סעד הצהרתי על סך 2000 ש"ח

מצב
הנושא נעול.

btulaw

New member

אצל בן דודי, שהמל"ל טוען שהוא חייב לו כספים ואף הוציא צו עיקול על חשבונות בנקים הרשומים על שמו, מצויים כספים שלי אשר לפני כשנתיים נתתי לו לשמור אצלו בחשבון הבנק שרשום על שמו. לאור הצו עיקול, קיים חשש לכספי המצוי בחשבון בנק שרשום על שמו. היום אגש לבית משפט לתביעות קטנות, אכתוב בקצרה על הסכם הנאמנות שבמסגרתו הבאתי לו את הכסף לשמור לי בחשבון הבנק שלו ואבקש סעד הצהרתי שהסכום 2000 ש"ח שייך לי. ארשום שהנתבע הוא המל"ל כדי שסעד שיתקבל יהיה תקף כלפיו. לפיכך הנתבע יהיה המל"ל. 1. האם יש סיכוי שבית משפט לתביעות קטנות יתן סעד הצהרתי או שיטרטר אותי לבית הדין הארצי לעבודה ? 2. האם לא כדאי להגיש לבית משפט לתביעות קטנות, וישר לגשת לבית הדין הארצי לעבודה ? 3. סכום התביעה כאמור, הוא 2000 ש"ח שזהו הסכום ששייך לי ועליו מבוקש סעד הצהרתי על הבעלות שלי בו. האם עלי לצרף תצהיר בבית הדין הארצי לעבודה ? עלי לצרף תצהיר בבית משפט השלום ? אודה מקרב לב על הדרכה ראשונית.

btulaw

New member
הנה מה ששמו לי בתיבת הדואר בדיוק

אצל בן דודי, שהמל"ל טוען שהוא חייב לו כספים ואף הוציא צו עיקול על חשבונות בנקים הרשומים על שמו, מצויים כספים שלי אשר לפני כשנתיים נתתי לו לשמור אצלו בחשבון הבנק שרשום על שמו. לאור הצו עיקול, קיים חשש לכספי המצוי בחשבון בנק שרשום על שמו. היום אגש לבית משפט לתביעות קטנות, אכתוב בקצרה על הסכם הנאמנות שבמסגרתו הבאתי לו את הכסף לשמור לי בחשבון הבנק שלו ואבקש סעד הצהרתי שהסכום 2000 ש"ח שייך לי. ארשום שהנתבע הוא המל"ל כדי שסעד שיתקבל יהיה תקף כלפיו. לפיכך הנתבע יהיה המל"ל. 1. האם יש סיכוי שבית משפט לתביעות קטנות יתן סעד הצהרתי או שיטרטר אותי לבית הדין הארצי לעבודה ? 2. האם לא כדאי להגיש לבית משפט לתביעות קטנות, וישר לגשת לבית הדין הארצי לעבודה ? 3. סכום התביעה כאמור, הוא 2000 ש"ח שזהו הסכום ששייך לי ועליו מבוקש סעד הצהרתי על הבעלות שלי בו. האם עלי לצרף תצהיר בבית הדין הארצי לעבודה ? עלי לצרף תצהיר בבית משפט השלום ? אודה מקרב לב על הדרכה ראשונית.
הנה מה ששמו לי בתיבת הדואר בדיוק
שמו לי בתיבת הדואר מעטפה שמופנת אלי ויש בה העתקים של צו עיקול שנשלחו לבנקים שונים בארץ וכתוב בה ב"שם החייב" את שמו של בן דודי שלא גר אצלי. אני צד ג'. ונכון שאין אצלי רכוש של החייב. אולם אצל החייב יש רכוש ששייך לי. הרכוש שלי שנמצא אצל החייב הוא כספים שמופקדים אצל החייב בחשבון בנק שרשום על שמו. סכום הכספים הוא 2000 ש"ח שלי שנמצאים בחשבון בנק שרשום על שם החייב. הבאתי לחייב את ה 2000 ש"ח בעבר על מנת שישמור לי אותם בנאמנות וזה היה ההסכם שלנו. כעת, פתאום אני מגלה שהחשבון בנק של החייב מעוקל. אני מגלה זאת, לאחר שהגובה שם מכתב ובו "העתק צו עיקול". קיבלתי "העתק צו עיקול" שרשום בו כך: נשלח לבנק: הפועלים בע"מ צ ו ל ע י ק ו ל נ כ ס י ח י י ב ה נ מ צ א י ם ב י ד י צ ד ש ל י ש י עפ"י ה ס ע י פ י ם 7-7ב ל פ ק ו ד ת ה מ י ס י ם (ג ב י ה) שם החייב: (כתוב את שמו של בן דודי)

מצב
הנושא נעול.
למעלה