סמנים מוסכמים

TORMAS

New member
סמנים מוסכמים

שלום לכולם! אני סטודנט שנה א' בבצלאל, ויש לנו תרגיל בצילום בנושא סימנים מוסכמים. בו אנו מוצאים תמונה במציאות שהיא "מוסכמת" למשל ג'קט על כיסא- סימן לכך שהכסא תפוס, עור ברווז- קר, ועוד... לאחר מכן כל סימן יהפוך לתמונה. האם לכם חברי הפורום יש עוד סימנים או מקרה מסוים המובן מאליו ומוסכם? אשמח להעזר בכם! תודה

מנסה לעזור...

אם הצלחתי להבין למה הכוונה אז יש את הצורה שמסדרים סכום על צלחת שזה מסמל שמישהו סיים לאכול, יש אצבע על הפה שמסמל שקט אם זאת הכוונה אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות

אוקי אם זה הכיוון אז...

יש לי עוד כמה (קצת יותר צולעים נראה לי אבל בכל זאת) כסאות הפוכים על שולחנות שמסמל סוף של יום לימודים, נורה ירוקה/אדומה שמסמל on/off יש גם את כל העניין של השפת גוף שנגיד מישהו שמפנה גב למישהו שזה אומר שהוא לא אוהב אותו וכו' - אני לא ממש מתמצאת בעניין של שפת גוף אבל אני מקווה שהבנת את הרעיון, נורה דולקת מעל הראש שמסמל רעיון (ויש עוד כל מיני דוגמאות כאלה בד"כ בסרטים מצוירים- דולרים בעיניים ועוד..)

תוכל לנסות בכיוון של......

כל מה שקשור באור וחושך, נגיד שמים יד על הראש כדי להסתכל זה אומר שמהו מסנוור אותו.

TORMAS

New member
תודה, זה נשמע מעניין!

מה דעתך על טבע דומם ישראלי? זו עבודה בפורמט חופשי שאני צריך לפתח יש לך אסוציציות ?

tusik5

New member
אני יודע!!!

אתה יכול למצוא המון בשפת הסימנים של חירשים, יש להם המון סימנים מוסכמים בשפה. וגם בתמרורים למיניהם. ואייקונים. אבל זה כבר יותר גרפי. וגם בריקודים הודיים. (המון)

chubeza

New member
וואו אחרי כל השנים... אותו התרגיל!

וואלה חלפו עברו להן כעשר שנים ועדין נותנים את אותם התרגילים!!! מי היה מאמין!!!! מוכנה לנדב את שני הסימנים שלי משנת 1994... שטיח תלוי על מעקה של מרפסת=סימן שמנקים את הבית תיבת דואר "מפוצצת" במכתבים=סימן שמישהו לא בבית (חו"ל, מילואים או תקוע בבצלאל
...)

למעלה