סלינו על כתפינו

עמית ע

New member
סלינו על כתפינו

סלין דיון הביסה ללא מאמץ את המתחרים במשאל גרסת הכיסוי. אמינם איים לפוצץ את טקס ההכתרה, רובי ויליאמס הודיע שהוא לא שם קצוץ, בלינק-182 הפתיעו ופירגנו, ורק את תגובתן של ט.א.ט.ו לא ניתן היה להשיג. השבוע יש לנו סקר קצת יותר רציני, והייתי רוצה גם לפתח דיון בנושא. נושא הסקר הוא ההשפעה הקלאסית שאתם הכי אוהבים למצוא ברוק מתקדם. הייתי שמח אם אלה שבקיאים במוסיקה קלאסית יסייעו לאחרים לזהות את ההשפעות האלו. כמה דוגמאות להשפעות שגם הדיוט כמוני מצליח לזהות: רנסנס מושפעים ממלחינים רוסים מן הזרם המודרני כמו פרוקופייב, רימסקי-קורסאקוב ובורודין. פוקוס מושפעים מתקופת הבארוק, י.ס.באך בפרט. אצל ג'ון איוון, הקלידן של ג'תרו טאל, אני חושב שאפשר לשמוע השפעות של הזרם הרומנטי (שופן, ברהמס). מבקרי מוסיקה רבים מציינים את ההשפעות של המלחינים העכשוויים קייג' ושטוקהאוזן על הלהקה הגרמנית Can. ימשיך כבודו...

cut2

New member
עוד קצת

קינג קרימזון בתקופת 72-74 הושפעו בעיקר מאוונגרד מודרני. באייטיז, בעיקר ממוזיקה עכשוית ומינימליזם. קרימזון של היום... לא מעוניין להגדיר, אקלקטי מדי. ג'נטל ג'איינט הושפעו מכל הזרמים הקלאסיים, ללא יוצא מן הכלל (וכתבתי על זה פעם בנענע, בהקשר אחר [וויברפון]). מייק אולפילד מציג גם הוא מספר השפעות, אבל בעיקר קלאסיות ומינימלסטיות. דיפ פרפל באלבומם השלישי (S/T) מושפעים קשות מבאך והבארוק וקצת מהקאלסיזם (Blind, April). עוד להקה שמושפעת מאוד ממוזיקת בארוק היא Mr. Toad הישראלית. פרווה חמה, ככל הנראה, מושפעת לא מעט ממוזיקה מודרנית ועכשווית (אפשר לקרוא לה פוסט-מודרנית, אגב?). יס, לדעתי, בונים יצירות רוק על התפר בין קלאסי לרומנטי, ובGOD יש גם מודרניזם. ולא לשכוח את העיבוד של וויקמן לפרק מתוך הסימפוניה הרביעית (אני חושב שזו היא) של ברהאמס, מה שקושר אותם קצת יותר לתקופה הרומנטית. לגבי ELP אני מתקשה להצביע על השפעות ספציפיות, אבל לדעתי, למרות שאמרסון עיבד את Hoedown של קופלנד - אני לא מוצא, פרט לכך, הרבה השפעות מודרניסטיות במוזיקה שלהם. ז'אנר הריו מושפע מאוד ממוזיקה מודרנית קשה לעיכול כמו סטרווינסקי ושוסטקוביץ'. זו, אגב, ההודעה בעלת הפוטנציאל הגבוה ביותר לזכות בתואר 'קשקוש' שכתבתי אי פעם

orbiti

New member
עוד אחד

שלמה גרוניך הישראלי מושפע בבירור מאסטור פיאצולה, וגם מלאונרד ברנשטיין וקורט ווייל. אגב, אני טוען שעיבוד רוק לקטע הפותח את on the town, של ברנשטיין (שהסימפסונס עשו לו אחלה קאבר באחד הפרקים...) יכול להיות רוק מתקדם מדהים.

עמית ע

New member
עוד משהו על קורבד אייר

השם שלהם לקוח מיצירה של המלחין המינימליסט טרי ריילי "A Rainbow in Curver Air", אבל לא ניתן לזהות שום השפעה שלו על המוסיקה שלהם. השפעתו מורגשת אצל אחרים, כמו סופט מאשין בקטע Out-Bloody-Rageous, גונג, פרנקו בטיאטו ופיקיו דל פוזו.

HelterSkelter1

New member
בהחלט קינג קרימזון

אפשר לדעתי לחלק את זה ל3: מ69 עד 72 הם הושפעו ממוסיקה קלאסית יותר מלודית (אני חושב שזה השפעה רומנטית, אבל לא בטוח), מ72 עד 74 ממלחינים אוונטגארדיים ומודרניים ומ81 ממלחינים מינימליסטים וממוסיקה לא מערבית (מזרח רחוק, קרוב, שמאלי וימני
)

Der-Albert

New member
מה? ג'טרו טאל רומנטיקה?

ההשפעות הדומיננטיות אצל ג'טרו טאל הן בארוק אנגלי (לפחות בתקופתם המוקדמת) סטייל הנדל (השנים האנגליות) וג'ון דאולנד. אצל קינג קרימזון אפשר למצוא השפעות מודרניות רבות, לארקס טאנגס אינ אספיק ממש מושפע באופן דומיננטי מסטראווניסקי וההתאהבות של פריפ בסולם המוגדל גם נותנת רמיזות קלות לדביוסי.

orbiti

New member
אתה צודק לגבי ג'תרו

אבל לא לגבי אוון (או אוונס? בחלק מהאלבומים הוא כתוב בצורה האחת ובחלק בשניה...) - הקטע היחיד שהוא הלחין בטאל (או כמעט היחיד) - הסיפור על הארנב שאיבד את המשקפיים - בהחלט מושפע ממוזיקה רומנטית.

עמית ע

New member
דיברתי רק על הקלידן

לג'ון איוון (שנולד בשם ג'ון אוונס אך שינה אותו בתיכון בהמלצת חברו ג'פרי המונד-"המונד") יש כמה סולואים שכתב לדעתי בעצמו. איאן אנדרסון מנגן בחליל, גיטרה אקוסטית, ולפעמים בסקסופון, אך אינו קלידן. אני מתקשה להאמין שכתב את התווים בעיבוד עבור הקלידים. בנוסף לארנב והמשקפיים יש גם את By Kind Permission of, יצירה של איוון שבה ציטט כמה קטעים קלאסיים, "ברשותם האדיבה של..." בטהובן, דביסי ורחמנינוף.

למעלה