סלסה בסגנונות

marakto

New member
סלסה בסגנונות

שלום לכולם, האם סלסה בסגנון LA יכול לרקוד עם סלסה בסגנון קובני?

Lechko

New member
אווו.. .הוויכוח התמידי ../images/Emo13.gif

דעתי האישית אחרי שלמדתי את שני הסגנונות: אתה יכול לרקוד הכל על הכל, כל עוד יש בזה מקצב של 8 ביטים במקצב של 4-4, אתה יכול לרקוד על זה סלסה. מבחינת מה נעים ומה נוח לרקוד, זה כבר משהו אחר. הריקודים מושפעים מהמוזיקה ועוד יותר, המוזיקה מושפעת מהריקודים. כיוון שהסלסה נכתבה כדי שירקדו אותה ולא כדי שישמעו אותה בעצרות זכרון, לכל סגנון ריקוד, נכתבת מוזיקה ושירים בנויים בצורה שונה. אני מציע לך לעבור על המאמר של "הסטוריית הסלסה" שכתבתי ולראות בסופו את השירים שמחולקים לפי סגנונות. תקשיב לקובני ותקשיב למוזיקה מניו יורק או קולומביה שעל זה בדר"כ רוקדים את האל איי ותנסה לרקוד על זה בסגנונות השונים. תראה שההרגשה שונה לחלוטין ואתה פשוט לא תוכל לעשות את זה... במוזיקה בנוייה בצורה כזו שתתאים לרקדנים, ומעניין שגם חואן פורמל שכותב בשביל לוס ואן ואן בקובה וגם אדי פלמיארי שיוצר את המוזיקה הלוהטת ביותר למועדונים בארצות הברית אמרו את אותו הדבר: "ההשראה למוזיקה באה מקהל הרקדנים, והמוזיקה נוצרת בשבילם". בקיצור, כמובן שאפשר להניף ידיים ולזרוק את הבחורה בקרוס באדי ליד מצד לצד על שיר של מנוליטו אבל אחרי שתעשה את זה כמה שירים אתה בעצמך תתחיל להבין שזה לא מסתדר כמו שצריך עם המקצב...

Night-Girl

New member
טוב נו ....

את הדעה שלי אתם מכירים אין יותר מבאס מבחור שיעשה לי קרוס בודי ליד מיד אח"כ יעבור לפורטו ריקני ישלב השכבה חסרת קשר באמצע ויחייך אלי חיוך ויבקש לעשות צעד בסיס של רואדה מה זה, סלט פירות?!!!!!!!!!!!! (זה מה שקרה הערב!)

marakto

New member
שפה אחת בכמה סגנונות

תודה על ההסבר השנון, אני מבין לפי רוח הדברים שהצגתם שבאופן עקרוני בחורה תבין את צעדי ה LA גם אם היא למדה קובני. האם היית אתמול בפוקוס? אני הייתי הייה מאד חם עד בלתי נסבל באולם הלימודים! למרות שהשיערו הייה איכותי וטוב.

Lechko

New member
טעות בידך

לבחורות שרגילות להובלה של קובני קשה מאוד לעבור להובלה של אל איי סטייל. ואני מדבר על זה מניסיון שלי בתור בחורה
ההובלה די שונה, בזמן שבקובני הבחורה רוב הזמן אמורה ללכת כמעט ופשוט לזרום עם ההובלה והשיר, באל איי הסגנון הרבה יותר חד ודורש מהבחורה תשומת לב לכל עצירה שהבן מנסה לעשות לה. בנוסף לעצירות יש גורם אחר שרוב האנשים שחושבים שהם רוקדים אל איי לא שמים לב אליו בכל מקרה אבל לפחות ככה לימדו אותי וככה אני רואה את המקצוענים - בסיבובים הבן והבת לא אמורים לשנות את המיקום שלהם או לשנות אותו ב180 מעלות - כלומר לרקוד על קו. מה שקורה זה בגלל שכולם רקדו קובני לפני, הסיבובים בדר"כ מסתיימים כשהבת איפשהו ב90 מעלות לבן או בצד בכלל, אבל בטוח לא במקום שהייתה קודם... כך שאם אתה מוביל אל איי בחורה קובנית יהיה לה די קשה להסתגל, אבל הכל אפשרי בתנאי שאתה מוביל טוב ולא נותן לה זמן לעשות ליידי סטייל

Night-Girl

New member
לא לא

בחורה שרוקדת קובני יכולה להבין אבל לא לבצע כראוי אני בגלל בעיות גב לא מסתדרת עם סיבובים כפולים לדוגמא = קשה לרקוד איתי LA חוץ מהעובדה שזה לא מדבר אליי ואני הייתי אתמול בפוקוס לא היה חם כי הגעתי באחת עשרה וחצי, אז היו משום מה מעט אנשים

Lechko

New member
משום מה? ../images/Emo3.gif

היי, כל מה שיש לי לומר הוא: Told You So! חח הפוקוס מתרוקן די מוקדם במשך השבוע בחודשים האחרונים.

למעלה