סמינר לעומת סדנא בתואר הראשון

yuvalmadar

New member
סמינר לעומת סדנא בתואר הראשון

אני מתכנן לסיים תואר ראשון במדעי המחשב ומתמטיקה בשנה הקרובה, ועליי לעשות סדנא או סמינר. השאלה היא: איזה מביניהם עדיף, ומאילו בחינות? (למה עדיף סמינר על סדנא, ובמה עדיפה סדנא על סמינר?) בעבר חשבתי שסמינר נחשב לעדיף על סדנא, אבל קשה יותר, רק שלפני כמה ימים שמעתי שבקבלה לתואר שני (באת"א, לפחות) מעדיפים אנשים שעשו סדנא. מה אתם יודעים על העניין? :) תודה!

yuvalmadar

New member
האמת היא שאני לא בטוח ../images/Emo13.gif

בהתחלה חשבתי שסדנא היא פרוייקט תכנותי, בעוד שסמינר הוא לימוד והרצאת חומר בפני כיתה. אבל שמעתי לפני כמה ימים ממישהו שעשה סדנא שגם הוא למד חומר והציג אותו בפני הכיתה.

vinney

Well-known member
סדנה

סמינר זה אמור להיות מחקר, אבל אני לא בטוח עד כמה באמת יש הבדל משמעותי בין השניים במדמ"ח.

inbal76

New member
מותר לשאול איפה אתה לומד?

באת"א חובה לעשות גם סמינר וגם סדנא (כך לפחות היה בזמני). סמינר - ללמוד מאמר ולהעביר עליו שיעור (של שעה וחצי) בפני הכיתה. סדנא - האופי קצת משתנה מסדנא לסדנא. בזו שאני עשיתי צריך היה ללמוד נושא מסויים בתחום של הסדנא ולעשות עליו פרויקט תכנותי-מחקרי. לא היה צריך להרצות. לטובת הסמינר - מצריך הרבה פחות השקעה. לטובת הסדנא - התנסות בפרויקט "מעשי" ורציני יחסית. נתן לי משהו לספר עליו אח"כ בראיונות עבודה
בקשר לתנאי קבלה לתואר שני אין לי מושג.

yuvalmadar

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אני לומד באוניברסיטה הפתוחה, ומחויב לעשות רק את אחד מהם. אם כן, אברר באמת את עניין הסדנאות.
(עניין ראיונות העבודה נשמע לי חשוב.
סוף כל סוף כשישאלו אותי על פרויקטים שהגשתי, אני לא אצטרך להתייחס למטלות תכנותיות שהגשתי בקורסים.
)

johnny d

New member
בשום אופן אל תעשה

סדנה בעקרונות שפות תכנות, אהוד לם הוא פשוט אחד החנונים המרובעים הכי פסיכים שראיתי בחיי, לא הייתי נותן לו ללמד אריתמטיקה בגן ילדים. אם אתה מציג פתרון נכון כלשהו לבן אדם הזה ששונה ממה שהוא חשב עליו הוא ימצא דרך להוריד על זה נקודות. גם אם זה אומר לרשום שלא נהוג ולכן זה לא ברור להשתמש ב if כשאתה מתכנת בשפה פונקציונלית, אפילו אם מדובר כל משהו פשוט של if then else בלבד. נראה לי שיש שני סדנאות שהן באמת סדנאות: משהו עם c ומשהו עם בסיסי נתונים. זאת של ה- c זה אכן פשוט לתכנת משהו לסגור עניין, והשני אין לי מושג. סמינר לעומת זאת, אם אתה לא רוצה להיתקע לבד (באמת לבד) מול מאמר מוזר, רצוי שתמצא מנחה שמוכן להנחות אותך מהרגע בו אתה מחפש נושא ולאורך כל הדרך . . .

אמיתי ר

New member
תשובה הכי חכמה שיש

(סתם נדון פלצני
תתעלם ממנו כמובן!) קודם כל יש קצת שוני בהגדרת סמינר/סדנה בין אוניברסיטאות (כמו נניח אינפי I לעומת חדו"א א'). אבל בגדול להלן התיאור שלהם (על בסיסי האו"פ, שזה מה שאני מכיר): סמינר: העיקר: 1. קריאת מאמרים אקדמיים בנושא מסוים לבחירתך (פחות או יותר), וסיכומם לכדי עבודה של כ-10 עמודים. 2. הצגת הנושא "בתור" מומחה בפני סגל הוראה של האוניברסיטה, שהם שנותנים לך את עיקר הציון (גם על ההצגה, וגם לאחר שקראו את העבודה). במהלך ההצגה אתה גם נשאל שאלות וצריך להפגין בקיאות בנושא ש"חקרת". סדנה: העיקר: 1. ביצוע פרוייקט, בעיקר תכנותי *עצמאי*, בתחום של הסדנה (נניח תכנות פרוטוקול TCP במהלך סדנה של רשתות תקשורת). מדובר ב"פרוייקט" כבד ומורכב, לא כמו ממ"ן תכנות רגיל. ה"שוליים": 2. כחלק מהנושא הגדול (נניח במקרה זה רשתות תקשורת), אתה מקבל תת-נושא (בד"כ איכשהו קשור לפרוייקט שלך, אבל לאו דווקא, ובכל מקרה הוא חלק קטן ממנו), וצריך להציגו בעל פה בפני סטודנטים אחרים והמנחה (שים לב, מול סטודנטים). למעשה, אינך צריך "לחקור" או ללמוד לעומק את הנושא, אלא מדובר בנושא מאוד מצומצם (נניח "מצביעים בשפת C") ואז "ללמד" את הכיתה את הנושא (ובעברית של האו"פ - להעביר מפגש בנושא מסוים במקום המנחה). אמנם יכול להיות שתשאל שאלות ותתצטרך להבהיר משהו, אך גם מדובר בנושא מאוד מצומצם, גם מדובר בסטודנטים של רוצים להציק, וגם - אם לא תדע משהו פה ושם - זה לא באמת נורא. 3. אתה מחויב בעצמך לבוא למספר מפגשים כאלה (מספר מצומצם). הבדלים "תכלס": סמינר הוא משהו שבו אתה "חוקר", אולי לא כמו בתארים מתקדמים, וגם לא תמציא משהו חדש, אבל אתה ממש לומד אותו, כותב עליו, ונהיה מומחה בתחום. בשל כך, זה בד"כ משהו קצת יותר "תאורטי" ופחות יישומי. ואילו בסדנה, אתה כותב פרוייקט גדול, אמנם מכיר את הפרטים של הנושא שלך (כי איך תתכנת יישום לפרוטוקול אם אתה לא מכיר אותו), אבל בעיקר אתה מתכנת. הניסיון העיקרי הוא סוף סוף להתנסות בכתיבת פרוייקט תוכנה, ולא סתם ממ"ן שמכיל קובץ .C אחד או שניים. הבחירה שלך - תלוי מה מעניין אותך יותר (תאוריה או תכנות). אכן, כפי שציינו בחלק ממקומות העבודה אכן יהיה נחמד להגיד "תכנתתי כך וכך", אבל לעניות דעתי - גם להיפך - אם אתה בא ואומר, לא הייתי סתם מתכנת, אלא כתבתי סמינר - כלומר יש לי ראש ויכולת ניתוח...

Fingertip

New member
לא מסכים לגבי ההבדל באו"פ

בעקרון ההבדל הוא שבסמינר אתה לוקח נושא שאתה כבר מכיר וחוקר אותו בכיוון מסויים ואז כותב על זה עבודה, ואילו בסדנה אתה לומד נושא שלא הכרת ואז חוקר אותו בכיוון מסויים ואז כותב עליו עבודה. בפועל באו"פ במדעי המחשב יש שלוש סדנאות בסה"כ: רשתות, ++C ובעקרונות שפות תכנות. ברשתות אתה לומד יותר על איך רשתות אמיתיות עובדות לחלוטין (בעוד בקורס רשתות אתה לומד זאת בצורה יותר תיאורטית), וב-++C אתה לומד את השפה שאינה נלמדת במקום אחר בתואר, ולכן אופי הפרוייקטים הוא תכנותי/מעשי. בסדנה בעקרונות שפות תכנות יש יותר "חופש" ואפשר לבחור פרוייקט תכנותי או תיאורטי. בניגוד לקודמי אני ממליץ בחום על הסדנה בעקרונות שפות תכנות מכיוון שמדובר בנושאים שרוב תלמידי מדמ"ח לא נחשפים אליהם, והם בהחלט משנים קצת את החשיבה שלך בקשר לנושא. אהד.

אמיתי ר

New member
לא מסכים...

כל הידע שלי הוא מאוד מצומצם: מבוסס על זה שאני עושה סמינר, ומה שהמנחה שלי לסמינר אמר לי וחברים - אז בהחלט יכול להיות שאני טועה, אבל לגבי המשפט שלך: "הוא שבסמינר אתה לוקח נושא שאתה כבר מכיר וחוקר אותו בכיוון מסויים " אני לא מסכים. כאמור אני עושה סמינר, ואומנם כותרתו "סמינר באלגוריתמים" אבל אני ממש, אבל ממש, לא מכיר את הנושא.

הוליסטי

New member
אני עשיתי את שניהם

סמינר בנושא של הוראת מדעי המחשב. הנושא שבחרתי היה השוואת פרדיגמות לקורס מבוא מדעי המחשב והאם כדאי לשלב מספר פרדיגמות. (המאמר אמור להיות פה בפורום). עשיתי סדנא בג'אוה (תיקון ל FUNGERTIP . יש עוד סדנאות). בניתי אתר של שימור לקוחות עבור עיתון. הקושי בין השניים הוא שונה. אחד מצריך חיפוש וקריאת מאמרים (הנושא שלי היה מאוד מוגבל במאמרים). השני מצריך שעות של תכנות וזה רק אחרי שלמדת את הנושאים. (יש מצב שסמינר עם נושא לעוס והרבה מאמרים יצריך פחות השקעה, אבל זה באמת תלוי בך). אותי שני הנושאים מאוד עניינו והתלבטתי רבות מה לעשות. בסוף החלטתי לא לוותר על אף אחד מהם. מבחינה פרקטית, סדנא בג'אוה (באופן ספציפי) יכולה מאוד לעזור במציאת עבודה (לא מנסיוני אלא של אחרים. אני כבר עובד). לדעתי, לסדנא עם הקשר "לעולם האמיתי" יש יתרון מהבחינה הפרקטית. לא יודע לגבי תואר שני, אבל נראה לי שמה שחשוב זה ממוצע וקורסים מסוימים (בדיוק כמו באו"פ).

ron369

New member
סדנה עדיף

א) שמעתי שבלי סדנה צריך יותר דרישות קדם באת"א. ב) באופן כללי, רצוי שהתואר יהיה מאוזן ככל האפשר (לגבי מדעי המחשב לפחות). סדנה פרקטית יחסית בוודאי תאזן את התואר המתמטי-תיאורטי למדי שלך

ron369

New member
תוספת ../images/Emo4.gif

אבל כמובן, לסמינרים יש נטיה להיות מעניינים יותר, לדעתי. כך שאני אישית בוודאי הייתי בוחר בסמינר, אחרי הכל. אבל השיקולים ה"כלליים" הם אלו שציינתי. וזה לא שאני לא יכול לטעות, כמובן. הכל זה שמועות, גם אם ממנחים וכד'

אמיתי ר

New member
צריך לזכור

שהרבה אנשים שניגשים לתואר שני בנושא פרקטי, עושים זאת אחרי זמן מה בתעשייה/ או מחוץ לאקדמיה - כך שהם צברו לפעמים יותר ניסיון מעשי מאשר סדנה אחת - לכן אני לא יודע כמה באוניברסיטה באמת אכפת להם אם עשית סדנא או לא, ואם כבר - אולי דווקא יעדיפו סמינר - כי בכל זאת אקדמיה היא אקדמיה - והיא תאורטית - ובזה לסמינר יש עדיפות
אה - וגם - אני לא יודע עד כמה לסמוך על הדרישות של את"א בנושאי מדמ"ח. בעיני לפחות - היא לא אוניברסיטה כל כך טובה, בטח לא במדמ"ח... אבל זו רק דעתי האישית.

yuvalmadar

New member
תודה לכולם על התשובות!

עזרתם לי מאד להגיע להחלטה. (כלומר, עוד לא הגעתי להחלטה, אבל עזרתם לי מאד לדעת את המידע הרלוונטי הדרוש לשם הגעה להחלטה
)

למעלה