סלקטורים בחו"ל

o r l y 8 2

New member
סלקטורים בחו"ל

יש למישהו מידע כלשהו לגבי עבודת סלקטורים בחו"ל?

neerlect

New member
השאלה היא,

מה את בדיוק רוצה לדעת? מה מהות העבודה ? טלפונים לגיוס? תפרטי...

o r l y 8 2

New member
פירוט

אני רוצה לדעת: איזה מבחני קבלה עושים? כמה זמן נמשך הקורס וכמה כסף מקבלים עליו? לכמה זמן צריך לחתום חוזה? מהי מהות העבודה? כמה זמן פנוי יש בעבודה? איזה יעדים מומלצים? תודה רבה על העזרה

neerlect

New member
התשובה המפורטת ביותר שמצאתי

אז ככה: מבחנים: 3 מבחני קבלה (בד"כ) ראיון אישי, מבחן פסיכוטכני (ביפ, טופ שיא, אדם מילא...) וראיון מסכם, בד"כ עם מי שאחראי על התחנה שאליה את מעוניינת להגיע. הקורס: הקורס נמשך כחודש או פחות ומקבלים עליו סכום כסף מינימלי ביותר, בזמני זה היה כ-1000 ש"ח אך כיום יצא בג"צ לגבי התשלום של אל על בקורסים אז תיאלצי לברר לבד... חוזה: תלוי בתחנה , בד"כ לשנתיים באותו מקום, עם תשלום מסוים על הפרת חוזה. אם את מתכוונת להיות במקום פחות משנתיים קחי את זה בחשבון. העבודה: בדיקת אנשים וכבודתם על מנת לוודא שהם לא עולים עם פצצה למטוס. יותר מזה תצטרכי לחתום על מסמך לשמירת סודיות. זמן פנוי: תלוי בכמות הטיסות של התחנה המסויימת שאליה את מעוניינת להגיע, בביז'ינג יש 3 טיסות מטען בשבוע, בלונדון יש מ1 עד 3 טיסות נוסעים ביום ויותר(!) יעדים מומלצים: תלוי מאוד באישיות וביכולת הכלכלית שלך, לגבי חיסכון כסף, יעדים במדינות מז' אירופה נטולות יורו (סופיה למשל), מזרח אסיה (בנקוק), אם יש לך קרובי משפחה בארה"ב, ניו יורק, שיקגו, מיאמי או לוס אנג'לס, לאל על יש תחנות שם, אבל המחיה היא יקרה. פרנקפורט בגרמניה נחשבת תחנה ריווחית באירופה, אבל לחלק ממדינות אירופה את חייבת ויזת סטודנט כדי לעבוד בתחנה (איטליה ובריטניה) אם את יודעת שפה זרה יש לך יתרון על שאר המתמודדים לתחנה, (צרפתית בבלגיה, שוויץ, וצרפת כמובן, איטלקית באיטליה, הולנדית בהולנד גרמנית בגרמניה וכ"ו). אם יש עוד שאלות המספר של גיוס כ"א בטחון של אל על הוא 08-9209855 אסנת ואילנה אחראיות. יום טוב ניר.

balebo2

New member
מס' שאלות

מה תהליך הקבלה היותר מהיר או בטוח? דרך המדינה ? (לפנות לקב"ו המקומי) או דרך כ"א פה בארץ... תספר לי קצת לגבי תגבורים אם אתה יודע... מה השכר לשעת עבודה... תודה מראש

neerlect

New member
תשובה לשאלתך

אין דבר כזה מהיר ובטוח, יש קב"טים שמגייסים לתחנות שלהם בלבד, ויש כאלה שתלויים בארץ. אם יש לך העדפה לגבי תחנה מסוימת אתה יכול לנסות לבקר שם ולדבר עם הקב"ט כדי שיתן לך העדפה על מועמדים אחרים. לכל תחנה יש את התיגבורים שלה, בד"כ תחנות אירופיאות מתגברות את עצמן, תחנות צפ"א את עצמן וכ"ו. אם אתה מדבר על יעדים זמניים של חברות ישראליות (זקינתוס, רודוס, זנזיבר בזמנו...) עושה את התיגבורים האלה תחנת ישראל (בייס ישראל), שאלה האנשים שעובדים גם במסוף הטרום טיסה של רכבת מרכז. השכר לתיגבור מחוץ לישראל נקבע לפי שכר גלובאלי ליום עבודה (מינימום) פלוס אש"ל בתקן של עובד מדינה שיוצא בתפקיד לחו"ל, הסכומים של האש"ל משתנים מ50$ ליום עד 92$ ליום, תלוי ביעד.

o r l y 8 2

New member
תודה רבה ועודשאלה

ניר תודה רבה לך על כל הפירוט. יש לי עוד כמה שאלות... 1. מה מבנה השכר? 2. הבנתי שכדי להיות בלונדון לא צריך ויזת סטודנט אלא רק לארה"ב, האם זה נכון? אם כן צריך ללמוד בלונדון אז האם ללמוד לימודים אקדאמיים לתואר או אפשר לעשות "סתם קורס" כלשהו. תודה רבה לך על העזרה..

neerlect

New member
אין בעד מה ועוד תשובה...

מבנה השכר תלוי תחנה, וניתן בדולר או ביורו (לעיתים רחוקות במטבע מקומי) יש תחנות בהן השכר הוא לפי כמות טיסות, או ימי עבודה, ויש כאלה בהן השכר הוא גלובאלי ויחסית גבוה, כל תחנה ונהל השכר שלה. תחנות בהן צריך ויזה? אני יודע על ארה"ב, איטליה, וקנדה, ניתן להניח שיש עוד תחנות בהן צריך ויזת סטודנט. לגבי מהות הלימודים, זה תלוי תחנה, אין לי שמץ ירוק לגבי לונדון, אבל בטלפונים שנתתי לך תוכלי לברר את רוב הפרטים הללו.

neerlect

New member
לא הייתי, אני בנתב"ג, אבל...

יש לי חברים מהעבודה בכל פינה על פני הגלובוס... חיי החברה? שוב תלוי בתחנה, בניו יורק יש קרוב לארבעים או חמישים איש, בביג'ינג יש שישה.. חיי החברה די נכפים עלייך אם את בתחנה קטנה ויש כאלה שחוזרים עם מקומיים או מקומיות, תלוי במין... לא תמיד יש חיי חברה, זה תלוי בעומס הטיסות ועומס הלימודים אם אתה לומד\ת. זה גם משהו מאוד אישי ואישיותי, איך את\ה מתחבר\ת לאנשים אחרים במקום חדש. הכי טוב זה לבוא ביחד שניים או שלושה אנשים.

למעלה