סלע ה-PEF

סלע ה-PEF

אנחנו מכירים את סלע המדובר, אז הנה תקציר מעשי. הסלע שימש ל-PEF פלסטיין אינווסטיגייטד פאונד היא הקרן לחקירות פלסטינה לציון גובה פני ים המלח. המדידות בוצעו בשנים 1910-1913 ואילו בשנת 1917 בוצע סימון אחרון שמצביע על העובדה שאילו היום פני ים המלח בגובה הזה, היה צורך באוטובוס-צוללת. מה שפחות מכירים, שליד הסימון של ה-PEF ישנו סימון/חריטה נוסף PPL שהוא כמובן ראשי תיבות של פלסטיין פוטאש לימיטד שהיא חברת האשלג פלסטינה, והתברר לי ממי שחוקר את ים המלח כי הסיבה היא שהחברה סייעה לקרן בעבודתה באיזור ולכן קיעקעו גם את שמה, שמשום מה מי שהדגיש את הכתוב, הדגיש רק את ראשי התיבות של הקרן והקו המפורסם ולא של חברת האשלג שחריטת סימונה צמוד לזה של הקרן.

והנה הוא מודגש

ואין ספר (למי שרוצה לטעון) שזה מה שחרוט שם כי ראיתי אותו מטווח של 30 ס"מ, קשה מאוד לצלם למעלה.

מאיר, כרגיל חוקר עד הסוף, רק תיקון

קל. ראשי התיבות של Palestine Exploration Fund = PEF

וואלה נכון, טוב, יש משקעים מהמשטרה

אחרי 30 שנה זה לא פלא. מה דעתך על "יום חיפה" עם שולי? (העוזרת לשעבר של בן ארצי).

מזכיר לי את המערכון של גדי יגיל ../images/Emo6.gif

כאשר ביקש מהמלצר באנגליה ביצה קשה = difficult egg

בקשה שנועדה לשמר את הפורום הזה

אני מבקש לא ליצור קישורים של הפורום הזה לאתרים או פורומים אחרים. קישורים כאלה מכניסים לפה אנשים שרק מעכירים את האוירה ואז רצים אלי שאמחק אותם. במקום לרוץ אלי שאמחק, אתם מתבקשים לא להעביר את הפורום ולא ליצור קישורים אליו. והיו דברים מעולם.

והדגשה כדי שתמצאו בקלות

למעלה