מחוברת יותר לחיים, אלא גם תהיי הרבה פחות בהפרעה.
זה שתצאי מההפרעה, זה לא אמו'ר לעשות אותך "כמו כולם" , כי את ייחודית. את אישה רגישה, ואני בטוחה שיש לך יכולות...
ההפרעה היא לא את...
זה כמו שמישהי מצוננת תגיד 'אני זו השפעת שלי. האם היא באמת השפעת שלה? לא!!! נכון היא חולה, וזה משפיע על התפקוד שלה כרגע, ועל ההתנהלות בחיי היום יום, אבל היא לא תישאר חולה לנצח, וזה גם לא יימחק את האישיות הייחודית שלה. את מבינה את העיקרון?
בהבנה שלי, אין דבר כזה "כמו כולם" כי גם אם מישהי עוברת את המסלול הרגיל של צבא/לימודים/עבודה/נישואים /ילדים/ נכדים/ זקנה היא עדיין תעשה את זה בדרך הייחודית לה, לפי הכישרונות והיכולות שלה...האם לדוגמה כול האימהות והאבות מחנכים את הילדיים שלהם אותו הדבר? לא! האם כולם לומדים אותו הדבר? לא...
גם אם לכאורה יושבים באותו משרד/מפעל וכד', ועושים את אותה עבודה 'כמו כולם' עדיין המחשבות שלנו הן אחרות, ההסתכלות שלנו על מקום העבודה, ועל התפקיד שלנו בעבודה הם אחרים...
אני זוכרת שכשלמדתי רפואה משלימה, הסתכלנו על כפות רגליים של תאומות. הן נראו בדיוק אותו דבר מבחינה חיצונית (ואי אפשר היה להבדיל ביניהן, אלא אם הן הציגו את עצמן בשם שלהן), הן בחרו ללמוד את אותו תחום לימודים...אבל עדיין, גם באופי, וגם במה שאפשר היה לראות בכפות הרגליים, הן היו ייחודיות...
אני לא יודעת אם יצא לך לקרוא את ספר הילדים 'אורה הכפולה' של אריך קסטנר על תאומות שההורים התגרשו וכול תאומה גרה אצל הורה אחד, ואז הן נפגשו בקייטנה והחליטו להתחלף זו שהייתה אצל האמא נסעה לאבא וההפך. כל אחת מהן הסתבכה כי אחותה התנהגה אחרת, ואהבה ושנאה אוכל אחר, והייתה טובה בתחום לימודים אחר...
...
בקיצור כול אדם הוא עולם מלא, לכן אין לך ממה לפחד מ'להיות כמו כולם' - תמיד תוכלי למצוא משהו מיוחד לך ...

לבשה.

למעלה