סנכרון של Exchange

• פותח הנושא ehma
  • פורסם בתאריך

ehma

New member
סנכרון של Exchange

מסיבה לא לגמרי ברורה, כל פרטי הדואר של משתמש הוכפלו בתיבה (בשרת, וכמובן גם סונכרן לכל ה Clients).
החלטנו שאנחנו רוצים לשחזר לו את התיבה בשרת לכמה שעות מוקדם יותר, שאז לא היתה את הבעיה.
עכשיו, לא היינו בטוחים מה יקרה, משום שכל ה Clients עדיין מכילים את כל המיילים המוכפלים.
האם השרת היה דורס את מה שנמצא ב Clients (המצב האופטימאלי) או שה Clients היו מסנכרנים את השרת במידע המיותר?

*בסופו של דבר שחזרנו לו את כל ה tree של התיקיות בתוך תת תיקייה מיוחדת שיצרנו, רק ליתר ביטחון.

תודה ושבת שלום

yossik111

New member
בהנחה שאני מבין אותך נכון (לגבי המונח clients )

בהנחה שהאוטלוק הוא בקאש מוד (לא בקאש מוד , לא אמורה להיות בכלל בעייה )
מה הבעייה למחוק (לפני השחזור) את קובצי ה ost מהאוטלוק ו/או מחיקת החשבון בסמרטפון / ipad , ולאחר השחזור לעלות שוב את האואטלוק ו/או להגדיר בצ'יק מחדש את החשבונות ב סמרטפון / ipad ?
יוס.

ehma

New member
זה פתרון נחמד, אבל הוא היה יכול לקחת קצת זמן

היו לו כמה אוטלוקים עם אותו החשבון + סמארטפונים . . .
וחוץ מזה, אני מעדיף להבין עקרונית מה היה קורה במקרה שהעלתי (אם הם היו ב cache mode כמו שציינת), איזה סנכרון היה קורה קודם - מהשרת ל client או להפך . . .

yossik111

New member
תשובה אינטואיטיבית

ראשית אני ממש לא מומחה מיקרוסופט - לא לכעוס אם אני פולט שטויות

אני מחלק את התשובה לשנים :
1) לפרטי הדואר הכפולים יש לכול פריט שכזה id שונה
2) לפרטי הדואר הכפולים יש לכול פריט שכזה id זהה
עבור מקרה 1)
אני לא רואה סיבה למה לא היו עוברים המיילים הכפולים מקובץ ה ost לכוון השרת (בהנחה כמובן שאין לך בעיית קווטה ) , זה בדיוק ,עקרונית , מטרתה של עבודת off line , לא כך ?
לא נראה לי שפעולת השחזור בשרת גורמת בהגדרה ל "מחיקת" מיילים (לעניינינו המיילים הכפולים) , כך שבסנכרון השינויים מהשרת לכוון ה ost לא היו מועברים שום "מחיקות" .
לעומת זאת בכוון השני היו עוברים המיילים הכפולים כשינויים לכוון השרת .
עבור מקרה 2)
אני מאמין שיש מנגנון מובנה בשרת (הגיוני גם שזה תלוי גירסה) שיודע לטפל בפריטים בעלי id זהה , כך שבסופו של יום היו נמחקים המיילים גם ב קובץ ost .
שוב , התשובה שלי היא בגדר ניחוש שאינה מסתמכת על שום תיעוד פורמלי של מיקרוסופט בדבר פרוטוקול הסנכרון במקרה דנן וכך יש להתייחס אליה .
יוס.

למעלה