סלסולי המואזין

pninak12

New member
סלסולי המואזין

בערב יום השואה, בצורה כמעט בלתי נסבלת נשמעו קריאות מואזין, כנראה מקלנסוואה. הקריאות האלו הולכות ונהיות רמות יותר. כאילו מתואמות עם הטקס הכואב, המרגש, המדהים והשקט שהיה בצורן, עמדנו כולנו על הגבעה ושמענו את המואזין ברקע לאורך כל הטקס. כך זה בשש- שבע בערב, כך זה חוזר על עצמו שוב ושוב במהלך הלילה, כך זה לפנות בוקר, קצת לפני שמקישים על העמודים בצורן... מה אפשר לעשות עם זה? להזכירכם, בשבוע הבא יש טקס של יום הזכרון, ואחריו טקס של יום העצמאות... מבחינה דתית (בררתי) קריאות וסלסולי המואזין אמורים לעורר בלב השומעים את האמונה הסמויה שיש בכל אדם.

Master Stav

New member
אין מה לעשות

ובמקרה דנן אני נטוקט בגישה של איש באמונתו יחיה .... איכשהו אטמתי את עצמי מלשמוע את הסילסולים, הם לא מפריעים לי הםחלק מרעשי הרקע הקיימים בחוץ כמו כלבים נובחים ( להבדיל אלפי הבדלות ) מכוניות מרעישות וילדים משתוללים .

O72112

New member
השפעת הרוח

רוחות מזרחיות יגרמו לסילסולים להישמע חזק יותר באזור צורן. יתכן כי ההגברה בסילסולים נובעת מכך.

א ר י י ה

New member
אני בטוחה שבמסגד וסביבותיו גם לא מתים על

ה"צפירה" של היהודים ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל......אבל גם הם שותקים (או מסלסלים בתגובה). אני בטוחה שחלק מהשכנים לא מתים על המוזיקה מהרדיו או הטייפ של השכן ובכל זאת לא מקטרים...... אני בטח ובטח בטוחה שרעמי המוזיקה הבוקעים מחלק מהמכוניות בכבישים הם לא לטעמו של כל עובר אורח...... אבל........ איש ואישה באמונתם יחיו ורצוי שיחיו טוב ובשכנות טובה........על האופציה הנוספת אני אפילו לא רוצה לחשוב.......

soso1011

New member
אין אפס

איש באמונתו יחיה ואל לנו אפילו אם אנו בטוחים ומשוכנעים כי אנחנו היחידים בעולם ולנו מגיע הזכות לומר למי משכננו איך לחיות ובמה להאמין הרי הפכנו לגזענים כשאר האנטישמים בעולם , איש באמונתו יחיה וזו דרכם כבדו את זה כול עוד הם שכיננו ואולי זה לא יקח עוד הרבה זמן והם גם יבינו שזה מטרד גם בשבילם הרי העולם מתקדם לבסוף או שליברמן ידאג להם אישית לוחצת סוף סוף

תותח9

New member
שמעתי בזמן יותר מאוחר

בסביבות 4 בבוקר קשור גם לרוח, וגם אולי להגברת העוצמה לא נראה לי קשור ליום השואה או יום הזכרון זו בעיה כאובה, שאנחנו דווקא לא סובלים ממנה הרבה (בקרי בשער אפריים, במי עמי או בנצרת עילית ותראי שיש הבדל...) מהכירי את הרשויות - אין הרבה מה לעשות זו בעיה משולבת של איכות סביבה ומאבק בין דתות ועמים, שיכולה להיפתר רק ברמות גבוהות

למעלה