סנפירים חדשים

anonymous42

New member
סנפירים חדשים

היי חבר'ה,\
אני מעוניין לרכוש סנפירים חדשים ואין לי הרבה ניסיון .אני כוכב שני יחסית טרי.
המליצו לי על שני סנפירים מאוד שונים- אם מישהו יכול להסביר לי על ההבדלים בניהם -יתרונות חסרונות של כל אחד
זה יהיה מגניב :)
אם יש חשיבות לנסיון וטכניקה או סגנון של התנועה שעושים עם הרגליים....
הראשון זה Mares Power Plana שהוא יותר מאסיבי, קשיח וקצר
והשני זה Mares Volo Power- רך וארוך

מה יהיה יותר קל/יעיל לתנועה במים, יעיף יותר או פחות ועוד עצות מה שיש לכם להוסיף

תודה רבה

dovella

New member
תשובה שלי

אני מקווה שאתה זוכר מהקורס שאין סנפירים הכי טובים ומתאימים לכולם מאותו הסוג.
ולכן אתה צריך לנסות מספר דגמים ולהרגיש עם מה הכי נוח לך.
אני למשל לא מוכן לוותר על סנפירים מפוצלים, אבל באותה נשימה יש כאלה שלא מוכנים להפרד מהג'ט פינס שלהם.
וכך הלאה והלאה

אל תתפתה למה שמוכרים לך בגלל מחיר נמוך או גבוה, לסוחר יש אינטרס שונה משלך.

גילוי נאות: אני מדריך צלילה

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כנראה ההודעה לא ערבה לה והיא פלטה אותה חזרה

בכל מקרה מסכים עם כל מה שנכתב שם ומה שכתב דב, לכל אחד יהיה נוח עם סוג סנפיר אחר ואין מנוס מלנסות אותם במו רגלינו.

giladshay

New member
מה אפשר לעשות עם סנפירים חוץ מלצלול

יאללה, שרשור חופשי... דוגמה:
למשל, עם ג'ט פינס אפשר לדפוק מסמרים בקיר או כג'ק שמחליפים פנצ'ר בגלגל (אם מתאמצים
).
ג'ט זה גם טוב כמחבט טניס/פינג-פונג, או סתם כמחבט יתושים/זבובים/חרקים.
להבעיר אש/לנפנף במנגל.
מניפת רוח ביום חמסין.

6gill

New member
טיפ קטן בנוגע לסנפירים וציוד בכלל...

אם אתה מתעניין בציוד- תנסה אותו. אם במועדון צלילה x מנסים לפתות אותך לקנות משהו- תבקש לצלול עם הציוד לפני קניה. מועדון טוב יחזיק מלאי ציוד גדול (בטח של סנפירים) ואמור למצוא לך דגם להתנסות. ועוד משהו- כמו שכתבו לך- סנפירי שמתאימים למישהו אחד לא בהכרח יתאימו לאחר ולכן כדאי לנסות. בהצלחה ובהנאה.

להיות מהיר במים

רכים, קשים מפוצלים או עם פתחים( כמו jetfin /rocketfin ) כולם נותנים לאורך זמן מהירות דומה מאוד במים. אין יתרון במבנה "מיוחד" כמו הפיצול או הפתחים או תעלות\קרומים ואין באמת פטנטים או חידושים שמשפרים מהירות או מונעים עיפות לפחות לא ב-50 60 השנים האחרונות.
סנפיר קשה יהיה מהיר יותר(למשל בספרינט) אך יעייף ויהפוך אותנו לאיטיים יותר במהלך צלילה ממושכת. עדיף טיפה רך מדי,מטיפה קשה מדי וכמובן הכל ביחס לרגליים הפרטיות שלך.
סנפיר רך גורם לנו לעשות תנועה ארוכה ונכונה, סנפיר קשה גורם לעומס על תחום צר של השריר מקצר לנו את אורך התנועה . יש דבר שכן עושה הבדל גדול ואף אחד פה לא התיחס לזה .... סנפיר עקב סגור שיושב על העור ישירות או על גרב צלילה דקה הוא הרבה יותר מהיר מסנפירי רצועה עם נעל וגם כיף יותר לשחות איתו . האבזמים הרצועות המתנפנפות בכל תנועה הנעל בעלת הסוליה עם העקב הבולט מסרבלים מאבדים כח ומאיטים בצורה ניכרת!
רגל יחפה לא מתאימה לכל אחד אבל לבישת גרב צלילה 3ממ בתוך סנפיר סגור מונעת פציעות ושיפשוף של העור בהליכה ובמהלך הצלילה.
לא יודע מה יקרה עם נדרוך ישירות על קיפוד עם הגרב ללא הסוליה אבל פרט לזה הגרב שומרת על הרגל מכל דבר אחר

shmuel16

New member
להחזיק במזוודת הצלילה קיט רזרבי של רצועה ומחברים למקרה הצורך

למעלה