סמינר,

a stylist girl

New member
סמינר,

עד כמה זה חובה בעולם השידוכים? הייתי מעדיפה אוניברסיטה או מכללה. נמאסו הלימודים ברמה סמינרית. לא שמזלזלת,אבל חושבת שיכולה להיות יותר מאשר סתם מורה, גרפיקאית או גננת וכו`...

שום דבר לא חובה.... תלוי רק איזה בחור

את מחפשת... לרוב, הבחורים שלומדים בישיבות טובות מחפשים גם בחורה מסמינר טוב.... אבל אפשר גם למצא בחורים מעולים שזה לא משנה להם... וגם זה מאוד תלוי מי את....

חלושקית

New member
צודקת!

בחור טוב מישיבה טובה דורש... כמו שאת תדרשי... אל תעשי טעות. תמשיכי בסמינר! לטובתך...

/tapuzforum/images/emo31.gif

אתם מנציחים את הבעיה. אם את לא רוצה מישהו שתקוע בסטיגמות אז תעשי את השיקולים שלך ותזרמי עם זה. אם גם את תקועה בסטיגמות אז....

בד``כ

כשבחור לוקח בחורה מסמינר טוב עם המקצועות הנ``ל, אחת הסיבות שהוא מעדיף את זה, זה כיוון שהוא יודע שזה עבודות שהיא תמצא בתוך הציבור החרדי והיא לא תצטרך לצאת `החוצה` שהיום לצערנו הפיתויים והנסיונות שבחורה עוברת בחוץ הם קשים ומאד קשה לעמוד בהם. והיו כבר דברים מעולם ש...

דעתי בעניין

ודאי שבחורה מבית יעקב עדיפה מצד זה ולא בגלל שהיא למדה בבית יעקב אלא שלרוב הם בחורות עם יותר ערכים אבל אם תלמדי בבית יעקב וכל הזמן תחשבי למה לא עזבתי פה תהיה הנפילה ועדיף שתעזבי שהרי בתכלס` לפעמים יש בחורה ממכללה שהיא הרבה יותר טובה מבחינת מידות שזה העיקר לכן אף פעם לא שוללים בחורה ממכלה אולי מבררים קצת יותר כי אחרי הכל היא מרשה לעצמה הרבה יותר דברים לכן תחשבי פעם ופעמיים ושלש ואחרי שתחלטי תחשבי על זה עו שבע פעמים ואז תישני על זה לילה וכשתקומי תחשבי על זה עוד שלש פעמים ואז תחליטי סופית ותחשבי ותחשבי...

תעשי רק מה שאת אוהבת

ורק מה שאת יודעת שיהיה לך טוב!!! את זאת שחיה עם המקצוע הזה לא בעלך ולא ההורים ולא אף אחד אחר, אז תחשבי על זה ותחליטי מה את רוצה ללמוד ואיפה את רוצה לעבוד והמונהמון הצלחה!! אגב שגם בעולם החרדי צריכים את כל המקצועות שלומדים במכללה.. קחי זאת לתשומת ליבך

למה להרוס את העתיד בגלל השם?!

אני אישית בוגרת כיתה י``ב שמתחילה לימודים בעזרת ה שנה הבאה. היתה לי את אותה ההתלבטות מה עדיף לי ללמוד שנתיים הוראה ולבזבז אותן בכאב ראש ועצבים כדי לקבל בחור מישיבה טובה, או לתפוס את עצמי עכשיו ולצאת ללמוד במקום רציני כדי למצות את עצמי. חשבתי על זה הרבה, והגעתי למסקנה שבנות עם ראש טוב שיכולות להצליח במקצועות כמו מחשבים, רפואה וכו.. הורסות לעצמן רק בגלל ה``מה יגידו..`` אני לא אומרת שצריך לצאת וללמוד באוניברסיטה כי בכל אופן אדם לא יכול לסמוך על עצמו וזה פיתוי גדול מידי.. אבל מותר בהחלט לשבור מוסכמות ולצאת ללמוד במכון או מכללה בשילוב עם לימודי יהדות מצידם או במקום אחר. בשביל השקט הנפשי שלי, או יותר נכון של ההורים שלי.. קיבלתי ברכה מרב ידוע. אז מה צריך יותר מיזה? הרי תכלס הכל שטויות והכל כבר קבוע! אז מי ששלי, שלי..!! ולא יעזרו עקרונות שלו וכו.. כשזה זה אז זה זה וזהו. יכול להיות שאני עדיין קטנה ותמימה.. אבל אין דבר טוב יותר מאמונה פשוטה!! אז... שתהיה לך הרבה הצלחה בבחירתך...

אממ

זה אמור להביע משהו? כאילו, מה הכונה שכתבת הודעה בלי נושא ותוכן? להראות שקראת את התגובה? או מה? לא הבנתי...

הכותרת שלך קצת מטעה ../images/Emo13.gif

בתוכן ההודעה, מזדהה איתך לגמרי. אחרי הכול, אני רוצה מקצוע שיהווה פרנסה מחד, ומאידך, אוהב אותו ויהיה לי ממנו סיפוק. גם אני, כמוך, עברתי בקיץ שעבר את אותה ההתלבטות, את אותם החששות: אולי אני טועה שאני לא כמו כולן? אולי אני סותמת לעצמי גולל? אולי צריכה ללכת בנתיב הנורמות החברתיות, ולא לשבור לדרך צדדית? אבל, וזהו אבל גדול, הבנתי שאני אעשה "כמו כולן", אני ארצה את הסביבה שלי. לא את עצמי. אני אגרום נחת לסביבה שלי, לא לעצמי (במיוחד מהמקום ממנו אני מגיעה, ללכת לסמינר מראה שמאוד התחזקתי). כך שעם כל הכבוד לקורת רוח הסביבה..... אני והעדפותיי קודמים. אין לי הצורך לחשב איזה בחור ירצה בי. קרה, לאט לאט נמוג. אני יודעת מי המזווג זיווגים ועליו לא צריך לעשות רושם, או ליצור תווית של שם טוב. הוא בוחן כליות ולב.

התוכן שלך קצת מטעה... ;)

סתם.. אבל באמת.. אז מה עשית בסוף? הלכת לסמינר רגיל כמו כולן? או שבחרת לרצות את עצמך? אגב, הבחירה שלי היתה במשהו ביניים כזה.. במכון אקדמאי חרדי.. שאולי זה לא המקום האידיאלי אבל מהכרות אישית עם כמה בנות הוא מעולה. יש בו שיעורי קודש 16 שעות שבועיות שזה יותר משאר המקומות.. ומה שטוב זה שהרמה שם היא כמו הטכניון שזה יותר מאוניברסיטה, כלומר זה קביל בכל העולם. בקיצור, הרווחתי גם תעודה מעולה וגם מקום מצויין. עפי ההשקפה שלי בכל אופן..

מה עשיתי בסוף...?

אמממ... אז ככה. לא הלכתי לסמינר כמו כולן. החלטתי כי אני לוקחת פסק זמן חד-שנתי מלימודים (כמה אפשר אחרי 12 שנה? תופת בגרויות! נמאס!). אני נמצאת כרגע בשנת שליחות בחו"ל, שלצערי הגדול מתקרבת לסיומה. שנה מדהימה שרק הוציאה ממני משפטים כמו: "מזל שלא הלכתי לסמינר"
בשנה הבאה בעז"ה, אתחיל ללמוד מה שאני אוהבת ורוצה. זה באוניברסיטה, אך רק שם ניתן ללמוד זאת. כמו שכתבתי בהודעה אחרת, ההתלבטות הייתה עצומה, וגם החששות... התייעצתי עם הרב שלי וקיבלתי אישור, ואף צויידתי בברכת הדרך. אין סיבה שלא אמצא את זה שמגיע לי. מה שכן, אם יש מקום בו ניתן ללמוד את המקצוע שרוצים במסגרת דתית-חרדית, מה טוב.

מצדיעה לך!

ומקוה בשבילך שתצליחי שם.. זה לא פשוט מכל הבחינות ללמוד במקום שונה ממך.. לאו דווקא מבחינה רוחנית. זה לא קל! אבל אני מסכימה איתך שזה הדבר הנכון.. שתהיה הרבה הצלחה! בהכל, לא רק בזה...

אין על מה..

באמת שיהיה הרבה הצלחה בחיים.. ואם כבר, אז אוסיף בריאות ואושר.. המרוקאים לא יכולים בלי זה.... ;)

למעלה