סנגוריה ציבורית.

בקטריוס

New member
סנגוריה ציבורית.

הוגש נגדי כתב אישום וקיבלתי סניגור ציבורי עפ"י החלטה שיפוטית. הסניגור הציבורי פישל בגדול וגרם לי נזק חמור. יש לי תיעוד מלא והוכחות לנזק שהסניגור הציבורי גרם לי. שאלתי: האם אני יכול להגיש תביעת נזיקין נגד הסניגוריה הציבורית ואם כן איך עושים זאת ואת מי לתבוע, את הסניגוריה הציבורית או את עורך הדין הרשלן? תודה מראש.

העובדה שנכשלת ביצוג של עו"ד

אינה סותרת את העובדה שרצוי וכדאי להתיעץ עם עו"ד בתביעה מעין זו. על עוה"ד שאיתו תתיעץ, יהיה לבדוק את החומר שמסרת לסנגור, את הפרוטוקולים של הדיון, את התוצאה, וכן לבדוק את פשרו של הקשר המשולש.

igalgolan

New member
פשלות

1. קשה מאוד להוכיח רשלנות של עורך דין. בתי המשפט נותנים לעורך הדין חופש גדול בבחירת המהלכים האפשריים. 2. יש לתבוע את הסנגוריה הציבורית כמעסיקה (ומפקחת) של עורך הדין הרשלן, ויש לתבוע את עורך הדין עצמו על התרשלותו. יגאל גולן

בקטריוס

New member
מי צריך להיות הנתבע?

הגעתי למסקנה שאני הסניגור הטוב ביותר של עצמי ולמזלי לנאשם או לתובע יש זכות לייצג את עצמו. החלטתי וזה סופי להגיש תביעה אזרחית נגד הסניגוריה הציבורית מחוז ת"א ושאלותי הן: 1. את מי לרשום כנתבעת? 2. בהנחה כי אזכה במשפט, איך אקבל את הכסף? תודה מראש.

ציפי ג

New member
מספר נתבעים

כל עוד יש לך עילת תביעה נגד אדם או גוף ממשלתי כל שהוא, אתה יכול לתבוע אותו. כך יכולים להיות גם 20 נתבעים בתביעה אחת. לכן באם אתה סבור שיש לך עילת תביעה נגד עוה"ד והסנגוריה, אתה יכול לתבוע את שניהם. אם תזכה, תקבל את הכסף או מחברת הביטוח של עוה"ד בהנחה שהוא מבוטח, או מהסנגוריה הציבורית, שלפי השיהוי בתשלומיה לעו"ד שעובדים מטעמה, התשלום אינו מיידי.

בקטריוס

New member
הדברים מתחילים להתבהר, אולם,

מסיבות פרקטיות נראה לי שעדיף להגיש את התביעה נגד הגוף הציבורי שנקרא הסנגוריה הציבורית. לדעתי גוף ציבורי זה ובראש וראשונה הבוסית של הגוף הזה ששמה עו"ד ענבל רובינשטיין פגעו בזכות שהוקנתה לי ע"י החלטה שיפוטית. שאלתי היא : האם לדעתך דברי הגיוניים? ושוב תודה לך וחג שמח.

ציפי ג

New member
לדעתי בראש הסנגוריה הציבורית

עומד גבר ששמו קנת מן, עו"ד. לדעתי אם אפשר לתבוע שנים,זה תמיד עדיף על תביעת אחד, ובלבד שיש לך עילת תביעה נגד השנים. העובדה שמדובר בגוף ציבורי אינה מועילה או מורידה כאן. ולהוכיח רשלנות שלהם זה עוד הרבה יותר קשה מאשר להוכיח רשלנות של עו"ד. ושוב, דברי הראשונים בתוקף. פנה לעו"ד. המידע שאתה מקבל כאן, אינו יסודי וממצה כפי שדורש תיק משפטי.

הבעייה, ציפי, היא, ברארש ובראשונה..

הבעייה, ציפי, היא, ברארש ובראשונה בכך שישנם לקוחות אשר שופטים את העו"ד לפי התוצאה, והם לא מסוגלים לקלוטו שהעו"ד לא חותם על פסקי-דין, ושלפעמים אתה עושה עבודה שהיא לא רק מצויינת, אלא גם כזו שכבר עמדה במבחן בתי המשפט, ואפילו בית המשפט העליון. אלא מאי? כאשר שופט מחליט מראש לאיזו תוצאה הוא רוצה להגיע, הוא מתעלם מכל מה שלא נוח לו, ואפילו מהלכה פסוקה שיצאה מלפני ביהמ"ש העליון - אבל ללקוח יותר נוח להתרעם על העו"ד, מאשר על השופט (הוא אפילו לא מסוגל לתפוס שגם שופטים מקדיחים לפעמים את תבשיליהם). עו"ד שלוקח על עצמו לנהל תביעה על רשלנות מקצועית נגד עו"ד אחר צריך לבדוק היטב את אופיו של הלקוח, כי מחר, אם הוא לא יצליח בתביעה, אותו הלקוח יבוא בטענות גם נגדו, ולא רק על רשלנות גרידא, אלא גם על "עשיית יד אחת עם קולגה". האתר של קימקא

ציפי ג

New member
על ראש הגנב בוער הכובע

בקיצור, הרשע אצלך הוא תמיד השופט. למעשה אם כך, אנחנו לחלוטין מיותרים. יבוא השופט ויכריע את אשר יכריע, בלעדינו. ואכן, כבר חזינו באנשים המגישים תביעות חדשות לבקרים בנושאים שונים ומשונים על רשלנויות שונות ומשונות, ולתדהמתי, הם אפילו זוכים בהן. יעשה השואל כרצונו. אם הוא משוכנע שיש לו עילת תביעה כנגד עו"ד, ינסה ויגיש תביעה. עוה"ד ממילא מן הסתם מבוטח, ואם השואל צודק, "מגיע לו" לשלם פיצויים, שהרי מדובר בהרשעה פלילית.

מי הגנב, ציפי?

ולגופו-של-עניין: אני לא דיברתי כאן עם השואל, אלא עם חברי למקצוע. מי אמר שאצלי "הרשע הוא תמיד השופט", ולא צריך להדביק לי סטיגמה כזאת. נכון שאני מרבה לבקר את השופטים, ולא רק על "טעויות פה-ושם", אבל אני לא מתבייש להעניק גם צל"שים לשופטים הראויים לכך. ובכלל, מי שרוצה לשיר מה-יפיתם לשופטים, זו "מחלקה אחרת" אשר גם לה זכות-קיום, אבל היא לא בתחום מומחיותי, ולכן לא נבחרתי לנהל אותה, אלא את המחלקה שלי: האתר של קימקא.

ציפי ג

New member
אכן נבחרת, פה אחד

לנהל את קימקא. (אהבתי מאוד את מקור השם). שירי מה יפית, אינם תחום התמחותי, אם כי גם שירי גנאי אינם שירים היוצאים מפי לעתים מזומנות, ולא בשל זייפנות חו"ח. הענין הוא, שבהרבה מהודעותיך, אתה מאשים את השופטים בשרטוט העיגול, ואפילו ללא הטלת החץ קודם, וכל מה שנכנס לעיגול הוא פסה"ד. אני מסכימה שיש הנמקות לקויות. אני מסכימה שיש שופטים שכותבים על דברים מנקודת מבט אקדמית ללא הבנת ההשלכה על המציאות, אני גם מוצאת את עצמי תולשת את פאת ראשי, בתדהמה, על פסק דין זה או אחר. אבל, עדיין נוכחתי ראות מספיק פעמים, שיש שופטים בישראל, ולהם יש שכל , והוא עובד. כאשר אתה כותב בהמשך לשאלה שיש שופטים שעושים את עבודם לקויה, ואין לקפוץ ולהאשים את עוה"ד, אתה מתעלם מכך שהשואל שאל דווקא על הנקודה שעוה"ד טעה. הסברת שההודעה היתה כללית ותפסת טרמפ על השאלה. אבל בהקשר הזה, היה לי הרושם, שבמקום להאשים עו"ד רשלן, אתה מעדיף להפנות את האצבע אל השופט. לגבי העובדה שאי אפשר לתבוע שופטים על רשלנותם, שמעתי לא מזמן שיחה עם שופטת (ברח לי שמה) שבה היא מצדדת בהקמת בית דין מיוחד שידון במקרים כאלה. מי יתקע לי כף, ששופט מרב שיפחד שיאשימו אותו ברשלנות, לא יפסוק פסיקות מפתיעות ומיוחדות? מי יערוב לנו, שצד מפסיד לא יערב את השופט בתביעת סרק שכזו? ומי יעמוד לצדנו האזרחים ועוה"ד שרואים שגיאות מתרחשות מעשה יום ביומו, ולא יודעים לאן להסתכל כדי לא לראות? ואסיים בשגיאה מדהימה. שופט שהגיע מהמגזר הצבאי, התנהל לפניו תיק אזרחי. נטענה שם טענת אי הקטנת הנזק, וקפץ השופט ממקומו שואל - ומי אמר לנו שעל הניזוק להקטין את נזקו? אלמנטרי - לא? פורים שמח, שמחה ששמך מתאים ליום זה בצורה יוצרת דופן. ותרשה לי להחמיא לך על החידות שלך. כאשר אני קופצת לעתים לפורום השני, אני נדהמת ממך.

ציפי, הכותרת שלך לא הייתה זהירה.

הכותרת שלך הייתה "על ראש הגנב בוער הכובע", ואני, בכותרת הבאה, שאלתי "מי הגנב, ציפי?". באת את, עם הכותרת הבאה: "אכן נבחרת פה אחד"... משמע: נבחרתי פה אחד בתור הגנב ... אני בטוח שלא עשית את זה בזדון, וזה עולה גם מתוכן הדברים שלך, אבל צריך להיזהר. כבר אמרתי את הדברים האלה אלף פעמים: מערכת המשפט היא כמו כל עקומת-גאוס: מעט שופטים מצויינים או טובים, הרבה שופטים בינוניים, ומעט שופטים גרועים - וכל "מחלקה" כזאת מצריכה את הטיפול המיוחד לה. אני מטפל במחלקת הגרועים, ולכן זה נדמה כאילו אני מתייחס לכל המערכת, וכולם רעים. צריך להביא בחשבון כי חוזקה של שרשרת הוא לפי החולייה החלשה שלה, וכך הוא גם במערכת המשפט: כיוון שאין אתה יכול את השופט, אתה מסתכן בכך שתקבל את השופט הגרוע ביותר, ולא תנחם אותך העובדה שחברך יקבל שופט יותר טוב. לכן ראייתי את איכותה של מערכת המשפט אינה לפי ה"ממוצע", אלא לפי המכנה המשותף הנמוך ביותר. לתפוס טרמפ זה לא משהו גס. לאהתעלמתי מהשאלה של השואל, אבל ראיתי שאחרים עונים לו יותר טוב ממני, ועל כן פניתי אל חברי למקצוע, עם מה שהיה לי בעניין, כעמית. לא העמדתי את השופט במקום העו"ד הרשלן, כי לא היו לי הנתונים, ואני גם לא יכול להתפרס על כל התחומים. אם שופט יהיה צפוי לתביעה על רשלנות, הוא יהיה זהיר יותר. פורים שמח (מה שנשאר ממנו) גם לך, למשפחתך, ולכל החברים כאן. תודה על המחמאות בעניין החידות, אבל עוד לא הוכחת ששמחה ניר ההוא זה אותו שמחה ניר החבר בפורום שלך. לא, אני לא כופר בכך שאני שמחה ניר ההוא. אני כופר בכך שאני שמחה ניר הזה ... (ועל כך הלא נאמר: אומרים שאני איננננני אני, אז מי אני בכלל). יום טוב, יום של אור בקצה המנהרה, רק שלא יהא זה הקטר אשר בא ממול! האתר של קימקא

שוּנית

New member
שני האנשים מכהנים בסנגוריה

קנת מן עומד בראש הסנגוריה הארצית ואילו ענבל רובינשטיין עומדת בראש הסנגוריה המחוזית (ת"א ומרכז). שתי הפונקציות ממוקמות באותו הבניין.

yatsek

New member
עצה לבעל התביעה

כל עורך דין שיענה לך כאן יהיה לא רציני, כי אין לו את כל הפרטים (האמת שלא נתת גם חלק מן הפרטים הרלוונטיים). בגדול: הרבה פעמים יש לך רגשות חזקים לגבי עורכי דין באופן כללי, ובטחון עצמיואתה חושב שאתה יכול לעשות את העבודה "לפחות טוב כמוהם" ו"להראות להם מה זה"... מנסיוני - זה הרבה פעמים לא עובד. גם אם נראה לך בדיון אחד או שניים שהשופט הקשיב לך - אף פעם לא תוכל לדעת אם טענתה הכול או דרשת כל מה שמגיע לך. גם למה שתטען לא יתייחסו בדר"כ ברצינות די בצדק. עמדו שם לפניך אלפי נודניקים שטענו שטויות ולכן גם אם אתה לא כזה השופט לא יודע את זה מלכתחילה. התביעה שלך נשמעת מרתיעה: תביעת רשלנות נ´ הסנגוריה: על פניו תביעה שאין לך חשק לטפל בה והיא גם לא משהו (אבל אני באמת לא יודע מה התביעה אז אולי אני טועה). על דבר אחד אני יכול לתת לך תשובה ברורה: הנתבע הוא "מדינת ישראל" ולא שום דבר אחר. אני במקומך דווקא לא הייתי תובע את הפרקליט באופן אישי.

רשלנות?

תעשה לעצמך שירות טוב אם תפרט כאן, במסגרת הפורום, מה עולל לך הסניגור הממונה. לא כל מה שנדמה לך שהוא רשלנות הוא באמת כך. לא מומלץ להגיש תביעה לפני שמשפטך הסתיים ובכלל הסיכוי להצליח בתביעת נזיקין נגד הסניגוריה הציבורית נראה לי מאוד מאוד תאורטי. אתנה חי במדינת היהודים ולא בדמוקרטיה אמיתית.

yatsek

New member
נדמה לי שהתשובה מפורטת למטה

התשובה היא כן, אתה יכול לתבוע את מדינת ישראל וגם את עורך הדין המטפל, אם כי הייתי ממליץ יותר על המדינה כנתבעת.

למעלה