תשובה הכי חכמה שיש
(סתם נדון פלצני
תתעלם ממנו כמובן!) קודם כל יש קצת שוני בהגדרת סמינר/סדנה בין אוניברסיטאות (כמו נניח אינפי I לעומת חדו"א א'). אבל בגדול להלן התיאור שלהם (על בסיסי האו"פ, שזה מה שאני מכיר): סמינר: העיקר: 1. קריאת מאמרים אקדמיים בנושא מסוים לבחירתך (פחות או יותר), וסיכומם לכדי עבודה של כ-10 עמודים. 2. הצגת הנושא "בתור" מומחה בפני סגל הוראה של האוניברסיטה, שהם שנותנים לך את עיקר הציון (גם על ההצגה, וגם לאחר שקראו את העבודה). במהלך ההצגה אתה גם נשאל שאלות וצריך להפגין בקיאות בנושא ש"חקרת". סדנה: העיקר: 1. ביצוע פרוייקט, בעיקר תכנותי *עצמאי*, בתחום של הסדנה (נניח תכנות פרוטוקול TCP במהלך סדנה של רשתות תקשורת). מדובר ב"פרוייקט" כבד ומורכב, לא כמו ממ"ן תכנות רגיל. ה"שוליים": 2. כחלק מהנושא הגדול (נניח במקרה זה רשתות תקשורת), אתה מקבל תת-נושא (בד"כ איכשהו קשור לפרוייקט שלך, אבל לאו דווקא, ובכל מקרה הוא חלק קטן ממנו), וצריך להציגו בעל פה בפני סטודנטים אחרים והמנחה (שים לב, מול סטודנטים). למעשה, אינך צריך "לחקור" או ללמוד לעומק את הנושא, אלא מדובר בנושא מאוד מצומצם (נניח "מצביעים בשפת C") ואז "ללמד" את הכיתה את הנושא (ובעברית של האו"פ - להעביר מפגש בנושא מסוים במקום המנחה). אמנם יכול להיות שתשאל שאלות ותתצטרך להבהיר משהו, אך גם מדובר בנושא מאוד מצומצם, גם מדובר בסטודנטים של רוצים להציק, וגם - אם לא תדע משהו פה ושם - זה לא באמת נורא. 3. אתה מחויב בעצמך לבוא למספר מפגשים כאלה (מספר מצומצם). הבדלים "תכלס": סמינר הוא משהו שבו אתה "חוקר", אולי לא כמו בתארים מתקדמים, וגם לא תמציא משהו חדש, אבל אתה ממש לומד אותו, כותב עליו, ונהיה מומחה בתחום. בשל כך, זה בד"כ משהו קצת יותר "תאורטי" ופחות יישומי. ואילו בסדנה, אתה כותב פרוייקט גדול, אמנם מכיר את הפרטים של הנושא שלך (כי איך תתכנת יישום לפרוטוקול אם אתה לא מכיר אותו), אבל בעיקר אתה מתכנת. הניסיון העיקרי הוא סוף סוף להתנסות בכתיבת פרוייקט תוכנה, ולא סתם ממ"ן שמכיל קובץ .C אחד או שניים. הבחירה שלך - תלוי מה מעניין אותך יותר (תאוריה או תכנות). אכן, כפי שציינו בחלק ממקומות העבודה אכן יהיה נחמד להגיד "תכנתתי כך וכך", אבל לעניות דעתי - גם להיפך - אם אתה בא ואומר, לא הייתי סתם מתכנת, אלא כתבתי סמינר - כלומר יש לי ראש ויכולת ניתוח...