סלקציה חרדית

סלקציה חרדית

זה שהמגזר החרדי משתמש הרבה בסלקציה זו בעיה בפני עצמה. אבל למה המגזר החרדי מקטלג אנשים כסוג ב` לפי דברים שלא שייכים אליהם (לדוגמא: בחור/ה שההורים שלו גרושים. או גרוע מזה.. שמקטלגים יתום/ה כסוג ב`). למה מקטלגים חוזר בתשובה כסוג ב` הרי הם מאמינים שהם מייצגים את האלוקים ואלוקים אמר במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד, הם חושבים שהם יותר חכמים ממנו?

ומה כתוב בזוהר על בגלל שהם מסריחים

ריח רע יוצא מבעלי תשובה מהעבירותם

מי אמר שלצדיקים יש ריח טוב?

איפה זה כתוב מה שאמרת?? זה חשבונות שמים שבני אנוש לא צריכים להכנס אליהם כי בטוח שהם יטעו ואתה הדוגמא לכך

בכל קהילה

מי שנכנס אליה מאוחר פחות מכיר את הקודים, את היסודות, והוא גם נמצא יותר בקבוצת סיכון לעזוב אותה. מה שגורם ליחס השונה כלפיו

sara89

New member
גם אנחנו לא מושלמים!

וזה אחד הדברים הכי מגעילים אצלנו

Silly Wisdom

New member
אני

חוזרת בתשובה עם הורים גרושים
אני לא מרגישה סוג ב'. אבל אני יכולה להבין את הדילמה. זה לא שהוא ממש סוג ב'. יש פערי תרבות ענקיים- בין חוזר בתשובה לבין חרדי מבית. אבל- יש לדוגמא אנשים כמוני שחזרו בתשובה בגיל צעיר והם נחשבים חרדים לכל דבר ועיניין-אבל עדיין יש את עיניין המשפחה. המון משפחות חרדיות מתקשות להסביר את הסבתא החילונית שרואה טלוויזיה
ולגבי ילדים מבית הרוסים- או יתומים. לפעמים יש טראומות שלא מתגלות בפגישות או דפוסי התנהגות מוזרים שנובעים כתוצאה מחינוך לקוי או מחינוך ע"י הורה אחד בלבד. אני לא חושבת שצריך לשלול- אבל אני בעצמי לא רוצה בחור עם הורים גרושים- לא כי הוא לא טוב.(כמובן שאני לא שוללת כל בחור על הסף) פשוט הבית שלי חצי דפוק למרות שאנחנו מתפקדים מצויין ולא חסר לי כלום- אבל אני רוצה משפחה שלימה ודוגמא טובה לילדים שלי. זה לאוו דווקא נובע מהפלייה וגזענות. זו פשוט מציאות

למעלה