סמים ב-NBA

rotemsingeris

New member
סמים ב-NBA

שלום, אני רותם, חדש כאן בפורום. הייתי רוצה לפתוח כאן דיון על נושא השימוש בסמים משפרי יכולת ב-NBA. אני עוקב אחרי הרבה ענפי ספורט כבר לא מעט שנים ולא ראיתי "מפלצות" אתלטיות מעולם כמו שחקני ה-NBA. גבוהים וחזקים להפליא. אני פשוט תוהה האם כל זה אמיתי או שהשחקנים האלה נוטלים סטרואידים. אין ספק שרמת האתלטיות והפיזיות של המשחק השתנתה לאורך השנים. גם כמות המשחקים העצומה לאורך העונה וההתאוששות של השחקנים גורמת לכך שהחשדות שלי צצו. אם מסתכלים על ההתנפחות של לברון בשנים שלו בליגה קשה שלא להעלות ספקות. מה דעתכם בנושא, אלו שקצת יותר עוקבים אחרי ה-NBA ממני?

Puskas

New member
אז כנראה שלא ראית פוטבול..

שם יש סוסים אמיתיים.. שמע היום חומרים שנחשבים מותרים היו אסורים פעם אז יכול מאוד להיות שהשחקנים נוטלים סטרואידים כלשהם.. קשה לי להאמין כי זה אחרי זה נזק לכל החיים ואני לא בטוח שספורטאי רוצה את זה.. אבל אם היום בחדר כושר רגיל ופשוט אנשים לוקחים אבקות חלבון למיניהם שזה ניפוח מלכותי של השריר אז אני בטוח שבNBA הגדול יש דברים יותר רציניים מזה.. תיהיה בטוח שמסת השריר של השחקנים שם היא לא 100 אחוז טהורה ויש בה הרבה חומרים למיניהם..בזה אין ספק..אבל האם זה סטרואיד אנבולי או כל סטרואיד אחר? לא בטוח..

pertal

New member
שחקני הnba הם פריקים גנטים פיזית מלכתחילה

הרי רובם הגיעו לליגה ולמשחק בגלל גובהם יוצא הדופן. נכון, הרבה יותר נדיר לראות אנשים שריריים בגובה 2.10/2.15, אבל זה רק בגלל שהם נדירים הרבה יותר. כנראה שזה בערך הגבול העליון(או כמה סנטימטרים צפונה) כאשר בגבהים גבוהים יותר בהיסטוריה מתחילים להיפצע בעיקר בגלל העומס האדיר על הגוף(הבנאדם הגבוה בהיסטוריה, הגיע לגובה 2.72 לפני גיל 21 וגם מת לפני הגיל הזה לדעתי). כמובן שבנוסף לגובה נפגשים גם האתלטיות והכושר הטבעי, שמתקיימים אצל השחקנים הנמוכים יותר, הגארדים לרוב שהגובה שלהם קרוב יותר לממוצע. כמובן שלא תסתכל על שחקן בגובה 2.12 שמטביע כמו שחקן בגובה 1.80, וכמו שמן הסתם שמת לב שחקנים נמוכים יותר לרוב זזים הרבה יותר מהר על המגרש. יש כמובן פריקים גנטיים כמו דוויט האוורד או לברון גיימס, אם אם תבדוק מי האיש הכי שרירי בעולם(בזמנו לפני שנתיים שלוש זה היה רוני קולמן, היום הוא כבר פרש אבל יש סוסים לא פחות קטנים, תגלה שעל 178 ס"מ הוא שקל על אחוז שומן אפסי של פחות מ5 אחוז, באיזור ה130 קילו. (המשקל של שחקנים שגבוהים ממנו ב40 סנטימטר, וכמובן אין ולא היה שחקן נטו שרירים במשקל הזה, הוא כנראה לא יוכל לזוז סנטימטר במגרש למרות שצריך לרוץ הרבה כדי להוריד שומן אז מי יודע בעצם). אם תבדוק תגלה שהפריקים האתלטיים בגובה ממוצעּ+, כבר הטביעו בגיל צעיר מאוד. בקשר לחומרים משפרי ביצועים, הם נמצאים בכל תחום ספורט ובכל קבוצה ומי שיגיד לך אחרת יבבלץ לך, בקשר לפיתוח הגוף, בגלל שיש גבול מסויים ליכולת ההתפתחות של גודל השריר, כדי שרמת התחרויות המקצוענית תהיה גבוהה מאוד, חייבים להשתמש בסטרואידים. (גם אנשים ששוקלים 20+ קילו פחות מהמתחרים הגדולים, כמובן השתמשו בסטרואידים כמו גם אנשים ששוקלים 100 קילו על גובה ממוצע של שרירים). בקשר לספורט מקצועני, כשיש כל כך הרבה מיליונים על הכף, מעטים אלה שלא יסכימו להשתמש בחומרים, במיוחד אם בכל מיני מקומות יש דחיפה מהצוות המקצועי, כאשר מדובר יותר על מכללות וכו.

עידו17

New member
לדעתי זה בעיקר ידע ומוּדעות

הילדים של היום מכירים בחשיבות פיתוח ושמירה על הגוף מגיל צעיר, בייחוד כשיש פוטנציאל בענף ספורט מסויים. הטכנולוגיות, וכל מה שאנחנו יודעים היום על האפשרויות לשפר את גוף האדם, הם אלה שנותנים לילדים את הכלים לעשות את זה.

למעלה