סנכרון נשלים

BabaGee

New member
סנכרון נשלים

אני מחזיק 2 נחשות (כרכנית תירס ובואה) ושמתי לב שהן נכנסות לנשל פחות או יותר באותו הזמן (זה קורה ברוב הנשלים עד עכשיו). ישנם עוד אנשים שמגדלים כמה נחשים ושמו לב לתופעה כזאת ? האם זה צירוף מיקרים (ההנחה שלי) או שיכול להיות שיש משהו מעבר לזה ? ------------------------------------------------------------------ אני יודע שזה פורום זוחלים אבל אילן, אם תוכל לפרט על הסנכרון בהשלה אצל עקרבים, זה יהיה מעניין. (אולי אפילו קישורים למאמר אחד או 2 (או 70)
)

אצלי זה קורה מידי פעם.

שרוב הנחשים נכנסים ביחד לנשל.אני לא חושב שיש לזה סיבה מיוחדת אלא צירוף מקרים.כי זה לא עקבי.

naja

New member
לא שמתי לב למשהו יוצא דופן.

קורה אצלי שנחשים נכנסים לנשל באותה תקופה, אבל כשמגדלים 20 נחשים בערך, תמיד חלק מהנשלים יחפפו.

BabaGee

New member
כשמגדלים 20 אז בוודאי שתהיה חפיפה

אבל אם זה לא קורה לרוב הנחשים ביחד (וישנם רק מעט חריגים) אז כנראה שאין קשר. עוד "תצפיות" של מגדלים אחרים ??

gaichuk

New member
זה קורה במשפחות הכי טובות...../images/Emo6.gif

הסיבה היחידה שאני מעלה בדעתי (ויצא לי לחשוב על זה כי זה גם קורה אצלי מדי פעם (MORE OFTEN THAN SO...))היא שמחזורי ההאכלה שלך דומים אצל הנחשות. ז"א באותו יום או יום לפני או אחרי ואז זה אותו דבר,אתה מאכיל את הנחשות. עובר פרק זמן נתון ואתה מאכיל את שתיהן שוב. כנ"ל לגבי הוצאה לשמש. יש מצב? ועוד שאלה , הן מתנשלות באותו היחס של 1:1 או 1 של הבואה ל-2 של הכרכנית?

BabaGee

New member
ביחס של 1:1

ההשערה שלך נראית לי הגיונית כי מחזורי ההאכלה שלי דומים (חוץ ממקרים מסויימים שאחת מסרבת, הכרכנית עשתה לי בעיות כמה חודשים, הייתה אוכלת לעיתים יותר רחוקות וכמויות יותר קטנות) הייחס הוא 1:1 והקצב התנשלות הוא כל 5 שבועות בערך (חוץ מהחודשים שהכרכנית עשתה בעיות באכילה אז היא השילה כל 8-10 שבועות) הן עדיין בשלבי גדילה, הכרכנית 80 ס"מ בערך והבואה 90 ס"מ בערך

gaichuk

New member
זה מחזק את ההשערה שלי.

אמנם לבואה יש קצב יותר איטי מבחינת עיכול ויציאות אבל היא כרגע בשלב די מוקדם של החיים והגדילה בהתאם. לעומתה,הכרכנית כבר באמצע הדרך(טפו-טפו בלי עין הרע
) וכך יוצא שהם מסונכרנות. אני מאמין שתוך שנה הן תצאנה מהסינכרון והנשלים יעלו ליחס של 1:2. לטובת הכרכנית כמובן... (אני לא יכול להתחייב לגבי הבואה אבל נשל פעם ב5 שבועות לכרכנית כרגע זה קצב טוב!)

למעלה