הכרתי כמה מתנדבים שאפתנים
בתקופה ה"קצרה" שלי במד"א... אני יכול לספר לך שהם כולם היו מלאים בסיפורי גבורה על מה הם עשו "להציל חיים" ועד כמה הם "שמים" על החוקים והנהלים. אני גם יכול לספר לך כמה דמעות נשפכו ביציאה מאותן ועדות משמעת של מתנדבים, שחלקם הורחקו מכל פעילות במסגרת מד"א לתקופות של בין כמה שנים לצמיתות (מה שאומר במילים אחרות, תודה רבה על מה שעשית עד היום, אל תחזור יותר למד"א באף תחנה,בשום צורה, בחיים...). יש הבדל גדול בין הדוגמא שלך של להיעזר בעוברי אורח (וגם אני עושה את זה לא פעם, תחת השגחה בשבע עיניים...) לטובת קיבוע ראש, העמסה ללוח גב, או אפילו הנשמה באמבו בזמן החייאה אם אני מגיע לבד עם הרגיל, לבין לעשות משהו שאתה יודע שאסור לך, או גרוע יותר לבקש ממתנדב שלך לעשות משהו ששניכם יודעים שאסור לו. לגבי מע"ר שנמצא בזירת פיגוע : ירוץ החוצה או לא, זה כבר לשיקולו האישי. מתנדב נוער שנמצא על האמבלונס, במסגרת פעילות מד"א, ונכנס לזירת פיגוע חבלני בניגוד להנחיות יועמד לועדת משמעת ויישא בהשלכות של מה שעשה, וגם הנהג שהכניס אותו לשם עלול למצוא את עצמו תחת טיפול משמעתי. מתנדב שיצא מהתחנה לנסיעה בידיעה שהוא לא אמור להימצא עליה (אופי פח"עי, מחוץ לשעות התנדבות מותרות, תוך כדי השעייה...), על אחת כמה וכמה.