סלק לילדים

הכיאמא

New member
סלק לילדים

הי, שמעתי שסלק אדום מלא ברזל ולבת שלי חסר איך עושים מזה משהו טעים? סלט? ונכון שאפשר לקנות סלק מבושל? איך זה בא? נשמר במקרר? או שעדיף בכל זאת לבשל?

pirge

New member
סלט סלק בסילאן

סלט סלק בסילאן מבשלים 4 סלקים כ-30 דקות עד שרכים מקלפים מגררים גס. מוסיפים: 2 כפיות שמן 2\1 כפית מלח 4\1 כוס סילאן טועמים ומשפרים נהדר להוסיף מיץ לימון לשיפור הטעם אפשר להוסיף תפוח/אגס מגורר תהנו

clcl

New member
סלט הסלק שלי... הנכדות שלנו

האחת בן שנתיים (אוכלת אותו בתאווה גדולה כבר שנה שלמה ומוכנה לוותר על ה כ ל בשביל לאכול את סלט הסלק הזה, עד אשר ממש מחביאים אותו כדי שהיא לא תראה) והשנייה בן שנה ותשעה חודשים גם בחשק רב. סלט סלק של חנהל'הו clcl / בישול לילדים ו 09:20 | 18/12/06 5 ראשי סלק יפים מנוקים היטב אותם בישלתי במשך כשעה וחצי (בודקת בעזרת חוד סכין שאכן התרככו). מצננת וקולפת ואז חותכת לקוביות. לאחר סיום החיתוך מתבלת בכ- 3 כפות שמן רגיל, ככוס וחצי סוכר, מיץ מ-1 לימון סחוט טרי, כ- 1/4 כוס חומץ, כ- 1/4 כוס חומץ אורז, קורט מלח, ופלפל שחור. מערבבת היטב, משהה קלות, בודקת טעמים ואם יש צורך אזי עוד קורט מלח או עוד מעט מאחד ממרכיבי התיבול. לאחר השהייה של לפחות חצי שעה אפשר לבדוק את הטעמים. זה הכל... ולהדגשה אני מבקשת להזכיר את חומץ האורז.... שעושה את כל ההבדל (לא יודעת מדוע... עובדה!)

הכיאמא

New member
תודה. אפשר לבשל יום לפני

והשאיר במקרר ולהכין למוחורת? כי עם זמן הבישול הארוך אנ ילא אספיק..

clcl

New member
בהחלט, ללא שום בעייה. בנוסף

ברצוני אף להדגיש באוזנייך שהסלט הזה נשמר היטב במקרר אף שבוע (אם נשאר....)

למעלה