סמינר מבנים

yanivgrebel

New member
סמינר מבנים

היה ענק בעיקר חינוכי מקווה שהפורום יראה קצת סרטים ממצלמתו של הצלם המקצועי בייחוד זה של "המטאור" גרשון והמעבר בחישוק היה טוב תודה לאטקין ו - SkyKef

adietkin

New member
סמינר מבנים גדולים../images/Emo24.gif

תודה ענקית לכל אלה שלקחו חלק בסמינר מבנים שנערך בשישי שבת במועדון סקייכיף אז מה היה לנו שם........ הרבה חומר כתוב שדחסתי לכם לראש על הבוקר יחד עם הקפה הקוראסונים והבורקסים מזג אויר בהזמנה (עבדתי על זה קשה מאוד
) גובה הצנחות מדהים למשתתפי הסמינר מ 13000 עד 14500 רגל!!! בכל צניחה רזרבי ראשון שלי על הבוקר של יום שישי (עלה לי 350 ש"ח בירות בסוף היום בבאר של המועדון, סיבוב לכל המועדון (תראו מסורות לא שוברים)) התקדמות מדהימה ברמה של החברה מצניחה לצניחה כאשר כל פעם מישהו אחר בתפקיד חדש צניחת טרקים יפיפיה וצניחת חישוק שבה גילינו שיש גם טילי אויר אויר אנושים(גם להם זה עלה בסיבוב בירות בפאב לכל משתתפי הסמינר(איציק ונדב)) תודה לצחי הצלם שהיה צמוד אלינו כל הסופ"ש(יאללה שים תמונות וסרטים) ובכלל היה אחלה כולם עבדו קשה ובאו ללמוד תודה גם למקפלים שקרעו את התחת בשבילנו ותודה ענקית לרוי ,מאוריק ולמועדון שמקדם ותומך ועוזר בכל ה"שגעונות" שלי נפגש בסמינרים הבאים עדי אטקין

bluerage

New member
היה מעולה!!!

תודה לכולם על ההשתתפות - גם בסמינר וגם בקופונים שלי :) אחרי שאני יתאושש מחר או מחרתיים אני יכניס לעריכה וכולם יהיו מוזמנים לקבל את הDVD... שבוע טוב צחי

adietkin

New member
הגיע הזמן אחרי 1051 צניחות

משהו מדהים שהיה זה שבבוקר התעוררתי ואמרתי לעצמי "היום בצניחה הראשונה יהיה לך רזרבי" לא יאמן אבל שזה הגיע זה לא הפתיע אותי התקלה היתה מצנחון רודף (הקי לין היה מתוח בודאות ) ואחרי שני צ'קים החלטתי לנתק ולמשוך רזרבי וב2000 רגל היתי תחת מצנח רזרבי

למה לנתק....?

למה לא לפתוח רזרבי מייד...? הרי אם לא יצא כלום מהתיק אין צורך לנתק ... אין בעצם את מה לנתק.... אבל תקן אותי אם אני טועה, ואני חושב שאני לא. מעניין מה מאסטר שלי חושב על זה. ...מאסטר...מאסטר עזור לנו

miki242

New member
הייתה לי את אותה תקלה

לפני 3 שנים בבוגי בפרדייב הייתה לי אותה תקלה מצנחון רודף , קי-ליין היה משוך בוודאות, צקים לא עזרו אז משכתי רזרבי תוך כדי פתיחת הרזרבי התחילה להיפתח החופה הראשית ובסופו של דבר היו לי שתי חופות אחת ליד השנייה לאחר שהצלחתי להפריד ביניהן ניתקתי את הראשית. לקח זמן עד שהפרדתי ביניהן כי מצלמת וידאו בצד הקסדה היא גורם סיכון להסתבכות המיתרים לאחר הנחיתה הדעות במועדון היו חלוקות האם היה צורך לנתק או לפתוח ישר רזרבי. לפי שלומי פרל מה שעשיתי היה נכון אבל היו מקרים בעולם ששתי החופות הסתבכו. בסופו של דבר מבחן התוצאה קובע. שמיים נקיים לכולנו. מיקי

YakirD

New member
למה לא...?

זאת אומנם דעתי האישית...אבל! לא לנתק את החופה הראשית בתקלה של מצנחון רודף זו סיבה כלכלית לחלוטין. אף אחד לא ממש רוצה לחפש את החופה שלו כשהיא עדין בתיק (לא כולם ברי מזל כמו אטקין שהחופה שלו והפריבג נפלו ישר למרכז המועדון). אבל אם יש סיכוי, אפילו קטן שיהיה סיבוך בין 2 החופות, אז למה לקחת אותו?? במצב של תקלה אתה רוצה להיות כמה שיותר בטוח. סיבות כלכליות לא לוקחות חלק בשיקולים...(שוב..דעתי בלבד!). מקוה שאף אחד מאיתנו לא יצטרך לעשות את השיקולים האלה. יקיר

miki242

New member
לא היה פה שום שיקול כלכלי

לפי מה שלמדתי בקורס וגם לפי מה שאני יודע על תקלות דומות בעולם כל עוד אין לך חופה מעל הראש אין מה לנתק , מי לא מבטיח לךף שעצם משיכת ידית הניתוק לא היה מעיף את התיק הפנימי על החופה הרזרבית? עדיין הויכוח פתוח וכמו שאמרתי מבחן התוצאה קובע שמיים כחולים

YakirD

New member
לא אמרתי שלך היה שיקול כלכלי.

אם תשים לב תראה שהתגובה שלי לא היתה להודעה שלך...אבל לא חשוב. אני אומנם לא כל כך זוכר מה לימדו אותי לעשות במקרה כזה בקורס אבל אני כמעט בטוח ששני המועדונים מלמדים שבמצב של תקלה יש למשוך את ידית הניתוק ואחריה את ידית הרזרבי (גם לזה יש לפחות 2 שיטות)...יכול להיות שאני טועה...זו רק דעתי כמו שצינתי. גם הנסיון שלך מלמד שהיה אולי עדיף לנתק תחילה את הראשי (בכל זאת רודף אחריך מצנחון שרוצה להציא את המצנח מהתיק). עד כמה שאני זוכר היה כאן מישהו שזה קרה לו פעמיים בזמן מאוד קצר ופעמיים הוא מצא את עצמו עם 2 חופות. דרך אגב - החופה של אטקין נפרסה שניה אחרי שהוא ניתק אותה ככה שאם הוא לא היה מנקת הוא היה מוצא את עצמו עם 2 חופות. אתה צודק יש על זה וכוח אין סופי ואולי אפילו כדאי לפתוח את זה כאן ולשמוע עוד דעות. שלא תדע עוד רזרבי... שמים צבעוניים יקיר

The Deputy

New member
פיילוט שוט נגרר-סירטון

תראה את הסרטון הבא ותגיד לי אם אתה לוקח סיכון לפתוח רזרבי לתוך דבר כזה מבלי לנתק קודם. שים לב טוב לרגע שבו הוא מבין שיש לו פיילוט שוט נגרר (מסתכל למעלה) והוא עושה איזושהיא תזוזה לעבר הידיות, ברגע שהוא זז המצנח נפתח. בוא נגיד שהתזוזה שהוא היה עושה הייתה לעבר ידית הרזרבי ואז היו לו שתי חופות, אלוהים יודע באיזה צורה. http://www.skydivingmovies.com/ver2/pafiledb.php?action=file&id=225&string=pcit

adietkin

New member
מצנחון רודף../images/Emo18.gif

מצנחון רודף זאת תקלה מהירה שהפתרון שלה צריך להיות ברור וחד משמעי שכן הצנחן מאבד גובה במהירות של נפילה חופשית כאשר אנו נתקלים בתקלה כזאת החוקים אומרים לבצע צ'ק ואח"כ עוד אחד (אם יש זמן) ואם כלום לא קרה יש להחליט על דרך פעולה (גובה החלטה עד 2500) ולבצע את מה שהחלטנו(גובה ביצוע עד 1800) לגבי דרך הביצוע הדעות חלוקות אבל לך הצנחן באופן אישי צריכה להיות ההחלטה בראש עוד לפני שאתה עולה למטוס רק בכדי למנוע בזבוז זמן יקר כאשר תתקל בתקלה כאשר אני מעביר קורס צניחה אני מלמד לא לחשוב יותר מידי אלא לעבוד ב"אופן אטומטי" לכן בתקלות מהירות אני מלמד קודם לנתק ואח"כ למשוך רזרבי בכל מקרה גם כאשר אתה לא מוצא את הידית וזאת שוב בכדי לא לגרום לך לחשוב ולבזבז זמ יקר בלהחליט כן אמרו לי לנתק או לא אמרו לי לנתק עכשיו לרזרבי שלי כאשר זרקתי את הפילוט שוט וכלום לא קרה ישר הרגשתי שמשהו לא בסדר (הרגשה שמשהו מתנופף מאחורי הגב שלך ) ביצעתי צ'ק ראשון כלום לא קרה ויש לצין שבצ'ק הזה לא ממש ראיתי את הפילוט שוט ביצעתי עוד צ'ק אחד פחות חריף וכלום לא קרה בשלב הזה הדייטר (time out)שלי התריע על גובה 2500) ואז הלכתי אל הידיות ימין על הניתוק שמאל על הרזרבי מושך ימין מושך שמאל ומוצא את עצמי מתחת לחופת הרזרבי בגובה 1900+- מסתכל למעלה ורואה שהכל בסדר משחרר הגהים ופונה לכיוון המועדון ורואה את החופה והפרי בג נופלים לכיוון המועדון נוחת על הדשא בלי בעיות מיוחדות לאחר מכן כאשר אני עם עצמי מנתח את השתלשלות הענינים עולה השאלה אם לא יכולתי לחכות עוד שניה ולהמנע מהרזרבי (ולא בכלל משיקולים כלכלים שבשום פנים ואופן לא אמורים בכלל להיות שיקולים!!!) ההרגשה אומרת שוואלה היתי ממתין עוד שניה והמצנח היה נפתח אבל העובדות הן אחרות בצניחה היתה עלי מצלמה ובבית ישבתי לנתח את התקלה שוב והרי העובדות גובה המשיכה של הפילוט שוט 2900 רגל לאחר 4 שניות צ'ק ראשון לאחר שניה נוספת חצי צ'ק (כנראה יותר עם העינים מאשר עם הראש כי אני זוכר את הצ'ק השני) ולאחר 2 שניות נוספות משיכת רזרבי עוד 2 שניות והרזרבי פרוס במלוא (רואים בוידאו את הסלידר מגיע לטבעות) סה"כ מהמשיכה של הפילוט שוט עד למשיכת הרזרבי 6 שניות(המשך נפילה של כ1000 רגל) גובה משיכת הפילוט שוט 2900 רגל גובה החלטה עד 2500 רגל גובה ביצוע עד 2200 רגל לאחר התחקיר המעמיק שעשיתי נוכחתי לדעת שפעלתי בצורה הטובה ביותר (מבחן התוצאה) כל השהיה במשיכת הרזרבי היתה מכניסה אותי לאיבוד גובה נוסף מצב שהיה מסכן אותי יותר על הציוד שלי אין RSL לאחר שחרור המצנח הרזרבי הלחץ על התיק הפנימי של החופה הראשית ירד והפין יצא ולכן החופה עפה ממני ואו במקביל למשיכת ידית הרזרבי הפין יצא והחופה התחילה תהליך פתיחה אבל התנתקה תוך כדי. כל הידיות שבו לבסיסם בשלום לאחר הקפיצה הזאת עליתי לעוד ארבע צניחות באותו היום במסגרת הסמינר בעתיד אני אמשיך ללמד לעבוד ב"אופן אוטמטי" ואמשיך לאמן את עצמי למשוך ידית אחת בכל יד לפני כל יציאה אני נוגע בכרית הניתוק ובידית הרזרבי (הרגל של שנים) צניחות בטוחות

adietkin

New member
הסרט ממש בקרוב

צחי כבר ערך ויותר מאוחר יעלה הלינק יש למה לחכות!

אטקין ,,,

באמת יש למה לחכות ! ,,,,אני כבר ראיתי. מי זה המטורף שניסה לבדוק ,אם אתה יציב באוויר ??

adietkin

New member
ועכשיו הסרט../images/Emo59.gif

בעריכתו של צחי ארז כנסו ללינק והורידו את הסרט אל תשכחו לדרג אחלה עריכה ואחלה סרט

Alkup

New member
הממ... כמה דברים:

1. אחלה סרטים. 2. צחי - מה עם איזה תוצר של D350? לא מגיע לנו? 3. הקטעים עם האלף איש בשמיים וכל אחד טס לו כמו מטורף לכיוון החישוק, או ליתר דיוק כיוון כללי החישוק - וכשהאנשים שמחזיקים אותו לפעמים אפילו בלי קסדה קשיחה; יש פה מישהו שמחשיב את כל ה'קטע בית זונות' הזה כבטיחותי ???!!! כי זה לא נראה... אין ספק שהמילה JUNGLE מאד מתאימה שם. אולי זה רק אני, ובכל זאת: כיף כיף, אבל איך שזה התבצע נראה מסוכן טילים (נכון, ראיתי בקטעים של המבנים היפרדות מסודרת. מה חוץ?). 4. אטקין מזל טוב על הצלחת האירוע כולו, ועל הרזרבי, ותודה על התחקיר! כחולים לכולם!

adietkin

New member
תשובה לקופרובסקי

בקשר לסעיף 3 בענין צניחת החישוק אז מאחורי הצניחה הזאת שבה נראה לך שאלף איש טסים בשמים לכיון החישוק היתה מטרה מסוימת במסגרת הסמינר זה נראה פראי משהו אני מסכים איתך אבל מלבד החליפת היעף של איציק(שהגיע מהר ) בסה"כ הצניחה היתה בטוחה כולל ההפרדויות לעבור בחישוק זה מלחיץ כי זה קטן ויש עוד צנחנים שרוצים לעבור הענין היה לא לתת להם סדר מסוים למעבר(והם לא קיבלו למרות שביקשו לפני) אלא ללמד אותם שגם בזמן לחץ שיש מסביבך צנחנים שאמורים להגיע למקום מסוים(במבנה לדוגמא) עליך בתור צנחן שלחוץ לעמוד במשימה לתת כבוד לצנחנים סביבך ולהתחשב בהם תוך כדי זה שאתה ממשיך לעבר המיקום שלך ואומנם היו שניים שזה עלה להם בסיבוב בפאב בסוף היום לכל חברי הסמינר אני מבטיח לך שהלקח מהצניחה הזאת נלמד ע"י כולם במיוחד ע"י אלו שמיהרו להכנס מבלי לתת "כבוד " לצנחנים שמסביבם וגם ע"י הצנחנים שראו שיש כאלה שממהרים והחליטו להמתין בחוץ ודרך אגב לפי דעתי צניחות ישיבה של יותר משלושה צנחנים נראות לי כצניחות שכל אחד עף בשמיים לכל הכיוונים יותר "שכונתיות" ומסוכנות ולא תמיד עם ערך מוסף נלמד.

Alkup

New member
סבבה. טוב לשמוע שנלמדו לקחים.

לגבי הפריפליי - נכון שלפעמים זה נראה שכונה, במיוחד כשהמבנה הוא גדול ולא מצליח לשמור על עצמו מלוכד ליד בסיס אחד מוסכם, ונכון שלפעמים כשמישהו טס למבנה כזה מרחוק הוא יכול להגיע במהירות גבוהה. ועדיין בד"כ המטרה של האנשים במבנה פריפליי כזה היא לא לטוס אחד לכיוון השני כאילו אין מחר... לגבי ערך מוסף נלמד - לדעתי בכל צניחה, כולל בפריפליי, הוא קיים - ואני גם יודע שבמיוחד הוא קיים אם דברים לא הצליחו כמו שתוכננו ומנסים לשפר אותם. כמו שאמר סיני חכם 'מכל צניחה אתה לומד. אין דבר כזה לבזבז צניחה'. אז פריפליי או טיסה לחישוק? אין לנו מה להמשיך את הוויכוח הזה, ובגלל שמדובר פה בצנחנים, כנראה שרק 'על ריח אין מה להתווכח'. צניחות בטוחות וכחולים לכולם!

yanivw

New member
סיבוב בפאב

גם זה שקרס על המבנה ועבר דרך הכוכב הזמין את כולם לסיבוב בפאב?

למעלה