סעיף י`א, י``ג עיקרים

סעיף י`א, י``ג עיקרים

אני מאמין באמונה שלמה, שהבורא יתברך שמו, גומל טוב לשומרי מצותיו ומעניש לעוברי מצותיו. יש 13 סעיפים בשלושה עשר עיקרי האמונה לרמב``ם, אם כולם אני מסתדר מצוין, חי בשלום הכל טוב ויפה, אין לי בעיה להאמין שהבורא אחד, יחיד ואין יחידות הוה ויהיה, אינו גוף וראשון ואחרון. אני גם מאמין שלו לבדו ראוי להתפלל ודברי נביאים אמת ונבואת משה הייתה אמת. ומה שמצוי בידינו זה ניתן למשה. ולא תהא מחלפת והקבה יודע כל מעשה בני אדם ומחשבתם. אני גם מאמין בביאת המשיח. ובתחיית המתים. אז למה קשה לי להאמין בשכר ועונש? הרי אם הייתי מאמין בשכר ועונש בצורה כ`כ מוחשית כמו שברור לי שאם עכשיו לא אשנן טוב את תורת הקוונטאים לא אצליח מחר בבחינה, ואם הייתי מרגיש שעל כל מעשה רע שעושה מגיע פרעון לא הייתי עושה מה שעושה. וטוב לי איפה שאני! אני האדם הכי מאושר בעולם! אז למה רק אם זה יש לי בעיה.. סעיף אחד חלקי 13 אבל מתיר לי הכל! למהההה?

אתה שואל טוב

אדם חיי בתוך מערבולת של קשיים, הוא מוכן להסתדר אם כל מה שנוח לו, אבל לא אם מה שמחייב אותו. אתה מאמין בשכר ועונש, אבל אתה לא מעביר זאת לידיעה, כיוון שברגע שתעשה זאת תתחייב וזה לא קל..... אם היית פחות פרפקציניסט והיית מוכן לקבל נפילות היית רואה הכל בעיניים אחרות, אם כי היית חש שלא הגעת לשלמות בידיעה האבסולוטית של שכר ועונש. המשך ערב מצוין

מWIי

New member
תגיד יש דין ויש דיין אתה מאמין?

בלי עונשים! אתה עתיד לתת את הדין בבית דין של מעלה גם על זה שאתה יושב כאן ומתבטל במקום ללמוד או לישון.. אתה רוצה שמישהו יעשה משהו עבורך? מה יגרום לו לעשות זאת? צריך סיבה.. שכר ועונש זה גם סיבה.. (כמובן הסבר יבש מאוד מאחר ואני מת מעייפות..)

יש דין ויש דיין?

יש כזה עיקר? הפעם האחרונה שעברתי על השלושה עשר עיקרים זה לא היה, ואם יש אפשר לדחוף את זה בסעיף של שכר ועונש. שהרי אין אין שכר ועונש אם אין דיין. פשוט לא? דווקא תתפלא לשמוע... אני כן לומד עכשיו! מאחד וחצי בצהריים הדבר היחיד שאני רואה בעיניים זה משוואות פרבולות וחוקי יוון הרשעה. למה כי אני מאמין שבעוד 3 שנים אם אמשיך להשקיע אזכה לקבל את התואר הנכסף. ולכן שווה לי במשך 5 שנים להסתובב עם חוט ומחט ולקרוע את התחת, כי אני מאמין בפרס, אני מאמין שיש מישהו שחשוב לו כמה אני משקיע מעצמי, אם באותה אמונה הייתי מאמין בשכר ועונש הייתי באותה קלות מדבר לשון הרע? ברור שלא.. אז לכולנו יש בעיה באמונה. לא רק לי, נכון שאני די אגוצטרני (מעמיד את עצמי במרכז) וחושב ועושה רק מה שנוח לי, אם היה לי נוח להאמין שאין אלוקים, לו היה לי נסיון בזה, גם את זה הייתי אומר לא מרגיש ועושה מה בא לי, חקר עזוב אותך מערבולות וסחפים, אין שום דגל שחור שצועק הצילו. זה לא נפילה זה דרך חיים! התרגלתי לדבר לשון הרע ואני אפי לא מרגיש רע עם זה. נוח לי עם זה. כיף לי עם זה. ואני חושב כבר על הלשון הרע הבאה שתבוא..

אתה יודע למה?

כי כשאין לך כוח להתמודד עם השגרה אתה אפילו לא חושב על זה! ההוכחה שזה מפריע לך היא שאלתך כאן! כי כשגרדת את מוחך מה לשאול כאן, דווקא שאלה שו שעמדה לך בראש!

אין לי כח להתמודד?

ממש לא! נראה לי שאני מסתדר עם זה מצוין! אלמלא הבקשה מהרב (כן... שלנו!) לראות את הי``ג עיקרים ולהבין עם מה אני מסתדר ועם מה לא, אז גם עכשיו הייתי כנראה ממשיך בתרגילים במקום לחפור בשכל בתהום הנשיה במקום שכבר מעולם לא דרכתי שם, בחדרי מח האפלים האלה שמתעוררים ביום כיפור אולי..

יש דין ויש דיין

זה [שכולם] לא עושים מה שנכון לא אומר שזה לא נכון ואם זה כן נכון כי יש מציאות שזה יכול ליהות נכון כי אם יש בורא ובזה אתה מאמין הרי למה הוא ברא העולם מילא מי שלא מאמין בכלל. יש בעיה להוכיח .אבל אתה שכן מאמין אתה רק צריך לחשוב כי כל האני מאמין זה מוכיח שיש שכר ועונש.וההסבר מליאה אני יכול לתת לך אם תבקש

האמת אני רוצה הסבר.

אבל זבוב, תקשיב שניה! סדר את זה בראש שלך קודם. תבין מה אתה רוצה להגיד תארגן את זה בצורה מסודרת שאני גם אבין.. גוד לאק!

אני לא ממש מצליחה להבין...

למה בעצם שלא יהיה שכר ועונש?? אני אשתמש בסלנגים וכד` כדי לענות לך~ תיראה, יש 1 שלגמרי מתחשק לו להתפרק.. להנות מכל מנעמי העולם וכו.. למה מה קרה שיתחשק לו להכיר מישי א.ח.ת. מקרובב כל החיים שלו?! באלו על כמה! למה לו להימנע מאכילת חזיר?(זה נשמע מגעיל כי זה מה שהחדירו לנו מגיל אפס..תכלס זה טעים..)באלו לאכול איך שבא לו...בשר עם גבינה..וכו.. הוא מת מעייפות.. הדבר היחיד שהוא רוצה לעשות כרגע זה לישון ולנוח מעמל היום שלו..אבל..לאא! סטופ! תקרא שמע! הוא מתת לעשן בשבת..אבל הוא לא יעשה אתזה כי ה` לא מרשה למרות שהוא מכור לניקוטין.. מידי תקופה הוא `מרעיב` את עצמו בגלל צום.. (הסתכלתי במכוון על הרבה ציוויים בפרספקטיבה שלילית) יש אנשים שמקפידים על זה ויש אנשים שנכנעים לקושי ולא עומדים בזה.. א``כ, למה נראה לך שהמציאות האלוקית תסבול בעולם הבא אי צדק?! העולם הזה הוא שקר! העולם הבא הוא עולם האמת! ע``פ ההיגיון, כאחד שמאמין במציאות הישות האלוקית >>>>

‏>>>>

ובהשגחתה עלינו, מובן מאליו העניין שע``פ הצדק, אדם שנמנע מאיסורים מסויימים ולא מתוך בחירה רצונית אלא- בחירה הכרחית ראוי לתגמול על ציותו לדברי התורה -קבלת שכר ו...עונש- בן אדם שגנב, הלבין פנים של מישו אחר וכד` מגיע לו עונש כי הקב``ה שומע את זעקת העשוקים!! אתה מאמין שהוא משגיח עלינו? טבעי שתאמין שהוא לא מסתכל על העולם הזה כעל צפייה בסרט..הוא מבין אותנו וחש לרגשותינו ופועל למעננו.... מקווה שהבהרתי את עצמי כיאות.. כותב ההודעה(שכחתי מה הניק שלך), אשמח אם תגיב על דבריי.

וואלה...

איך התחלת.. במשפט אני לא כ``כ מבינה, אני מוכרח לציין שגם אני לא ממש הבנתי אותך. את מגיעה מנקודת הנחה שיש שכר ועונש. זה הנקודת פתיחה שלך, ולכן אם מישהו עשה רע יקבל עונש, כי היישות האלוקית לא סובלת חוסר צדק, ולעומת זאת אם עשיתי משהו טוב מתוך בחירה רצונית / הכרחית אני אקבל שכר. ועכשיו את מציבה במשוואה שיצרת לעצמך למה אנשים לא גונבים אונסים מרמים וכו רק בגלל העונש, למה אנשים כן עוזרים לזולת כן מקימים עמותות רווחה וכו כי הם מאמינים בשכר. אבל מה תגידי לאתאיסט שלא אונס גונב רוצח? הרי לו אין שכר ועונש. אז אולי הבריאה האנושית כן מושתת על יסודות המצפון והכבוד ההדדי וחוקי ההסכמיות ועקרונות השוויון. זה שאנשים עושים טוב זה לא בגלל שמאמינים בשכר, אלא משום שאלוקים ברא אותנו עם מצפון, מצפן שמכוון אותנו מה לעשות וממה להמנע. הרי אדם ברגע שנלקח ממנו רגש המצפון הוא יותר גרוע מהחיות הטורפות בגונגל, ולא יעזור שום דיבור על שכר ועונש. אמרת שאדם שנמנע מאיסורים ולא מתוך בחירה רצונית. ראוי לתגמול, גם הנזירים שמרחיקים מעליהם אשה וכולם קודש לאלוהים, גם הם בטוחים שמגיע להם תגמול הרי הם פורשים מכל העולם הזה ובוודאי ראויים לתגמול לא כך?

אינני יודע אם אתה עצמך הבנת הכל....

עירבת פה כמה וכמה נושאים..... בכל אופן.... אם אינך מאמין בשכר ועונש אינך מאמין בעצם גם בתורה ואם כך יש לך בעיה רצינית ועמוקה יותר..... העניין הוא שאתה כן יודע ומאמין בדברים הללו השאלות שלך כרגע רק מורות על ניסיון חיפוי לדברים שאתה עושה..... לגבי גויים שחיים חיי פרישות גם הם יקבלו שכר אך ברור שבדרגה פחותה בהרבה.... היות והעם היהודי נבחר לעם סגולה של אלוקים ברור שהשכר שלו גדול יותר ולו מהסיבה הפשוטה.... ברגע שאדם מצווה יש לו הרבה יותר תאווה לעבור על הציווי.... ``מים גנובים ימתקו`` כידוע.... ואם בכל זאת הוא עושה שכרו גבוה מאוד..... יש להאריך עוד רבות בדברים אך הזמן קצר ולהעביר דברים כאלו בכתב במסגרת הזו די קשה....

ההקבלה שהבאת לא מדוייקת..

האדם המאמין מקיים גם מצוות שטעמן ידוע וגם חוקים.. האדם האתאיסט לעומת זאת מקיים רק את המובן לו! המניע שלו הוא המצפון, הרגש וההיגיון... אדם מאמין מקיים (אמור ל..) את ציוויי התורה כי זו גזירת מלך... לאדם מאמין איסורים רבים הרבה יותר מלאדם שאינו מאמין שיכול להתיר לעצמו דברים רבים.. בשר וחלב.. איסור שעטנז.. נשים.. שבת.. ברית מילה.. נקודה שנייה לגבי העניין הנ``ל היא ש..גדולי המוסר אמרו (מסקנה שכולם יכולים להגיע אליה) שכשאדם פועל ע``פ מצפון, ברגע האמת-בשעת ניסיון הרגש גובר על השכל... כך שבשעת מבחן, כמו כל רגעיו, -``אין לו אלוקים...`` והוא עושה מה שמתחשק לו וקיבינימאט על חוקי הנפש היפה ויסודותיה.... לגבי הנזירים שאמרת, אני לומדת (כן..גם זה קורה;) ``שמונה פרקים לרמב`ם`` בפרק ד` הוא כותב שם שיש את המתדמים לאומות העולם שפורשים מתענוגות העולם וכו... הוא פוסל את השיטה הזו מכל וכל על אף שהוא אומר שכל כוונתם של הנוהגים כנזירים הגויים היא לש``ש >>>>

‏>>>>

מדוע הוא פוסל? אז כך.. הרמבם מדבר אודות המידות שעל האדמ לבחור בדרך הממוצעת ולא ללכת ב1 מ2 הקצוות.. הפרישות היא סוג של קיצוניות.. ואותה הרמבם דוחה היות והוא סבור שכשאדם סוגר את עצמו יותר ממה שהוא מסוגל סופו שהוא יכפור בהכל ויבעט במוסכמות שיצר לעצמו ואז ימצא את עצמו בקיצוניות השנייה-``רב תאווה`` מסתבר איפוא שיצא הפסדו בשכרו. ואם תגיד שידוע על גדו``י שהיו ידועים בגילגולי שלג וצומות.. ודרכם היא טובה.. ?! התשובה היא שהם השתמשו בפרישות כדרך אמצעי להשגת מטרתם-שלימות. הפרישות היא עוד שלב בדרך לפיסגה.. והיא רק זמנית!! בעוד שאצל ``מנזר השתקנים`` וכל שאר הדברים מהסוג הזה.. הפרישות היא קבועה! היא המטרה!!! מושבניק, אשמח לתגובתך.

עם אתה מאמין בכל ה12

אז תאמין בשכר ועונש ועם אתה לא מאמין בשכר ועונש סימן שאמנם אתה זורם עם זה שהוא אחד וכו` רק שלא חי את זה.

ת`ה יודע...

יש`ך עתיד! אמנון יצחק הבא אם לא לפחות איזה מרצה בכיר ב`ערכים` שכנעת אותי! רצתי לשים כיפה ותפילין מייד אחזור...

אץ קוצץ

New member
מוש

כיף לראות אותך פה

למעלה