סנסיי

נדב:

במובן מסויים אתה עלול לחטוא באותה צרות-אופקין שאתה כה מגנה: צימחונות במובן הרחב שלה (כולל אי-שימוש בביגוד ומוצרים מן החי הגורמים להרג) היא דילמה לה יותר מצד אחד והראוייה לדיון מעמיק - אליו אבקש שלא להיכנס כי לא בה עסקינן... אולי אני טועה בזהותי סממן של "הדשא של השכן ירוק יותר" אבל חשוב לי שתדע שאת היהדות: על עומקה וגאונות הטקסטים שבה, אתה % 100 אינך מכיר כמו קבוצה גדולה של אנשים מצויינים, הנופלת קורבן למערכת חינוך, בה כמעט ואין חוקרי ומלמדי מקרא אמיתיים, אלא טכנאי הוראה (כמו בהרבה מקצועות אחרים לצערי). האם הצגת יופיה של היהדות מקטין במשהוא את גאוניות של חלק מהתרבויות הפאגאניות? וודאי שלא, אל תיפול היכן שנפל חברנו שמעון!!! ויש להזכיר כי הודו / סין וכל המזרח הרחוק, בצד היופי הרב, היה אז וגם היום רווי אלימות ל-פ-חו-ת כמו במערב. והתנ"כ ? התנ"כ אינו נקרא סתם "ספר הספרים": מדובר בקובץ גדול של טקסטים מאלפים של: דרמה, מתח, הומור, מיסטיקה, קדושה, הסטוריה, אגדה ועוד ועוד... חשוב לרגע: התנ"כ מדבר על חוקי תברואה, תזונה חוקים סוציאליים וכיוב', בתקופה בה כמעט כל העולם עוד היה פאקן קניבאלי !!! קולט ? היופי התנכ"י הוא בתיאור הקר גם של הקשים שבמעשים: אין טיוח, אין הצדקה ואין טיאטאים מתחת השטיח... כי בין אם הובאה לנו התורה ע"י הקב"ה / חייזרים או מייקרוסופט, לא ניתן להתווכח עם התבלטותה בנוף התרבותי של התקופה מרגע היכתבה ועד מועד החתמה. שלך יובל.

התמהוני

New member
שלום יובל .

לא , הדשא של השכן לא ירוק יותר מבחינתי . לא טענתי לרגע שהיהדות נחותה מדתות אחרות , אני בעצמי למדתי קצת על יהדות וקורא מדי פעם בספר בראשית . כל מה שניסיתי להעביר הוא שיש עוד דברים חוץ מזה , וכל ניסיון של סנסיי להראות שהגורל , או הקרמה של האדם הישראלי היא היהדות ( זה מה שהוא אמר לי ) פוגעת ברבגוניות וביופי של העולם הזה .

Sensei

New member
Nadav

The colorful carpet is Judaism. No matter the difference between jews their origins,East ,West etc., we are still one carpet.Many Nations have stepped harshly upon this colorful carpet for thousands of years but it seems to get more colorful everytime and it can even fly.The only problem is that the carpet has boundaries,and it is these boundaries that hold it together.When the boundaries are gone the carpet will fall apart and the carpet will no longer be. G-d has allowed for the numerous amounts of religions to exist. The great Islamic world prays to the ONE and only G-d,our G-d. The Christian World Believes in the One G-d.The World has come to know of the Jewish people and their G-d .Even the Far East has come to know of the One G-d. The Nations of the world are not a threat.They can not destroy us totaly.They can kill us and cause much damage but they will never defeat us.We alone will defeat ourselves.The borders of the flying carpet will rip apart. I lived amongst Goyim most of my life.I have no problem with them as long as they let me be. My problem is with my brothers and sisters who dont take time out to study the beautiful texture of their own carpet ,its wonderful colors and the uniqueness in its flying capabilities.​

Nihau

New member
הרשה לי להרחיב את ראייתך אל האופק

לא חייבים לראות את היהדות כשטיח בדלני המרחף מעל השאר בריחוק. אפשר באותה מידה לראות את היהדות כחלק ממכלול, כקטע ציבעוני בעל ייחוד משלו בתוך מארג הרבה יותר גדול העוטף את העולם כולו. לשים גבולות זה אכן חשוב כדי לשמור על האישיות והייחודיות כיוון שלכל אחד יש הנישה שלו וכך זה צריך להיות אבל לראות את היהדות כאי בודד או מערכת סגורה זו לדעתי שגיאה. חשוב על דגם פנימי בתוך שטיח פרסי ותראה שהמבנה בתוך הדגם בעל ייחודיות שלא הייתה יכול להבחין בה ללא הדגמים האחרים והרקע החיצוני. הכל קשור להכל. אני מערבבת כאן מטאפורות של אריגת שטיחים עם תיבול אקולוגי כי ככה אני מבינה את העולם. זכור כי רצף הביוספירה לא עוצרת בגבולות הארצות האנושיים.

Kenshinkan

New member
זו היא אולי דעתך, אבל זו לא היהדות

"הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב". קראנו את הפסוק הזה בשבת שעברה. אנחנו עם מיוחד ושונה. אנו משפחה גדולה המאוחדת בקשרים ביולוגיים ובאותה מידה בקשרים של אמונה. התורה, המגדירה אותנו כעם (ולא כקבוצות שבטיות שונות עם איזשהו אב משותף), מלמדת אותנו שנהינו לעם מיוחד במעמד מתן תורה: "שמע ישראל! היום נהיית לעם לד' אלוקיך:" משה אומר לנו כאשר הוא חוזר על סיפור מתן תורה רגע לפני שהוא נאסף את אבותיו. אנחנו לא יותר טובים מאחרים, אין לנו גנים יותר משובחים מאחרים (הרי גר צדק הוא יהודי לכל דבר) - יש לנו אמונה וראיה ברורה של מהי מטרתנו בעולם החולף הזה. זה מה שעושה אותנו עם שונה מעמים אחרים. על מנת לשמור על השוני הזה יש לתחום את גבולות חיינו. התורה תוחמת את הגבולות האלה. בתוך הגבולות יש הרבה מה לעשות. טוב? לא טוב? זה המצב. בלי תורה אנחנו סתם עוד אוסף של פרטים עם אותה שפה והיסטוריה. עם תורה אנחנו משהו מיוחד. בעז

התמהוני

New member
בעז ,

יש לנו אמונה וראיה ברורה של מהי מטרתנו בעולם החולף הזה. זה מה שעושה אותנו עם שונה מעמים אחרים. סלח לי , אבל כל תושבי כוכב הלכת האלו , מלבד אתיאיסטים/סקפטים/אגנוסטיים למיניהם יש להם מטרה . המטרה של היהודים , מוסלמים ונוצרים : גן עדן . מטרת ההינדואים : מוקשה ( MOksha ) שהיא בבחינת גאולה . אפשר להמשיך ככה עד אינסוף ... לדעתי , בכל מקרה לנסות ולהגביל את האפשרויות שיש לי בתור אדם פתוח בן 17 החשוף להרבה מידע דרך האינטרנט ליהדות בלבד , הוא בעייתי . אני לא רואה את עצמי שותף לברית האל העברי עם אברהם . ושים לב למונח שאני משתמש בו : האל העברי . כן , נכון , האל במקום " אלוהים " מפני שבעולם העתיק היהדות היא סטייה חברתית . תשאלו את גוטמן - הוא היסטוריון ומבין בדברים האלה : מבלעדי הקיסר קונסטנטינוס של שנת 323 לספירה שאילץ את תושבי כל האימפריה הרומית לנצרות , ולולא הג'יהאד של מוחמד במאה ה7 לספירה , עולם זה עדיין היה מרובה אלים , והפנתאונים היו רבים ומגוונים . ואפילו במונותיאיזם יש לנו את המלאכים , ויש לנו בתנ"ך את הפסוק האומר " בצלמנו כדמותנו" בלשון רבים . תשאלו את הכת הראלית על מונותאיזם והם יגידו לכם את דעתם על "מונו"תיאיזם .

isaacl

New member
מלאכים? בצלמנו?

ידידי היקר. אני ממליץ לך ללמוד לימודי מקרא באופן מעט יותר רציני. נחמד להשאר אוטו דידקט, אבל זה מעט מסוכן. באופן זה כמות השטויות אינה מבוכרת דיה. אולי תנסה לשים יד על חיבורים של פרופ' זקוביץ מן האוניברסיטה העברית. הוא אינו חובש כיפה. אין חשש. בא ואסקור עבורך פרק בלימודי מקרא, לא מבית המדרש שלי, אלא על פי התיאוריה המקובלת באקדמיה. המונותאיזם היהודי התכונן בזמן ובאיזור בו רווחו מיתולוגיות עם פנתיאון שלם. המקרא לא מחק את הפנתיאון אלא עשה בו שימוש והכניס אותו בתוך מדרג ברור. באופן זה בני האלהים נשאו לנשים את בנות האדם, אבל בנבדל מן הדתות השכנות הם נעשו בני אדם ואבדו את סגולת האלמוות שלהם. אחרים הפכו מאלים אצל השכנים למלאכים אצלנו. מלאכים הם משרתי האל; לא שותפים שלו. בקיצור, המקרא לא מחק את המיתולוגיה השכונתית, אלא יצר דה-מיתולוגיזציה. מה שמעניין הוא שמיתולוגיה זו המשיכה לדור בצידו של המקרא כתורה שבעל-פה, וחדר לתלמוד, אבל הכל באותו האופן. אגדות חז"ל לא פוסקות מלהציג סיפורים בעלי מטען מיתולוגי חזק, אבל האגדות מפרקות את המיתולוגיה ממטענה הפוליתאיסטי. זה על רגל אחת. לי אישית יש טיעונים כנגד התיאוריה הזו, אבל אני לא מכיר מי שמאשים את המקרא בפוליתאיזם. לפחות לא היום. עברנו מספר שנים מן המאה ה19. יצחק

nitzano

New member
יצחק שאלה

האם אתה מכיר ויכול להמליץ על ספרי תלמוד, שתורגמו לשפתנו המודרנית , וידידותים לקורא (גם לקשה תפיסה כמוני) ?

isaacl

New member
שטיינזלץ כמובן

לאחרונה יצא תלמוד מפורש חדש במהדורת שוטנשטיין בהוצאת ארטסקרול, והוא מדויק יותר, ובשפה שווה לכל נפש. למרות זאת, נדמה לי שלקורא הישראלי, פירושו של הרב שטיינזלץ הולם יותר. הוא גם מתאר את התרבות החומרית, פירושים אתימולוגים ועוד כהנה וכהנה. הרב שטיינזלץ בכלל הוא דמות שהייתה צריכה לקבל הבלטה רבה בהרבה משהוא זוכה לה. ספריו בהירים, מעמיקים ומעניינים מאוד. יש לו ספר שהוא מבוא ללימוד תלמוד וספרי מחשבה על היהדות. (לדוד - הוא חב"דניק ולמרות זאת...) אני עדיין מתגעגע לשנים בהם הייתה לו פינה ברדיו של הוראת תלמוד. הוא גם כנראה, אחד האנשים האינטליגנטיים ביותר בארצנו. יצחק

nitzano

New member
../images/Emo140.gifמאד מודה לך

אתור אחריו בהזדמנות ראשונה שתהיה לי

WaveGal

New member
זהו בדיוק!

הדגמת היטב את שורש הבעיה שבשורש השירשור הזה. נכון, זה כיף לחשוב שאתה מיוחד (ואף מבלי להכיר אותך, סביר שאתה מיוחד) אבל הצורך שלך לשלול את כל מי שלא בקבוצה שלך מאוד מטריד (לפחות אותי). ה"מיוחדות" שלך לא תיפגם אם תבין שיש קבוצות אחרות ועמים אחרים ואמונות אחרות. אם נוח לך בתוך גבולות חייך אותם תחמת כה טוב, אשריך. רק אל תתפלא אם אלו שתחמת יחד איתך (אני למשל) לא מתלהבים כל כך מהרעיון. (ובאשר לפסוק שהבאת: i dion't think it maeans what you think it means ובוודאי שההקשר קצת לא מחמיא. לא?) אמרתי כבר שיש להיזהר ממי שהאמת באמתחתם. הצד השני של המשפט הוא שיש גם להיזהר אם אתה חושב שהאמת באמתחתך, יכול להיות שהיא לא.

התמהוני

New member
גל ,

שלום לך .
לא הבנת אותי .
כל הכוונה שלי הייתה שאני בעד שהאחר יהיה שונה ממני מבחינה דתית , רק שלא יראה עצמו כבעל מונופול על האמת . לא אמרתי שאני ניו פאגאן או משהו ( והאמת היא שאני לא כל כך מיוחד ... ) , רק הבאתי משהו כדי להוריד את היהדות מהעץ הגבוה שהיא עלתה עליו .

WaveGal

New member
אכן, כיוונתי דברי כתשובה לבועז...

... אבל המדיום הזה בנוי כך שגם כשאתה מדבר אלי ואיתי אתה מדבר אל כולם (אחרת היית שולח לי מסר או אימייל. נה?) אבל אם כבר הגבת, אין צורך להיבהל שמא יחשבו שאתה נאו-פאגאן או משהו (וגם בהודעה המקורית שלך "...חברה צבעונית ( לא במובן הגיי של המילה ) ורבגונית היא חברה בריאה ויפה..." אין צורך בדיסקליימר ההומופובי). או אולי שוב לא הבנתי אותך. היהדות לא עלתה על העץ, רק היהודים (וגם זאת לא כולם). אחלה שירשור מעניין אירגת לנו. תודה.

למעלה