סנטוריני - מסעדות

סנטוריני - מסעדות

רציתי לדווח על כמה מסעדות שסעדנו בהן בסנטוריני (או סעדנו חלקית) לרווחת מי שמתכוון לנסוע:
(אגב, כולן מומלצות מאוד בטריפ אדוויזור)

2 מילים להתחלה - היוונים מגישים לשולחן לחם די עבש. עלי גפן מקופסא זה מבחינתם עובר. לקינוח מוגש ע"ח הבית עוגת סולת (נהדרת ויותר טעימה מבארץ) או בקלאווה (פחות נהדרת ופחות טעימה מבארץ).
מי שמחפש חריף שיביא מהבית לא שמעו אצלם על סחוג לצערנו אפילו לא פלפל.

מסעדת salt and pepper - מסעדה נחמדה לא יותר מכך. טווח המחירים 50 יורו לזוג ל2 מנות ראשונות, 2 עיקריות ושתיה.
ראשונות - סלט חצילים ופלפלים שהיה מצויין, צזיקי ועלי גפן שהיו על הפנים (מקופסא)
עיקריות - דג היום - שהיה מצויין, קציצות שהיו נחמדות.
קינוח - בקלאווה לא משהו וחפירות אינטנסיביות מבעלת הבית

מסעדת inogli -מסעדה מפוצצת בעונה, שנאמר שצריך להזמין בה מקומות מראש. אומר לכם עם יד על הלב אין בה לדעתי שום דבר מיוחד על פני מסעדות אחרות טובות על האי.
טווח המחירים גבוה יותר (60-70 יורו לזוג לארוחה שתוארה קודם).
המלצר מנסה לשוות למנות נופך מקומי אותנטי, אבל זה שוב אותו הלחם (העבש). אכלנו רק פתיח שהיה סטנדרטי.

מסעדות על החוף - מומלץ להתרחק. יקרות להחריד! להזמין רק קפה ולהסתכל על המים הנפלאים.

מסעדת סימוס - ה-מסעדה מבחינתנו. סעדנו שם פעמיים מסעדה פשוט מדהימה! טווח המחירים 50 יורו לזוג.
מנות ראשונות סלט יווני, סלט תמנון - נהדרות מתובלות וטעימות. למנה עיקרית דג היום שלם - מגיע עם רוטב שמ"ז ולימון בצד.. משהו מדהים.
הוזמנה גם שוק כבש שרק חמי יבדל"א מכין כזאת שוק בבישול ארוך. ללקק את האצבעות.
גם דג לוקוס בנוסח חריימה היה מופלא רק לצערנו לא חריף (איך אפשר? בלי חריף..??????) הסבירו לנו שהיפנים לא אוהבים חריף..

ולסיום עוגת הסולת הנהדרת.. השירות האדיב והחייכני (בכל המסעדות שירות מדהים אין דברים כאלה בארץ).

tallybh

New member
לגבי עלי גפן...

איך חבל לי שאכלתם עלי גפן מקופסא, אולי בגלל החורף. אנחנו היינו בכרתים ביוני שעבר, והתענגנו על עלי הגפן הטריים והנפלאים שאכלנו שם. כאלה שסבתא מכינה בבוקר, ונגמרים בשעות הצהרים המוקדמות. וגם פרחים( לא יודעת איזה) ממולאים.

lady_anne

New member
לחם די עבש? אז קמים והולכים

ביוון במסעדה שמכבדת את מביאים לחם טרי מהמאפייה כמה פעמים ביום.

לא תמיד

אני הרגשתי צורך לכתוב את הפוסט הזה כי המסעדות הללו כולן מומלצות טריפ אדויזור.. זה לא כ"כ פשוט "לקום וללכת" באי שאת לא יודעת לאן ללכת בו.

prizman

New member
האי לא גדול,

המלצות הטריפ אדוויזור הן לתיירים כמוך ולא למי שרוצה להכיר מקום,
לא פלא שהתאכזבת.
ממש לא מלמד על המקום שעדיין אין לך מושג מהו.

זו לא ביקורת אישית, רק הדרכה איך לא ללמוד על מקומות.

shironet3

New member
אבל בלי הדרכה איך כן ללמוד על מקומות

prizman

New member
בגדול, לסמוך בעיקר על מראה עיניים.

אני מאוד בעד קריאת ספרי הדרכה למטיילים ואתרי אינטרנט לפני הגעה ליעד כלשהו
אבל איכשהו תמיד כשזה מגיע להמלצות על מלונות או מסעדות אחוז הנפילות גדול מאוד.
כך למשל המסעדה היחידה שנפלתי בה בויאטנם הייתה אחת שמומלצת גם בטריפ אדוויזור
וגם בלונלי פלאנט, כנ"ל המסעדה הגרועה ביותר שאכלתי בה בפריס ויש לי עוד כמה דוגמאות,
לא הרבה, כי למדתי להמנע מהמקומות המומלצים האלו.
לעומת זאת כשאני נכנס למקום שפשוט נראה לי ולא נכתב עליו בשום מקום שאני קראתי
אחוז הנפילות קטן בהרבה אם כי כמובן גם זה קורה.

bruno01

New member
מבאס לקרוא

וכנראה שבאמת מדובר על מקומות יותר תיירותיים, ולכן אולי גם קצת "מלכודתיים".

לפחות נהנתם במסעדה השלישית

תודה על הדיווחים!

למעלה