סלנג - ?!

הטרחן

New member
סלנג - ?!

יש לי תיאוריה בקשר לפירוש המילה הסלנגית "פוסטמה". בקשר לפירושה כפי שהסתבר מהעיתונות שפירשה אותה מדובר במילה טיפשה. ברור ופשוט, אבל... אורנה בנאי לא משתמשת במילה הזו סתם ככה, אלא במשמעות יותר עמוקה כמו: "מה אתה חושב שאני פוסטמה?" - כלומר, בפירוש מקובל ומתאים יותר מדובר במשמעות שמקבילה למילה סתומה או דפוקה - גם מילים קשות לשפה העברית וגם יש בעיה שאין מילת זכר. במילה אחרת כמו שרואים בסרטים האמריקאים שמרחיבים את המונח dumb מעבר למונח טמבל לכינוי של גולם של ממש. אשמח לשמוע הפרכות או אמיתיתות של התיאוריה שלי... גם אשמח לשמוע מקבילות אחרות - צריך להבין את המשמעות העמוקה כי אחרת גם הסלנג שלנו עלול להפוך לסלט של מילים...

Yuvalenko

New member
אני לא מסכים..

קודם כל, הסלנג הוא לא פחות מאשר סלט. סלט של מילים, של ביטויים, של כל מיני שאריות והתפתחויות הן מהשפה שלנו והן משפות אחרות. זה כל הייחוד שבו, שלא חייבת להיות הגדרה, שלא צריכה להיות מערכת חוקים וכללי דקדוק. אותו "סלט" כלשונך נוצר במהלך הזמן בלית ברירה, ואין כל רע בכך. שנית, בשתי הדוגמאות שהבאת, נתת פירושים שהם לדעתי זהים לחלוטין זה לזה, למשל "פוסטמה" - בהתחלה אמרת טיפשה, אח"כ אמרת שישנה הרחבה ל"סתומה" או "דפוקה". שאלה כשלעצמן מילים המוגדרות כנרדפות (בסלנג) ל"טיפשה". בנוסף, עדיין לא הבנתי מה התיאוריה לגבי אותה מילה. האם כוונתך שהתיאוריה היא זו? כלומר, שאלה המשמעויות של המילה? כי אם כן, זה כבר ידוע..אם רוצים באמת "לנעוץ את שינינו" בנושא, אפשר לנסות לחפש את האטימולוגיה של "פוסטמה". לאחר חיפוש קל ברשת, נמצא כי מקורה של המילה היא מלאדינו, והמשמעות המקורית היא "צלקת או פצע מוגלתי". המילה חדרה לשפה העברית והפכה ל"אישה מציקה ומאוסה" ועם הזמן המשמעות נהייתה "אישה טיפשה/עצלנית". באתר "שפה עברית" טוענים כי ניתן לשער שהמשמעות האחרונה נכנסה לשפה בשל הקירבה למילה "סתומה". ראה כאן.

pdib

New member
../images/Emo26.gif

פוסטמה (בטורקית אם אני לא טועה) = בול עץ.

למעלה