סמבו

אל דופא

New member
סמבו

מישהו יכול לתת קצת פרטים על אומנות הלחימה הזו, שלמיטב ידיעתי אין לה חסידים רבים בארץ? מה ההבדל העיקרי בין הסמבו לג´ודו ולג´יו ג´טסו?

סמבו היא שיטה שפותחה בבריה"מ...

לשעבר, עבור כוחות הבטחון השונים. הסמבו מורכב מאלמנטים של איגרוף, האבקות מערבית (קלאסית וחפשית) וכן מושפע גם מאמנויות לחימה מזרח אסיתיות כגון הג´ודו ,הג´ו-ג´וטסו ועוד. עם חלוף הזמן, התפצל הסמבו לשתי קטגוריות עיקריות: "סמבו קרבי" המכביר בנעילות פרקים וחבטות: קצרות ותכליתיות ו"סמבו ספורטיבי" המדגיש יותר טכניקות של הטלות וריתוקים על הקרקע (יותר היאבקות, בקיצור). הסמבו הקרבי נשמר יותר כנחלתם של אנשי הבטחון וכוחות מיוחדים שונים פיתחו בו צדדים וטכניקות "סודיות" שהתאימו לצרכיהם (ה"ספצ-נאז" למשל, מתענין מאוד, בלחימה עם ונגד כלים להביים). לעומתו הסמבו הספורטיבי כבש לו מקום כענף התגוששות: "ג´ו-ג´וטסו רוסי" אם נרצה... ישנם תחרויות שאנשי סמבו מתמודדים רק בינם לבין עצמם וישנן תחרויות של ג´ודו, ג´ו-ג´וטסו וסגנונות חפשיים, בהם גם ניתן לראות לוחמי סמבו. בארץ? כמובן שיש - אפילו ברמה טובה! מה חשבת: עליה של מיליון רוסים בעשר השנים האחרונות ואין סמבו? רוצה עוד מידע? פנה למר זיו מישקלבויים 223721-052 9341054-03 - מתאבק בכיר ואיש מאוד-מאוד-מאוד נחמד.

trener

New member
שלום יובל

חיב לציין כי סמבו לא הושפע מג´ודו, כיוון וג´ודו היא גם פיתוח מודרני, נגזרת של ג´יו ג´יטסו. ה"ספצ-נאז" של חי"ר מתמחה בגדול בלחימה עם את קטנה חדה מאוד. להלן חומר באנגלית http://militera.lib.ru/research/suvorov6/index.html

trener

New member
סמבו

- ראשי תיבות של הגנה עצמית ללא נשק. קיים בשני צורות - סמבו קרבי וסמבו ספורטיבי. סמבו ספורטיבי שונה מג´ודו ב: 1. מדים - במקום מכנסיים מתחרים בתחתוני ספורט וחליפה (כמו של ג´ודו) 2. כללים - ניתן לתפוש את רגלי היריב ע"מ להתקיף ולבצע בריחים על מפקרי הרגליים והשרירים. אישור התקפת הרגליים משנה את תקטיקה של קרב לכיוון של היאבקות בסגנון חופשי במידה מסויימת. בג´ודו מטרה לבצע הטלה יפה, בטווח מלא ע"מ לקבל ניקוד גבוהה. בסמבו נותנים ניקוד כמו בסגנון חופשי. אני לא זוכר בדיוק אך נראה לי ששטיח של סמבו עבה ורך יותר (כמו בסגנון חופשי) חלק קרבי של סמבו עושק בלחימה מעשית בלבוש מלא, בתנאי שטח שונים, עם ונגד נשק, נגד מספר תוקפים, בלילה וכו´. מלמדים איך לתקוף ולהתגונן בלי ועם נשק. הנשק הוא - רובה עם/בלי סכין, סכין, מקל ודומים ומאולתר. יש חלק שמלמד טכניקות קשירה וליווי עצורים, הורדת שומרים, לקיחת שבוי. מלמדים נקודות תורפה עיקריות. בגדול טקטיקה של סמבו קרבי היא - הגנה - ריכוך ע"י מכות לנקודות תורפה-הטלה מסוכנת (קטלנית בשאיפה) - שבירה/חניקה/מכה סופית. הטכניקה יעילה אך דורשת כוח פיזי ומשקל גוף נכבד או מיומנות יוצאת מין הכלל. בעבר בבריה"מ הטכניקה לא הייתה זמינה לאזרחים רגילים. סבמו קרבי לא מהווה הפיתרון היעיל לצורכי צבא. ברוסיה קיימים שיטות נוספות של "קרב מגע" צבאי. מקורה של סמבו באומניות לחימה שונות של עמים בבריה"מ ומחול, גם על ג´יו ג´יטסו. סמבו קרבי משמש למטרות מסיומות (הריגה, עצירה, לקיחה בשבי, ליווי) לכן הוא פשות יותר, תכליתי , מציאותי (אין בעיטות גבוהות, מעט טכניקה רכה/פנימית וכו´)

אל דופא

New member
תודה רבה לכל העונים../images/Emo140.gif

אכן, שמעתי על זיו, אך למיטב ידיעתי הוא מאמן בראשל"צ. אני סטודנטית בירושלים, ומתכננת ללמוד אצל מדריך בשם רומן גלומבה (מישהו מכיר?...) ובקשר למס הנדרשת מהמתאמנים בסוג זה של לחימה- בזה, אני דווקא לא כל כך מצטיינת...

קרוקדיל

New member
בטח שיש בארץ

אלוף העולם לשעבר בסמבו גר בארץ גר בראמלה וגם מאמן שם את השיטה השם שלו ז´אק ערביד אין לי עוד פרטים עליו אבל תנסה לברר תגיע אליו

קוזושי

New member
יש בארץ כמה אלופי סמבו

המאמן של אריק זאבי בג´ודו מאמן גם סמבו ויש כמה מתלמידיו שנוסעים לתחרויות וקוצרים הצלחות לא מעטות. (אאל"ט אריק זאבי עצמו גם משתתף בתחרויות כאלה) הטכניקה של הג´ודו מקנה לג´ודאים ייתרון גדול על המתאבקים בתחרויות סמבו.

למעלה