סמבצית

סמבצית

יש לי חברה שמתגייסת לתפקידסמבצית, מישהו יודע אם זה תפקיד טוב?, מה הוא כולל? איך תנאי השירות? ובאיזה חייל כדאי לה לשרת (במקרה יש לה את הבחירה)? תודה :)

Sublime1

New member
...

מהתפקידים הכל"צ זה יחסית נחשב לתפקיד טוב. מחברה שלי הבנתי שהכי כדאי לשרת בפיקוד צפון. את יודעת, הכי הרבה אקשן זה הכי הרבה עניין...

IrIsH BaBe

New member
אהם

סמבצית זה בעצם סמלת מבצעים. אבל עזבי דיבורי מנילה... זוהי חיילת שיושבת בחדר המלחמה (החמ"ל) של גדוד, חטיבה, אוגדה, פיקוד ובעצם היא כמו מרכז העניינים של הסביבה שלה. מתעסקת הרבה בטלפונים, לפעמים גם להרבה אנשים חשובים, יודעת מה תמונת המצב בשטח, המידע זורם אליה מבחוץ והיא דואגת להעביר אותו לאנשים הנכונים. עובדים עם תוכנות מאוד מעניינות של צה"ל, מכינים דוחות מצב ודברים כאלה... הכי מומלץ זה סמבצית חיל רגלים. כי אז את מוצבת במקומות באמת מעניינים כמו עזה, איו"ש, צפון הסמבציות בדר"כ עושות שבוע בבסיס-שבוע בבית וזה עקב המשמרות שכוללות ימים ולילות. סוגרים כל שבת שניה. זה לא תמיד ככה, יש גם חמשושים (כמו שהיה אצלי) ושבת ל3 או ל4 זה כבר תלוי בבסיס שאליו תגיעי. עוד שאלות?

Y M C A

New member
הממ

את חושבת שיכולה להיות בעיה להגיע לתפקיד הזה אם אני בת יחידה? הפרופיל 64. ומה אני יכולה לעשות אם הקצין מיון לא יציע לי את התפקיד הזה? יש אפשרות נגיד להסתפח לבקו"ם עד שייפתח קורס? איך הולך כל הקטע הזה?

IrIsH BaBe

New member
אממ

אם יש לך קשרים איכשהו בלשכת הגיוס, תנסי לברר באיזה מחזורים נפתחים קורסים של סמבציות. זה די נפוץ בכלל צה"לי, תגיעי ביום הגיוס ותבקשי אצל הקצין מיון. אם ממש תתעקשי נראה לי תקבלי. כל הקטע של להסתפח לבקום, בזה אני לא יכולה לעזור לך כי אני לא יודעת ולא נראה לי שתהיה בעיה להגיע לתפקיד עם הפרופיל שלך.

למעלה