סמלים וטבע

Curious

New member
סמלים וטבע

רותי יש לי שאלה...:) אולי קצת מוזרה. נדמה לי שאני מקבלת סימנים או מסרים גם באמצעות עולם החי... תהיתי האם זה נכון ויש לכך משמעות או שמא אני פשוט שמה לב לדברים מעולם החי, מתחברת ומתרגשת , מחפשת ויוצקת משמעויות? למשל, לעיתים זה בא לידי ביטוי על ידי "ביקור" מפתיע (מבחינת תזמון או מיקום) של פרפר יפיפה, מהסוג שלא רואים, לטאה (בנתיים תינוקיות), גמל שלמה, פרשת משה רבינו, ציפור או עכביש... יש לי תקשורת מוזרה וחזקה עם חתולים, מבלי שאני עושה מאמץ כלשהו, ציפורים, לטאות וכו'... (1) היום "ביקרה" אותי במפתיע צפרדע מאוד גדולה, יחסית לאקלים שלנו... האם יש לי כאן מסר מסוים (כאן ועכשיו או באופן כללי) או שמדובר בצירוף מקרים? (2) אשמח מאוד אם תוכלי להתייחס באופן כללי לסמלים הבאים (חלקם הזכרתי): פרפר, לטאה, גמל שלמה, פרת משה רבינו, ציפור, עכביש, חתול, תוכי, אוגר. (3) האם יש לכך קשר לגלגול, שבו הייתי אינדיאנית? האם עסקתי בשמאניזם או דרכי טיפול - תקשור דרך עולם החי? (4) האם ניתן לתקשר באמצעות בע"ח, עצים, צמחים וחרקים? האם ישויות או נשמות מסוימות עשויות לתקשר עמנו באמצעות אלו? תודה

Curious

New member
בסמוך לאחר כתיבת הודעה זו

קפץ ל"ביקור" גם עכביש (מהסוג המקפץ). האם גם כאן יש מסר\סימן כלשהו או שמא צריך לרסס את הבית?...

yuki09

New member
היי Curious

זה פשוט מדהים תאמיני או לא אתמול רציתי לשאול את רותי על אותו נושא.אצלי "הביקורים" כאלה לא כ"כ לעתים קרובות אבל הם עד כדי כך מפתיעים שאי אפשר שלא לשים לב.שתי דוגמאות ממש משמעותיות: אני גרה בקומה 4 ,יום שבת בבוקר נכנסתי למרפסת שירות ואני רואה חתול שוכב על שמכה שפרסתי להתייבש.איך הוא הגיע אליי לקומה 4 אין לי מושג אין מדרגות למרפסת שירות היא בתוך הדירה ואפילו אם הוא עלה דרך מרפסות אחרים זה היה כ"כ לא צפוי עד לפחד.וישר "נדלקה" לי מחשבה בראש שזה סימן למשהו,אולי זה מסר?! ועוד מקרה, חזרתי מעבודה הביתה ואני שומעת ראש בחדר שינה בזהירות נכנסתי וראיתי יונה יושבת על רשת החלון חשבתי שהיא נתקעה אבל ברגע שהיא ראתה אותי -עפה.היא לא ישבה על מעקה של חלון אלה מאוד מוזר על הרשת.וגם ישר חשבתי שזה סימן.זה בגדול ובאמת מענינן מה יש להסביר על זה לרותי?

dinddror

New member
בעלי חיים המופיעים בחיינו../images/Emo54.gif

כשחתול מופיע בחיינו עלינו לבדוק את ההתיחסות שלנו לרגע לחוית הרגע הזה לא זה שלפניו כי הוא כבר עבר ואיננו החתול מפגין נוכחות מלאה ברגע הזה מבלי לחשוב על הרגע שעבר או זה שיבוא הוא כאן ועכשיו הוא מרוכז ומלא את הרגע הזה ברגע הבא הוא יכול להיות על עץ או גג אחר, הוא חווה את הנאת הרגע או פחד הרגע בשלמות לכן יש לבדוק היכן תכונה זו לוקה בחסר אצלנו או לא.יונה מרמזת על ביתיות הווה אומר הבית עלינו לבחון מה קורה בתוך הבית בתוך הזוגיות ובכל מערכת היחסים הקיימת בבית ולחבר אותה אל תכונות החתול עלינו להצליב את תכונות בעלי החיים להתנהלות שלנו בחיים.בתקווה שקצת עזרתי דינה.

Curious

New member
לגבי יונים...

הייתי מתייחסת לזה בערבון מוגבל... לראשונה בחיי אני פשוט שונאת בעל חיים (עד כמה שאני מסוגלת בכלל לשנוא בעל חיים, הרי להרוג חרק אינני מסוגלת) ובמקרה זה מדובר ביונים.... חווה התקפת יונים חסרת רסן בכל "חלון" הזדמנויות. והאמת ישנה יונה אחת בעיקר שמגיעה כל פעם עם בן או בת זוג חדשים התנחל אצלי על עדן החלון... יונים אחרות לומדות עם הזמן לברוח ולא לשוב. תוהה איך ניתן להיפטר מיונים... אבל מי יודע, אולי גם כאן יש מסר:)))

להפטר מיונים זה מסובך../images/Emo9.gifלגבי החיות

איני מבינה את מה שכתבת שלראשונה את שונאת בעלי חייים, משהו מיוחד קרה בחייך ? עם יונים יש בעיה, הן ממש טפילות ומלוכלכות ...הייתי אצל אחותי במודיעין- הם ממש סובלים שם ... ובעניינך יש פרוש לפגישה שלנו עם בעלי חיים, אם זה בעל חיים בחלום שחוזר על עצמו מדובר בחיית העוצמה- לרוב מקבלים מסרים וחיזוקים ממנה ... "1. פרפר יפיפה, מהסוג שלא רואים = מסמל טרנספורמציה , כישוף,התמרה, גלגול נשמות (יש הגורסים שפרפר הוא נשמה של נפטר) 2. לטאה (בנתיים תינוקיות)= תחילת דרך של הפרדות מהאגו,התמודדות עם פחדים, יכולת החייאה וחידוש של מה שאבד... 3. גמל שלמה=יכולת לתמרן זמן,יכולת לנוע בין רגעים, אסטרטגיות תקיפה, יכולת אי התזוזה והדממה 4. פרת משה רבינו = ??? 5. ציפור =תלוי על איזו ציפור-לכל ציפור משמעות אחרת. 6. עכביש = טווה כורי הגורל,תבונה, יצירתיות,שינוי צורה, אנרגיה נשית לכוח החיים היצירתי. @@@@ יש לי תקשורת מוזרה וחזקה עם חתולים- חתולים הן חיית מרפא, יש לעיתים וכאשר יש דלקת או כאבים אפשר להניח חתול ופרוותו על המקום והכאבים חולפים... אני גרה בישוב כפרי וכל הזמן יש בעלי חיים.... אבל למדתי להבחין מתי זה מסר - ויש אפילו נוצה שמופיעה לי בדרך כל פעם שאני מבקשת סימן כלשהו מהיקום. לדעתי תנסי במהלך הזמן לעקוב מה החיה שמופיעה בתקופה האחרונה . אליה את צריכה להתייחס. @@@@ בתיקשור אפשר לפתח את התובנות של הטוטם כשיש סיפור סביב המפגש של בעל החיים. מקווה שעזרתי . בהצלחה אהבה אריאלה

Curious

New member
תודה רבה אריאלה..!!!

זה היה אתמול: צפרדע גדולה ולאחר שרשמתי את המסר - עכביש. ואילו חתולים - זה משהו יומיומי.

היי- בהמשך

את יכולה לעקוב אחרי הפרושים הנ"ל. אך כשאת כותבת צפרדע בשביל להבין את המסר הנכון לך, את צריכה לרשום אפילו לעצמך את כל הסיטואציה בה היית- מי היה בסביבה חוץ ממך , מתתי והיכן ראית את הצפרדע. האמת שזה עולם ומלואו - עולם המסרים מן החיות. ואת יכולה ללמוד הרבה על עצמך בתקופה הזו. מרגיש שאת עוברת כל מיני מצבים בחיים שלפתע מגיעים להן החיות לומר לך מה הקצב הדרוש, למה את זקוקה בתקופה זו , לפעמים הן מחזקות ונותנות עידוד בתחושת הרוך שלהן כלפייך, ועוד... לגבי החתולים זה ריפוי פיזי בעיקר ויכול להיות רגשי גם - תלוי מה את מרגישה נכון לך. ברכה ואהבה אריאלה

Curious

New member
איזה צירוף מקרים

חשבתי שוב על איזה בעל חיים היה אחרון... ונזכרתי שגם הלילה חלמתי על חתול פרסי (אפור).... הבחנתי בו, ליטפתי אותו....והזמנתי להיכנס לאוטו שלי והוא נכנס, וכך למעשה אספתי אותו. לעניין הצפרדע, לקחתי כמה שעות מנוחה אתמול. כשהתקרבתי לכיסא, הנחתי עליו את התיק ופתאום הבחנתי במשהו קופץ אל הדשא... וזו היתה הצפרדע. הנחתי סדין על הדשא והתיישבתי להתבונן בה.... קצת צילמתי. ואז כשביקשתי ממנה לנוע, היא קיפצה על הכיסא, שעליו התכוונתי לשבת וסיברה להתרחק. לאחר מכן, כשהזזתי אותה שוב, היא קיפצה לה לתוך השיחים...
אחת הצפרדעים הגדולות והיפות, שראיתי בארץ. לאחר מכן שוחחתי עם מישהי שעובדת במקום ובין היתר סיפרתי לה שראיתי צפרדע והיא השיבה לי, שהיא כבר 13 שנה בארץ ומעולם לרא ראתה כאן צפרדע. והאמת, גם אני בשנים האחרונות לא ראיתי צפרדעים...מכאן הנחתי, שאולי זה באמת מסר כלשהו. באותו היום גם הגיעה אלי חתולה, שנוהגת להגיע אלי באותו המקום משום מקום. וממש תקשרה איתי. היא תמיד פונה אלי ספציפית בקול שלה. לאחר שהבחנתי בה היא התקרבה והתפנקה על הגב, על הדשא... ככל ששוחחתי עמה היא המשיכה להתגלגל על הגב, להתפנק ולהתבונן בי... ביקשתי ממנה לשבת כל עוד אני נחה והיא התיישבה מתחת לכיסא שלי:) אוי אריאלה, אם אמשיך כך, אולי לכתוב ספר על ההתבוננויות וההרפתקאות שלי עם עולם החי:) אין לזה סוף...מה את חושבת? מה את מציעה לעשות? איך מבחינים בין תחושות ופנטזיות למסרים ותקשור? איך אפשר להעזר בבע"ח במציאות המורכבת שלנו?

מקסים ../images/Emo24.gifומרגש

ראשית כן חזק, לרשום תראי איזה תובנות זה נותן. @ חתול אמרתי תחושה של ריפוי -פיזי או רגשי- ונה חלמת שאת הזמנת אותו לאחר שהגיע , דהיינו את מקבלת את תקופת האיזון שהיקום מאפשר לך באהבה. פרוש הטוטם לחתולים בנוסף- עצמאות , הגנה, יכלתנו להלחם כשדוחקים אותנו לפינה.. פיתוח העל חוש שלנו מיסטורין, תנועה דרך זמן ומרחב. @ לגבי צפדע משום מה לא כתבתי לך -אך משמעותה מאוד מיוחדת , היא בעצם מזכירה לנו את הקשר הקייםעם כל החיים ביקום, לידה מחדש והבנת הרגשות, מה שהזכרתי את עוברת הרבה בתקופה האחרונה , אין פנטזיות מתוקתי ,הכל מסרים גם מה שאת קוראת פנטזיות זה חלק ממקום רגשי שלך, פשוט קבלי באהבה את הסיפורים שכאשר את מעלה על הכתב א פשר להרגיש עד כמה את מתרגשת בסיטואציות של הפגישה עם בעלי החיים @ הייתי אומרת שאת פשוט נפגשת עם החיים עכשיו- קבלי באהבה , כל בעל חיים שמגיע ולפי המילון הקצר שלי תנסי לראות ולהבין מה בדיוק אומרת לך הסיטואציה. כרגע הכל שייך לחייך. כאשר תרגישי שאת יכולה לפתח את זה - הייתי מציעה לך ללכת ללמוד שאמאניזם, או אפילו מדיסין קארד- אלו קלפים עם בעלי חיים שאפשר לפרש פריסות, אך בהחלט גם להסב את הפירוש למה שקורה לך. בהצלחה ואהבה אריאלה

Curious

New member
היי אריאלה יקרה...

את מרגשת אותי עם יכולת הקבלה וההבנה שלך... תודה על כל תובנות והעצות... אכן, אולי אחרי כל הטלטלות שעברתי ועודני עוברת, רבות עוד לפניי
אני לומדת לרפא ולקבל את עצמי כפי שאני. לאחרונה, לצערי חוויתי התרסקות או התנגשות זוגית קלה... הצד השני פשוט לא הצליח לקבל אותי וכעס נורא דווקא על אהבת החיים שלי, ההתרגשות מהבריאה ועל הדברים מהסוג הזה שתארתי, ומכאן ההיסוס, מעין תחושה של פטתיות. מצד שני, החיבור לעולם החי הוא זה שעושה לי להרגיש שלם, מחובר וטוב. מאידך, בעצמי חוששת קצת לשקוע בעולם הפנטזיות ולהתנתק מהמציאות. ההתבוננות והפרשנות שלך מאוד מעניינת, אני מרגישה שאין לי עדיין מספיק כלים להגיע לדרגת פרשנות שכזו, רק אינטואיציה והתרגשות
ואגב, זה לא משהו ראשוני, זה משהו שתמיד היה קיים, פשוט כיום זה משום מה צף ביתר שאת, אני מוצאת דרך לדבר על זה, אבל לצערי זה לא זוכה לקבלה מלאה (כפי שהייתי רוצה למשל שיבוא לידי ביטוי בחיי הזוגיים ואפילו חבריים).

dinddror

New member
למתענינת בסמלי בעלי חיים וטבע שלום../images/Emo15.gif

אנו מתקשרים דרך בעלי חיים ועם בעלי חיים כשמופיע בעל חי בחיינו עלינו לבחון אותו בהקשר שלנו עלינו ללמוד מה מאפיין אותו מהן התכונות שלו, דרך החיים שלו ולהצליב עם דרך החיים שלנו וההתנהלות שלנו בחיינו, אם הפיעה למשל צפרדע בחיי כמו משום מקום עלי לבדוק מה ידוע לי על צפרדעים שכידוע הן חיות הן ביבשה והן במים הן שורדות אף בתנאי יובש במדבריות כאן עלי לבדוק איך אני מתנהלת בתנאים האלה ואיך אני שורדת היכן נוצר אצלי חוסר. לעומת זאת פרפר הוא קליל מבטא שמחת חיים וצבעוני עלי לבחון את הקלילות,שמחת החיים והצבעוניות שלי בתפיסת החיים שלי, כך כל בעל חי עלינו לערוך הכרות מעמיקה עמו ולבחון דרכם איך אנו מתנהלים בחיים. בקיצור יש לערוך הכרות מעמיקה עם בעלי החיים המופיעים ולבחון מה החוסר אצלנו זה מה שנקרא אצל האינדינים או הלבורגינים טוטם בעלי החיים והבנת הטוטם תביא להבנת ההתנהלות שלנו בחיים. בתקווה שקצת עזרתי דינה.

dinddror

New member
Curious נ.ב../images/Emo140.gif

אם יש קשר להיותך אינדינית בגלגול מסוים או לא, לא בטוח זה קשור לחיים שלנו כאן ועכשיו, לא מתקשרים באמצעות בעלי חיים אלא תוך כדי התבוננות והכרות איתם ניתן להשתמש בהם כסמלים מה שכן אכן אפשר לתקשר עם בעלי חיים כשם שמתקשרים עם ישויות בצורה טלפטית. נשמות אינן מתקשרות באמצעות בעלי חיים אלא הם משמשים כשליחים כדי להעביר מסר לדוגמא אם שקענו לתוך עצבות או דכדוך יופיע פרפר כדי שנחפש שוב את שמחת החיים או שמחת היצירה שבנו הווה אומר שכל בעל חיים המופיע הוא סמל כדי לבחון היכן החוסר ולהצביע עליו. בהתנצלות על הנ.ב. דינה.

Curious

New member
תודה רבה דינה../images/Emo140.gif

אשמח להתייחסויות, פרשנויות והבנות נוספות.

dinddror

New member
Curious שבת שלום../images/Emo140.gif

אם תרצי אוכל לתת תמצית על בעלי החיים שהופיעו בחייך, אולם יש ספר מעולה שדן בהרחבה בטוטמי בעלי חיים למינהם הוא נקרא שפת החיות {כוחותיהם הרוחניים והמגיים של יצורים גדולים וקטנים} של טד אנדרוס בהוצאת אור- עם ניתן למצוא אותו בסטימצקי ובצומת ספרים אם הינך מתענינת בכך הוא יכול ללמדך הרבה כמו שאותי הוא לימד ופתח בפני שער מופלא לעולם הטבע, דרך אגב גם צמחים ,עצים וגבעולי דשא יכולים ללמדנו רבות.בברכת שבת שלום דינה.

Curious

New member
דינה, שבת שלום:)

אשמח מאוד לשמוע תמצית על בעלי החיים.... ותודה על ההמלצה על הספר. אשמח מאוד להמלצות נוספות בתחום הטוטם האינדיאני.. ומיסטיקה אינדיאנית מעשית כלל...אולי שמאניזם... מעניין מה יש לאינידאנים במקום צ'קי...או קי..או אנרגיית חיים וצ'אקרות

רותי 11

New member
Curious - אני רואה שדינה ואריאלה

כבר ענו לך ועזרו לך מה שאני יכולה לעשות זה רק לחזק את מה שהן אמרו לך, תמיד אמרתי לשים לב לסימנים ולמסרים שהיקום שולח לנו, וחלק מהם מגיעים גם דרך בעלי החיים. היום במקרה קראתי על זה קצת בספר "מסרים מטלוס" (הספר שבו נמצאת המדיטציה של הלהבה הסגולה).

למעלה