סמינר שלום

RMXXX

New member
../images/Emo67.gif

גל סופר פוגשת ערבים?! את זה אני צריך לראות!!!!

אולי לא הבנתי נכון

אבל סמינר תנועה לא אמור לפתוח פתח גם ליוזמות כאלו (כמו סמינרים בנושאים שמטרידים אותנו?)

MatanTyler

New member
נכון

סמינר תנועה ייתן לגיטימציה ליוזמות שבאות מהנוער. וליותם (שלום:) התנועה שלנו היא באמת לא תנועה שמאלנית (כפי ששי אמר אך לא התעכב) ובכך מאפשרת לחניכיה לבטא את דעתם על סמך ניסיונם והשקפת העולמם האישית. זה די מסכם את העניין לדעתי. בקשר לסמינר, קודם כל אל תחכה עד שסמינר תנועה ייצא לפועל (ייצא גם ייצא!) אם זה בוער לך, תפעל עכשיו. זה רעיון מעולה, ולא חייבים לבוא בגישה שמאלנית. באים כדי לדבר ולשמוע. אפשר לפתח את זה לעוד הרבה כיוונים אז תחשוב על זה. בהצלחה!

RMXXX

New member
אגב אריק סמינר תנועה...

מה קורה עם מה שביקשתי ממך?

Yootam

New member
כמה הבהרות

המטרה של הסמינר הזה, לפחות בראש שלי היא לנפץ סטיגמות של שני הצדדים. ולנסות לראות את הבן אדם שבצד השני, למרות הסכסוך ולמרות המחלוקת. ההתעסקות בתרבות היא בלתי נפרדת בהבנת ה"אני" של האחר, ולכן סמינר תרבויות על אף שהוא רעיון נהדר בפני עצמו, אינו רלוונטי במקרה כזה. בבקשה שמישהו יסביר לי למה התנועה הזאת לא שמאלנית, כי בפעם האחרונה שבדקתי היא כן הייתה כזאת. בכל מקרה אני אשמח אם יש אנשים שזה מעניין אותם שיפנו אליי באופן אישי כדי שנוכל להריץ דברים. וכמו שאריק אמר, סמינר תנועה בא לשנות דברים שמפריעים לנו, ומפריע לי שאין התעסקות בנושא הזה שהוא מאוד אקטואלי. שסמינר עצמו לא מיועד רק לשמאלנים, ואולי להיפך, מכוון בעיקר לימניים, שיכולים להביע את דעתם, כמובן, אבל קירוב לבבות הוא בהחלט מטרה בסמינר הזה. גל, לא הבנתי מה רצית ממני...

kedeman

New member
תשמע

אני בעד קרוב לבבות ולפתוח לאנשים את הראש אבל קח בחשבון 1. מי שיבוא ברוב המקרים לסמינר הזה הוא שמאלני 2. אם יבואו ימניים יכול לקרות מצב של אלימות או חוסר הבנה וחוסר הקשבה אני יודע שזה לא מחייב שזה יקרה אבל עם אנשים מסויימים זה בהחלט יכול לקרות... לא אומר לא לעשות סמינר - אבל בהחלט לקחת את זה בחשבון התנועה שלנו היא לא שמאלנית כי היא לא מחנכת לשמאלנות והיא לא דוחפת לאף כיוון פוליטי תלך לרמת הגולן, יש שם רוב של ימנים (אני חושב שלירום אמר שיש 50% ימנים ועוד 30% ימנים קיצוניים) לא חסרים פעילים, חניכים, מדריכים ואפילו גרעינרים שמחזיקים בדעות ימניות מה שיותם צודק זה שהתנועה לפעמים מפחד מלקחת צד פוליטי לא לוקחת צד בכלל

Yootam

New member
נו, אז מה?

ונניח שיבואו רק שמאלנים לסמינר שכזה- רווח נקי שלהם. בכל מקרה לפי מה שאני יודע התנועה היחידה שהיא באמת א-פוליטית היא "הצופים" ובגלל זה הם היחידים שמקבלים תקצוב מהמדינה. ככה אני יודע. בכל מקרה זה ויכוח סרק... לגבי אלימות- זה נראה לי כל כך הזוי...

RMXXX

New member
הצעתי לעזור... אם לא הבנת אותי

והתנועה שלנו היא א-פוליטית, אבל זה לא נוגד את הרעיון שלך. שוב, אשמח לעזור.

Yootam

New member
אההה...

את זה שאתה מוכן לעזור הבנתי. ותודה רבה לך. הייתה שם הודעה שמיועדת לאריק וחשבתי בטעות שהיא מיועדת לי. תראה מה קורה שאני מתחיל לחשוב...

MatanTyler

New member
יותם

אני מניח שאתה יודע שחטב"ם היא חטיבה בתנועת הנוער העובד והלומד. הנוע"ל הם באמת תנועה שמאלנית, אך כאשר הקימו את החטיבה שלנו, החליטו (כנראה מסיבות שציינתי קודם) שחטב"ם תשאר ללא צד פוליטי. אישית - אני בעד. ובקשר לתקצוב, כל תנועות הנוער מקבלות תקצוב מהמדינה ולא רק הצופים (עד כמה שאני יודע) לפי מספר חניכיהם. עכשיו עם כל הקיצוצים במשק אני מניח שגם תנועות הנוער נפגעו.

kedeman

New member
וואו סדר

לא אמרתי שהם לא מרוויחים ולא אמרתי שתהיה אלימות אמרתי שכשאתה חושב על הסמינר הזה תחשוב גם על זה הצופים היא תנועה א-פוליטית, גם אנחנו הצופים מקבלים תקצוב מהממשלה, גם אנחנו כשהמדד כמה משלמים זה לפי חניך, בשנה שעברה היה את המפקד שלפיו משלמים ומפקד כזה עושים פעם בכמה שנים (לא יודע כמה) הצופים אבל מקבלים כמה אחוזים יותר מאיתנו, ומכל שאר תנועות הנוער בארץ, כי מסיבה מסויימת שאף אחד עדיין לא הצליח להסביר לי הצופים הם תנועה ממלכתית בארץ (מה שאומר שהם מקבלים תמיכה ממשלתית) אני נגד שהצופים תהיה תנועה ממלכתית - לא הבנתי מה הם עשו או עושים שמגיע את זה להם יותר מלשאר התנועות

אני חושב שזה קשור לכך

שתנועת הצופים לא תפגין נגד הממשלה וכו', מה שכן קורה בנוע"ל (אומנם זה לא ממש קורה אצלנו, אבל אנחנו נספרים כחלק מהנוע"ל). חוץ מזה, שבטח יש כל מיני נהלים שמתאימים רק לצופים.

kedeman

New member
אתה יודע מה?

אם זאת הסיבה אז צריך לבטל אחד משניים או את הצופים - כי כדי לקבל כסף הם מוכנים לוותר על הדמוקרטיה או על הדמוקרטיה כדי שכל התנועות יקבלו את אותו סכום אם המדינה נותנת לצופים יותר כסף בגלל שהם לא מפגינים נגד הממשלה אז זאת סיבה לא חוקית לחלוטין!

א ל ו ש ה

New member
נראה לי שזה הפוך....

הם לא מפגינים נגד הממשלה כי הם מקבלים ממנה כסף.....

יש לי שאלה, וזה לא ממש קשור

למה בעצם אנחנו בתוך הנוע"ל? זתומרת במה זה שונה מאם היינו עצמאיים? במה זה מתבטא? כי מבחינתי אני רק יודעת שהחולצה שלנו אותו דבר ..

אנחנו לא בתוך הנוע"ל

בהתחלה היינו חטיבה מתוך הנוע"ל עכשיו זה כבר לא ככה.. אנחנו תנועה עצמאית.. ובאמת.. רק החולצה שלנו אותו דבר חוץ מזה - כלום תקנו אותי בבקשה אם אני טועה

קשתונה

New member
אפשר לבקש משהו?

לא כדאי שתשתמשו ברמת הגולן כדוגמא כי מה שלירום אמר לא בדיוק נכון... אפילו מאוד מאוד לא נכון... בגולן כמו בכל מקום יש ויש...אי אפשר להגיד על הגולן שהרוב ימנים...אולי אותם שומעים יותר זה לא אומר שזה הרוב... או אולי האנשים שלירום מכיר הפ כאלה... וזה שאנחנו מרמת הגולן דווקא...למקרה שמישהו תהה...זה ממש לא מדד פה...כי יש פה המוווווןןןןןן שמאלנים...

למעלה