ססמאות שוא

י.ש.

New member
ססמאות שוא

ילדי ישראל: עניים, שמנים ומכורים למחשב. מאת גיל חורב. מעריב ברשת http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/024/571.html קצת קשה לי עם זה שהילדים עניים וגם שמנים, אבל ישנה הזדמנות פז להבין מה נחשב במעריב כמכורים לרשת. אני מצטט מתוך הכתבה של גיל חובב: 30% גולשים באינטרנט שש שעות בשבוע ויותר, מחציתם אפילו מגיעים ל-16 שעות בשבוע ויותר. בחשבון פשוט, שש שעות גלישה בשבוע הם פחות משעה גלישה ביום. להבנתי הנתון הזה מראה על כך שהילדים לא מכורים לרשת אלא להפך, הם משתמשים באינטרנט פחות מידי זמן מידי ים. 16 שעות גלישה בשבוע פרושם כשעתיים גלישה ביום וזה בהחלט זמן גלישה סביר לנער מתעניין שיודע להשתמש ברשת. על חוות דעתו של מר גיל חורב והסיסמאות בהן הוא משתמש כנראה אי אפשר לסמוך. גם מצב קריאת הספרים לא כל כך רע כפי שעלולים להבין מקריאת הכותרת, בכתבה מצויין כי במקום השני אוהבים הילדים לקרוא ספרים ... זה בנוסף כמובן לקריאה ולכתיבה ברשת פעילות שלא היתה לה אח וריע לפני שנים ספורות.

trixi

New member
איזה ילדים נפלאים יש לנו בארץ../images/Emo98.gif

כיף לקרוא על דור כזה!!!

e-magine

New member
אני מסכים איתך

6 שעות בשבוע לנער זה כלום. חוץ מזה, שוב ההכללה הפרימיטיבית הזאת של "שעות שימוש באינטרנט". לקרוא חדשות, לחפש חומר עבור עבודה לבית ספר, חיפוש חומר לצורך תחביב, להתכתב באימייל, להעלות צילומים לרשת,זה שימושים מאד שונים. גיל חובב מבין באינטרנט כמו שאני מבין בבישול.

hagar8

New member
אני לא לגמרי מסכימה

עם הפירוש שנתתם לממצאים... אם הנער הממוצע גולש 6 שעות בשבוע זה לא אומר ששאר הזמן הוא לא במחשב. אני יכולה לתת דוגמא מחיי- אח שלי (בן 13) וכל החברים שלו (ובערך גם כל השכבה שלך בני גילו) נמצאים במחשב רוב שעות היום. הם לא תמיד באטינטרנט, אבל הם במשחקי מחשב. תשאל אותם אם הם קוראים והם יענו לך "מה זה ספר...?"(לא כולם כמובן, יש חננות..). לכן צריך לסייג כל ממצא ולא להסיק שאם הם לא באינטרנט אז הם קוראים............

e-magine

New member
לא הסקתי שהם קוראים

הסקתי שמי שגולש 6 שעות בשבוע באינטרנט לא יכול בשום פנים ואופן להיות מכור לאינטרנט. האם נער שמשחק 6 שעות בשבוע כדורגל נקרא מכור לכדורגל?

hagar8

New member
כמובן שלא

אבל מה שאני אמרתי הוא שזה שהם לא מכורים לאינטרנט לא אומר שהם לא מכורים למחשב.... זאת גם בעיה מסכים אתי?

e-magine

New member
זה גם לא אומר שאין להם אחות,

בוודאי שזה שמישהו לא מכור לאינטרנט לא אומרת שהוא לא מכור למחשב וגם לא אומרת שהוא לא מכור לסיגריות. כל הדיון התחיל מזה שאדם שכנראה לא מתמצא ב: א. אינטנט ב. התמכרויות באופן כללי ג. התמכרות לאינטרנט כתב מאמר וביקש להסיק מהעובדה שנערים גולשים 6 שעות בשבוע, שהם מכורים לאינטרנט. המסקנה שלו לא רק לא נתמכת בעובדה שהוא מבקש להתבסס עליה, אלא היא נסתרת ע"י אותה עובדה. לטעמי אם מישהו גולש 6 שעות בשבוע זאת הוכחה ניצחת כמעט חותכת שהוא אינו מכור לאינטרנט ואינה הוכחה לשום דבר אחר.

trixi

New member
../images/Emo45.gifמסכימה איתך - ועכשיו נראה אם

תסכים איתי..... האינטרנט נותן לכל אחד שחשקה נפשו את האפשרות לכתוב "מאמר" ולהפיץ אותו ברבים - בלי שיעבור שום סינון בדרך.... וגם תסכים איתי שהדיוטות - יכולים להסתמך על ה"מאמרים המבוססים" הללו ובעצם - כ"א יכול להשפיע על דעתו של קהל עצום אם הוא מספיק אינטיליגנט לעשות זאת (גם אם הוא המציא דברים)

e-magine

New member
אני מסכים איתך...

בהסתייגות מאד קטנה, כל אחד יכול בתנאי שהוא בצד הגבוה של הפער הדיגיטלי.
כעיקרון, ולאחר גלישה ארוכת שנים בפורומים, אני גם לא הייתי ממהר לקבוע שכל אחד מספיק אינטליגנטי...

י.ש.

New member
ומי שנמצא 8 שעות ביום בבית הספר?

ומי שנמצא 8 שעות ביום בבית הספר הוא מכור לבית הספר? ומי שנמצא 9 שעות ביום בעבודה מכור לעבודה?

trixi

New member
אתה מכיר אנשים שנמצאים 8 שעות

בבית ספר???? צריך לעשות משהו כדי להציל אותם משם - דחוף!

jdpworld

New member
ילדי ישראל

הינם מראה של ההורים שלהם. לא טוב יותר גם לא פחות.

hagar8

New member
נכון אבל עם הסתייגות

אני מסכימה איתך שעל פי רוב ילדים מושפעים הכי הרבה מהסביבה הקרובה (הורים, חברים , מטפלים) אבל יש גם את הילדים שיכולים ללכת צעד קדימה ולהתעלות על מה שקורה בבית. כמובן לא לבד, אבל בשביל זה יש מסגרות אחרות (כמו פר"ח אם שמעת- חונכים יכולים להשפיע על הילד יותר ממה שהם חושבים!!!). אני חושבת שאם הילד היה לגמרי מראה של הוריו לא היו ילדים מסוממים במשפחות מטפחות ולחלופין גם לא היו ילדים אינטליגנטים ובעלי מוטיבציה במשפחות מזניחות

למעלה