סנדור קלגאן

סנדור קלגאן

בפעם האחרונה שראינו את סנדור קלגאן, היה באחד מהפרקים האחרונים של אריה, והיא השאירה אותו גוסס, נשען על גזע עץ. לפי דעתי, מרטין לא סיפר לנו את הסיפור עם שריפת הפנים של סנדור סתם. אני משער שיהיה קרב סופי בין סנדור לגרגור, וסנדור ינקום את נקמתו. השאלה היא: איך סנדור יצא מהמצב הגרוע שבו הוא נתון, והיא מופנת גם לגרגור, שהרי הוא הורעל על ידי אוברין מארטל. מה אתם אומרים?

Vrock

New member
גרגור וקלגאן..

אם יש דמות שאכפת לי מהחיים שלה זה סאנדור(ודאבוס). וגרגור יוחיה איכשהו.

Vrock

New member
וכמובן....

סאנדור..אולי סתם לא ימות..אולי...אולי הכהן האדום יחיה אותו כי לאל יש מרה בשבילו.

strahd

New member
לפי הפרק לדוגמא../images/Emo58.gif

של סרסיי ב"משתה לעורבים" גרגור ממש על סף מוות מהרעל של אוברווין, אבל למרבה המזל קיבורן המלומד יטפל בו. אני חושב שמשהו לא טוב יצא מכל הסיפור אבל אני מקווה שסנדור יטפל בגרגור, אבל הוא יצטרך לחכות בתור, כי גם לבריק דונדריון יש סיפור לא גמור איתו.

myochay

New member
אני לא כול כך סגור אל זה

אני הייתי מהמר שגרגור ימות מהרעל וסאנדור יסרוד אבל אז לא היה רב בינהם

osravan

New member
אם חושבים על זה

להרבה אנשים יש חשבון לא גמור עם גרגור - סאנדור, בריק, אריה, נחשיות החול (בנותיו של אוברין) וכמובן דאנאריז. מי כמו גרגור מתאים לכינוי "כלבו של החמס" ?

שאלה קריטית {בשבילי}

לדעתי גרגור חייב למות עכשיו. אם הוא ישרוד אם חור בחזה\בטן שאפשר לראות דרכו מהצד השני, ועוד כשהמערכת שלו מלאה ברעל, זה ידרוש הסבר על-טבעי. יש גבול עד כמה אפשר למתוח סגולות "טבעיות אך יוצאות מן הכלל". אם הוא בכלזאת ישרוד איכשהו, אני מכווה שנסיכתי תהיה זו שתחסל אותו. מה שמביא אותי לשעלה: למה כולם כ"כ אוהבים את סאנדור?

Vrock

New member
תשובה קריטית.

הוא לא חייב לשרוד בדרך טבעית..אני מעריך שהוא ישרוד בדרך על-טבעית. אני אישית אוהב את סאנדור כי בתוך כל הקטע הזה של ימי-הביניים וכל השבועות שמופרות, הוא בעצם היחיד שלא שם על זה. הוא לא נשבע לעולם והוא לא מחוייב לאף אחד, ולא חוטא בגאווה-הוא ייעשה מה שטוב בשבילו. הוא גם לא אכזרי כמו אח שלו, במובן שהוא לא אוהב להיות אכזרי, אלא זה פשוט בא עם ההתמקצעות. למרות זאת אני חושב שהוא אנושי במידת מה.

nedisrael

New member
אני מסכים

קיבורן מבצע ניסויים בגרגור כדי לנסות לרפא אותו, נאמר בסופת החרבות שקיבורן התעסק בעל טבעי ולכן איבד את שרשרת המלומד שלו. נראה לי הגיוני שהוא מנסה על גרגור אפשרויות על טבעיות. כמו כן, לדעתי עם התקדמות הסדרה אנחנו נראה עוד ועוד דברים על טבעיים, לא פחות.

השערה מאד רומנטית

סאנדור מתגבר על הפציעה, כמוהו גרגור. הם נפגשים מתיכים מילים קשות איש באחיו ומתנפלים זה על זה ובסוף העימות שניהם מוטלים מתים על הרצפה - כי אנחנו רוצים צדק פואטי (הם שניהם היו אנשים רעים...) או שאולי על פי מסורת השמאלץ' ההוליוודית גרגור מתבוסס בדמו וסנדור רוכב לעבר השקיעה, על זרועו רכונה עלמת חמודות והכתוביות. התרשמותי האישית היא שמרטין לא כותב כך. הערכתי האישית שגרגור ימות (אם אתה מוכרח - מותו של גרגור סוגר את הגולל על הרצח האכזרי של אליה וילדיה). סנדור נהיה בסוף הספר השלישי מאד פעיל או כדי לתת לו במה בספר הרביעי או בכדי שנזעק כשהו ימות כמו כלב (אם אאלץ להמר אבחר באופציה השנייה). מרטין מביא את סיפור חריכת פניו של סנדור לא סתם, כדי לעצב את האופי שלו בשביל להעמיד אותו במקום הרצוי כדי שימלא את התפקיד שלו ויעלם (אצל מרטין שחקנים שסיימו את התפקיד לא נשארים בשטח בדרך כלל).

La Gamba

New member
אבל אתה לא יודע מתי תפקידו של מישהו

נגמר, או מתחיל. הבאתי דוגמה לכמה דמויות חסרות משמעות ששני ספרים אח"כ מתגלים כבעלי תפקיד. אבל דוגמא יותר ברורה היא טריון, האם הוא סיים את תפקידו כי הוא גלה בבושת פנים מווסטרוז ואינו יכול לשחק יותר במשחקי הכס, אלא שהוא רק התחיל...

osravan

New member
לדעתי

גם סאנדור וגם גרגור ישרדו. יש לכך הרבה תימוכין - מרטין לא היה סתם שולח את המלומד האפלולי קיבורן לטפל בגרגור, אם הוא היה רוצה שימות, ובקשר לסאנדור - ר'הלור קבע בדו-קרב עם דונדאריון ש"יש לו עוד מטרה".
חוץ מזה, צריך לזכור את הקשר בין האחים קליגאן לאחיות סטארק. סאנדור היה האביר המגן של סאנסה, וגרגור הוא הראשון ברשימת החיסולים של אריה. תארו לעצמכם סצינה שבה כל הארבעה נפגשים...

Cavalier3024

New member
ואולי המשימה שלו הייתה לחטוף את ארי

כדי שתהפוך לחסרת פנים או תפגוש את דאני או משהו כזה.. זו נראת לי מטרה נאה.:)

The West Star

New member
משהו משעשע

אולי סאנדור חסר פנים? (ההא?! הבנתם?! כמה מצחיק?!!? לא משנה)

למעלה