סמבוק שחור

saraia

New member
סמבוק שחור

תמצית סמבוק שחור של טבעון ביוטק, ללא אלכוהול- האם ניתן לקחת בזמן הנקה??

0 אור 0

New member
את הצמח עצמו ניתן לקחת בזמן הנקה

לגבי המוצר המסחרי צריך לבדוק עם היצרן אם יש מרכיבים נוספים שעלולים להיות בעייתיים בהריון. שימי לב: הצמח הוא אנטי ויראלי חזק, ולכן לקוחים אותו בזמן תחילת המחלה ולא כמניעה.

איזון תזונתי ורגשי

ואולי, שווה לך לבחון לעודד את מצב הרגש ולאזן אותו אות התזונה. תרופות פלא - אינן מספיקות. והיות, שאת מניקה, ב"ה - וודאי, שיש לשים-לב כפל כפליים. ומוטב להימנע ממאכלים שמעלים את רמת החומצה בגוף, ולהרבות המאכלים שמעודדים את הבסיס. עליך, מחובתך וזכותך הנפלאה - לשים-לב, שתיווצר איכות חלב בריאה ליילוד היקר לו/לה זכיתם. שקדים, בננות, חסה, קוואקר, חילבה, שומר...... ישנם מזונות צמחיים, אין סוף, שיובילו אותך לבריאות איתנה וטובה. מכאן, ליצירת חלב איכותי, לצמיחת היילוד - לספק לו /לה בסיס ויסוד איתן לקיומו/ה לעתיד החיים. מזל-טוב ובשורות טובות חורף בריא שמח וקל,
שלומית נצח

saraia

New member
ומה לגבי מתוק?

האם עדיף להמנע לגמרי, או רק כשהילד חלה ומצונן?

מתוק - נפלא, רק ממקור צמחי טבעי

לא כל מתוק הוא מתוק, שכדאי להכניסו לגופנו. כמובן, שהגוף זקוק גם למתוק. אלא, שתלוי ממה הוא מורכב ומה מקורו. כל המתוקים - ובכלל - מאכלים תעשייתיים - רעים לגוף האדם. המתוקים הראויים לבריאות נכונה ואיתנה ובריאה מן הצומח : רוב פירות האילן - מתוקים הם. חלק מפירות האדמה = ירקות, מתוקים הם : בננות, תפוח-אדמה, בטטה, קישוא, סלק, גזר, דלעת, שעועית, אפונה, תירס ועוד. אלה בריאים ורצויים ונכונים לאכילה. יש רק לשמור לאכלם בהפרש של לפחות 4=ארבע שעות ממאכלים חמוצים - פירות ההדרים ועגבניות. ולהפך, פרק זמן דומה מאכילת החמוצים למתוקים. כך, גם בין חלבון לעמילן, ולהפך. המתוק הנוסף היחידי, שאני גם תומכת בו - דבש הדבורים (שנחשב, ספק, מן החי). כל המתוקים הבריאים, שנאכלים, כאמור, בצרופים הנכונים ואף בכמויות גדולות - לא יזיקו לגוף האדם ולא יגרמו לשום מחלות. אדרבא, אכילת הללו, תוסיף בריאות ואיזון לרעננות ולחילוף-חומרים תקין ונפלא. כמובן, הכל תלוי - אם לא ייכנסו לגוף מאכלים אחרים תעשייתיים, מן החי, תוססים, כבושים, מוחמצים, מטוגנים, סוכר לבן, מלח, חומץ + צמחים שיש בהם יותר נזק מתועלת, וגם הם מיותרים.
אינני יודעת מדוע את שואלת דווקא לגבי המתוקים
מכל מקום, כל המאכלים הנ"ל, שציינתי כי אינם רצויים - מעלים את רמת החומצה בגוף, על-חשבון רמת הבסיס. מכאן באים רוב החוליים, כמעט כולם. החל מנזלת פשוטה ועד סרטן. ואין לשכוח את המצב הנפשי-רגשי-רוחני-שכלי-תחושתי של האדם - גם לו השפעה רבה מאוד על איכות פעולת העיכול. כך, שגם האוכל הבריא ביותר יכול להפוך לרעל בגוף. הכעס, הרוגז, חוסר שביעות-רצון, פחד, חרדה, דיכאון ועוד - מרעילים את הגוף, לא פחות מאוכל רע. אשמח להוסיף על כך - או שענית על שאלתך. בברכה נאמנה לבריאות רעננה, בנאמנות לחוקי הטבע הברורים והנאים, וחורף בריא שמח וקל,
שלומית נצח

הנקה לא תמיד מונעת חולי מהיונק

דר' יעל טוקצ'ינסקי יקרה וחביבה - ניסיון אישי-פרטי שלי עם בתי, אותה הנקתי בכיף והיא ינקה ממש כראוי ובשמחה - והייתה בריאה והתפתחה וצמחה נהדר. אני אישית הייתי בתקופה לחוצה מסיבות, שאינן תלויות בה - אכלתי לא-ממש והמתח הנפשי בו הייתי שרויה - גרמו לי לחולי = מה שקוראים שפעת. כעבור יום, גם בתי חלתה והייתה במצב דומה לשלי. ומכירה אני עוד סיפורים שכאלה. לכן, הנקה אינה, דווקא, ערובה לבריאות איתנה של התינוק. ואין להכליל, כי יש יוצאים מן הכלל תמיד. בכל אופן, יממה וחצי הספיקו לי לשהות במצב הזה. היות והיה זה בעיצומו של החורף - ימים סגריריים עם רוחות וגשם לסירוגין - עטפתיה היטב וגם את עצמי, והלכתי לחוף הים - 10 דקות הליכה ממגורי, דאז. ישבתי, ובתי בידיי - מחצית השעה - ונשמנו את האוויר לחופו של ים-התיכון בתל-אביב. הרגשתי שמספיק. שבנו הביתה ותוך שעה נוספת - הכל נעלם. הילדה שבה לנשום חופשי ובקלות. מערכת הנשימה השתחררה לגמרי - והכל חזר למסלולו הטוב, גם אצלי. ובכן, הא לך סיפור שונה מהדעות הרווחות. מכירה אני מקרים נוספים שכאלה. בברכת בריאות רעננה
בנאמנות לחוקי-הטבע הטבעיים וחורף בריא שמח וקל,
שלומית נצח

יעל ND

New member
לא תמיד -נכון

לכן אמרתי "קטן" ולא אמרתי שלא יחלה. וכמובן חשוב לא להזמין צרות ולשמור על כל הדברים שישמרו על התינוקת, כמו חום בחדר, שמירה מקשר עם אנשים (כי הם יכולים להיות גורם להידבקות) וכו'.

איני מאמינה בהידבקויות

דר' יעל טוקצ'ינסקי היקרה - ערב טוב ומבורך, שוב - בתי שהתה עמי מגיל אפס בעבודתי עם אנשים. כך, אני ואחיי - הסתובבנו המון בחדר העבודה והטיפולים של אבי ז"ל, כי נהג לעבוד ברוב המקרים עם דלתות פתוחות, כשהתאים, כמובן. קרה, שטלפנה מישהי והציעה, שאולי מוטב שלא תגיע, על מנת לא להדביק, חלילה, את בתי בת השנה דאז, בחולי השפעת שלה. עניתי לה, שמצדי היא יכולה לבוא והודיתי לה על ההתחשבות הנאה. אלא, אמרתי לה, שאם בתי תחלה - סימן, שהייתה צריכה לחלות ואולי ביקורה של זו, יזרז את חוליה. כך, הגוף דרך החולי ירפא עצמו וישוב לאיזון הטוב. אוכל רק לברך אותה על כך. ואשה זו, אכן, הגיעה. ואף אהבה לשחק עם בתי בחלק מהפגישה. ילדתי היקרה לא חלתה באותה תקופה. והמטופלת היקרה נהייתה בריאה יותר. ועובדה היא, שלא כולם נדבקים בהימצאם על-יד חולים. והחיסון הטוב והיעיל ביותר הוא אורח-חיים בריא, בהתאם לכל אדם. יחד עם זאת, וודאי, שיש להתלבש כראוי, לשמור על חום מתאים ומאוזן ולא ללכת בכוונה למקומות מזוהמים. אבל, כל זאת, לא מתוך היסטריה להידבקות. בברכת בריאות שמחה וחביבה
ליל מנוחה וחלומות נפלאים וחורף בריא חביב וקל,
שלומית נצח

michaelgor

New member
שימוש בסמבוק

עקרונית אין שום בעיה לקחת סמבוק ללא אלכוהול לאחר הלידה, אבל כדאי לבדוק עם היצרן אם יש אישור למוצר

michaelgor

New member
לכל מוצר יש הגבלות

את לא הולכת להשתמש בסמבוק טבעי. עם זה אין בעיה. את קונה מוצר מבוסס על סמבוק. לכן חייב להיות אישור של יצרן שמותר להשתמש במוצר לנשים מניקות

למעלה