סמינר קיבוץ...
שאלת אם שווה לצאת לסמינר - התשובה תמיד כן! לסמינרים שווה לצאת, תמיד! אני זוכר שבסמינר קיבוץ היה לי ממש מוזר, זה היה סמינר ראשון שלי ופעם ראשונה שהיית במפעל של השמו"צ, פעם ראשונה שראיתי את השכבה, ופעם ראשונה שדיברתי על דברים אמיתיים! אני חושב שכדאי מאוד לצאת לסמינר, כי דבר ראשון, זה תמיד כיף. דבר שני אני זוכר שבסמינר קיבוץ דיברנו על הרבה דברים מעניינים שקשורים ברעיון הקיבוץ, בשיתופיות , בהפרטה, והאם הקיבוץ הצליח, או האם יש לקיבוץ עתיד. הסמינר היה מאוד חשוב מבחניה שכבתית, כי באמת היה דיבור בין הקיבוצניקים לעירוניים, בנושאים שמאוד מחלוקתיים. זה ממש היה כמו מפגש דו קיוםבין יהודים לערבים , רק עם קיבוצניקים לעירוניים. היה ממש מעניין לראות את הגישה של הקיבוצניקים, והיה מעניין לראות את תגובת הקיבוצניקים לרעיונות העירוניים ולגישה שלנו. ובאמת למדתי הרבה מהסמינר, אני יודע ששעל הרבה מאוד דברים חשבתי שהקיבצניקים חיים בבועה מוזרה, ולא מוכנים לשמוע משהו אחר, אבל זה הסתבר כנכון רק חלקית. בכללי, שווה לצאת לסמינר, אבל אני לא רוצה להונות אותך, אז אני אגיד שאני לא באמת ראיתי משהו לטווח הרחוק בסמינר הזה, לא הרגשתי שהוא הוביל שינוי, הוא היה מאוד מעניין וחשוב ליומיים הספציפים של הסמינר, ולא יותר מזה. דבר שני, זה סמינר אחרון לפני תהליך פולין, אז אם את יוצאת לפולין, כדאי שתצאי גם לזה, כדי שיהיה לך השנה עוד משהו חוץ מפולין. ואם את לא יוצאת לפולין זה ההזדמנות האחרונה לסמינר עד בערך חודש מאי-יוני.