סניפי רשת מגה

talitush

New member
סניפי רשת מגה

שלום רב,
האם מישהו מכם יודע אם הסניף במפרץ חיפה במתחם אדמירליטי (מאחורי אולמי קאלה) הופך לרשת YOU או הופך למגה בעיר.
אני צריכה לדעת משום שרשת YOU לא מכבדת את תווי הקניה. רק מגה בעיר. עכשיו כל הרשת עוברת מהפך.

ולמרות שהם מפרסמים על הוזלות וכו' - יש בידי שתי חשבוניות בגין קניות של אותם מוצרים בשני סניפים - אחד שהוסב לרשת YOU והשני מגה רגיל והמחירים זהים.
רק שבאחד מכבדים תלושים (שלדבריהם אמור להיות יקר יותר) ובשני לא (שבו לא מכבדים תלושים). בקיצו ר- בלגן.

לא מובן לי מה הרעיון שעומד מאחורי כל המיתוג המחודש הזה. זול יותר זה לא יהיה.

ואגב - מישהו מכיר וניסה את החנות החדשה של יוחננוף בחוצות המפרץ? שצמוד לעדן מרקט?

שימי810

New member
אין לאף אחד מושג, אולי גם לא להנהלה...

יוחננוף די סבבה, שירות טוב ומחירים די זולים.
יש להם גם מחלקת אוכל מוכן ענקית, אבל אין שם מתחם ישיבה. (אם אני הייתי עובד שם, הייתי קורא למקום "אוכל לא מוכן". צריך להעיר להם על זה, האוכל קשה...)

ועכשיו הסיבה למהלך: זהו הניסיון האחרון של הריבוע הכחול לפני קריסה.
ההנהלה לאט לאט התחלפה לרעה. כשכל השוק מלא בשינויים הם לא הגיבו ועמדו בצד, וכשהגיבו היה מאוחר מידי.
גם הנראות והתחזוקה על הפנים, הכל מוזנח... מגה הייתה בדגש על יחס הון אנושי. זה כבר אבד...
את זה גילינו ממנהל סניף ויקטורי פלוס בקרית מוצקין, יוצא מגה. חבל שזה הגיע למצב הזה...
(ובהקשר של ויקטורי: עם כל המבצעים, נראה שהם יקרים. יש מבצעים שכלל לא נכנסו לחשבון... השירות נראה סביר (השירות מהמנהלים מעולה))

המצב בעדן טבע מרקט לא ממש שונה - יש סניפים נקיים ויש מוזנחים, ברובם השירות צולע, מחירים יקרים (למעט החלב, ואולי עכשיו הויטמינים. הנה, עוד מהלך מקסום לחברה לפני פשיטת רגל...)
בסניף חוצות המפרץ הכל שומם, אל מול הסופר.
אם הם רוצים להכניס לקוחות, הוצאת גונדולת מוצרים לא תעזור, הם צריכים לפתוח את הכניסה כדי שייראו אותם.
כי עם כל הסניף הענקי וזה, נראה שמבחוץ שום דבר לא קיים שם...

תפסי איתו שיחה, תגלי דברים שלא ידעת על מגה.

שימי810

New member
אממ... נסגר גם סניף מגה בביג רגבה.

סניף מרוחק שבעבר קנינו רק בו.
בטח סגרו אותו בשל אי שליטה על הנקיון בשטח הענק הזה... קצת בהמשך, נהריה, אין להם שום נוכחות במקום.
במקום מגה נפתח מחסני להב.

לגבי מגה קריות, אם נלך לפי ההחלטה הזו... אבל לא נראה לי שהם יוותרו בקלות על המקום, זה שטח עם הרבה תחרות בסביבה - מתחם חוצות המפרץ קרוב בנסיעה, טיב טעם, רמי לוי, סופר בתחנת הדלק שבאזור (אם אני זוכר נכון).
ככה שההימור ההגיוני ביותר הוא הסבה למותג ״YOU״.
אבל הם יהיו חייבים לעשות ניקיון יסודי בסניף.

רק כדי להבין את המשמעות של ההסבה: לפני כמה שבועות הייתי בסניף מגה בול עכו מזרח (קניון עכו) שעבר הסבה לפורמט המותג YOU; רבע עד חצי מהסניף צומצם (כלומר, פריסת מחלקת הירקות והפירות למרחב יותר גדול במקום שורה ראשונה של מדפים), בנוסף גם פונתה מחלקת ההיגיינה התינוקות והקוסמטיקה לטובת הקניון.
אגב, דווקא באותו היום הייתה תקלת תקשורת וחשמל בכל המשקלים (גם בקופות) ובמחלקות. בסוף היום פתאום התקלה תוקנה, ואף פיצו את הקונים ב50% (לאלא שלא השאירו כי לא היה ניתן לקנות...)
לא ידוע לי אם היה מדובר גם על שקילת הפירות והירקות בקופות ואם זו הייתה תקלה רשתית, כי אני בטוח שהם הפסידו המון כסף...

אני כבר לא יודע אם אני מעדיף שמגה יישארו בשוק או יתחסלו, אך בהחלט קמו להם כבר כמה מתחרים והם כבר לא ממש רלוונטיים כמו פעם - אם כי, אני ממש מקווה שבמקרה של קריסה יעסיקו את אותם עובדים לחברה החדשה באזורים עירוניים (כדוגמת סניף עכו), השירות שם מעולה ומותאם לאזור.

למעלה