סל שיקום

sunnyme1

New member
סל שיקום

שלום חברים,
אני אמא לבת 23 הסובלת מ OCD מטופלת בתרופות ובמהלך השנים עברה סוגים שונים של טיפולי שיחות כולל טיפול דינמי, CBT, היפנוזה...
יש תקופות נהדרות וכאלה שפחות
היא סובלת בעיקר מחרדות קשות
אין טקסים
שירתה בצבא וכיום סטודנטית למשפטים
גרה בדירה שכורה לבד- אחרי שעברה ממגורים עם שותפים ומסתדרת יפה כל עוד רמת החרדה נמוכה.
ברגע שמשהו משתבש והיא יוצאת מאיפוס- הכל כמובן משתבש.
היא עובדת ומממנת חלק מההוצאות שלה בעצמה- בעבר מיד עם השחרור מהצבא היא גרה עם שותפים ועבדה במשרה מלאה , פירנסה את עצמה.
היא גם הצליחה לנסוע לחודש בחול לפרוייקט מאוד מיוחד- עמדה במשימה בכבוד ומאוד נהנתה.
שנה שעברה חוותה שנה מאוד קשה, בעקבות מערכות זוגיות לא טובות הכל התפרק לה והיא הגיע עד למיון כמה פעמים- לא הסכמו לאשפז אותה- היא התמודדה בעזרת המטפלים שלה והמשפחה וחזרה לחיים סבירים.
אנחנו שוקלים פניה לסל שיקום.
זו בחינה ראשונית ביותר- אין לנו מושג מי ואיך וכמה ומה זה אומר
אשמח לקבל את כל האינפו מכם
אני מודה שכאמא שנלחמה כל השנים שהיא תהייה בסביבה בריאה ותתמודד עם המון עזרה ותמיכה- קשה לי לחשוב על 'תיוג' של סל שיקום. מצד שני אני מבינה שהעצמאות שלה כל כך חשובה ויש תקופות שיש הרבה קושי.
מה אתם אומרים? תוכלו לספר לי קצת, לכוון אותי... תודה רבה מראש...

רועי10

New member
בקשר לסל שיקום

סל שיקום זה בעצם רשימה של זכויות שאדם המטופל נפשית זכאי להם
חלק מהדברים הם בין האדם לעצמו (כלומר הוא לא צריך להיות קדור למסגרת שיש בה עוד אנשים המטופלים נפשית)
כמו למשל: השלמת השכלה, קשר עם חונך, ועוד
וחלק מהדברים מצריך להיות במגע עם אחרים המטפלים נפשית כגון: ליווי בדירה, עבודה נתמכת ועוד
חשוב לי להגיד שבסל שיקום מתייחסים לכל מי שמקבל את השירותים האלה ״בשווה״, כלומר לא עושים הבחנה בין מטופל בגלל אוסידי או מטופל בגלל סכיזופרניה

לגבי פרטים מלאים נדמה לי שתוכלי למצוא באתר משרד הבריאות
ולדעתי האישית, אם בתך יכולה ״להרים״ את עצמה ללא סל שיקום, זה עדיף בדיוק מהסיבה שאת ציינת, ״התיוג״, אבל זה שיקול אישי שלכם.

sunnyme1

New member
תודה רועי- עוד כמה שלאלות...

תודה על התגובה- אנחנו בתחילת הדרך בבדיקות וחשוב לנו לשמוע מכאלה שהתנסו בכך
האם סל שיקום כאשר מקבלים אותו- מגביל את יכולת ההשתכרות של מי שמקבל?
האם הוא מיועד לתחומים ספציפיים בלבד?

רועי10

New member
שלום לך

אני לא בקי בפרטים הקטנים
אמרתי את הדברים ממה שאני יודע מהתנסות אישית
מה שנראה לי זה שאין נגיעה ישירה בין קבלת סל שיקום להגבלת השתכרות (זו קשורה לקבלת קיצבת נכות)
אבל אני מציע שתיכנסו לאתר משרד הבריאות ושם תוכלי למצוא יותר מידע
וגם באתרים הקשורים לארגונים בתחום בריאות הנפש בקיאים יותר בפרטים

0105nabe

New member
מה שאני יודעת על סל שיקום.

צריך לקבל לפחות 40% נכות רפאוית מביטוח לאומי. אז עובדת סוציאלית משיגה וועדה לסל שיקום.

בסל שיקום ניתן לקבל דברים הבאים:
מגורים בהוסטל/ בקהילה תומכת/ בדיור מוגן.
תעסוק במפעל מוגן/ תמיכה במציאת עבודה בשוק חופשי.

בנוסף אם יש לפחות 40% נכות רפואית מביטוח לאומי יש הנחה בארנונה ובמים.

למעלה