סנכון באקסס

ariel10

New member
סנכון באקסס

יש לי 3 אנשים המשתמשים באותו אפליקציה קטנה באקסס וכל אחד במחשב הפרטי שלו.(ללא רשת) איך ניתן לסנכרן בין הנתונים כלומר שכולם יביאו את הנתונים למקום מרכזי וכל אחד יצא עם קובץ עם הנתונים של כולם.

drorli

New member
סינכרון ...../images/Emo131.gif

סינכרון הוא אחד הנושאים המסובכים ביותר שקיימים באקסס (ולא רק באקסס). לכן לפני שאתה מתחיל להתעסק עם סינכרון, אני ממליץ שתקרא את המאמר המצורף. ובכל מקרה, אם אין רשת או מודם, במילים אחרות דרך שהמחשבים יראו אחד את השני אפילו באופן זמני, התשובה היא לא! דרור MCP, MCSP

כודם כל דרור צודק

אך בכל זאת אם מדובר באפליקציה קטנה, ואין לך בעיה עם VB הרי זה הפתרון בשבילך. ל VB יש את היכולת של סנכרון בסיסי נתונים שאינם מחוברים למוקד של שהוא. וזאת בזכות האופציה של Disconected recordset object עיין בפרק של Using ActiveX Data Objects

drorli

New member
disconnected Recordsets

אם אני זוכר נכון, מה שלא תמיד נכון, אזי disconnected Recordsets כשמו כן הוא: disconnected ובמילים אחרות,, תמונת מצב של הנתונים נכון לרגע הקריאה. בד"כ משתמשים ב disconnected Recordsets כדי להעביר מהר נתונים בין תחנות כאשר אין צורך בעדכון, אבל אם יש צורך בעדכון וצריך לעשות REconnected , החיבור מתבצע בדרך של BATCH UPDATE והמשמעות המעשית היא שכל השינויים שמישהו אחר עשה באותו זמן הולכים לאיבוד. בקיצור זה כמו להעתיק את הנתונים על דיסקט ולהעביר אותם אל מחשב אחר תוך כדי דריסת היעד ע"י המקור. סינכרון נועד לפתור את בעיית השינויים ע"י כל הצדדים המעורבים (מספר רב של מקורות ויעדים) וזה לדעתי לא נפתר ע"י disconnected Recordsets. דרור MCP, MCSP

שוב את הבעיה הזאת אפשר לפטור על ידי

הוספת רשומה של user או מזהה אחר של תחנה ורק לבצע עדכון עבור הרשמות של החדשות של אותו user תוך כדי קידום מפתחות ראשיים.כן מצריך ידע טוב בכתיבת בקוד אבל בהחלט אפשרי.

למעלה