סלייטים DIY

בריאן4

New member
סלייטים DIY

אמנם זה לא ממש יקר ליחידה, אבל אני רוצה לייצר כמה סלייטים יעודיים להדרכה. אני רוצה להתאים אותם אישית למה שאני צריך, ושיאפשרו כתיבה בעפרון. הצבע של הפלסטיק לא קריטי - עדיף שיהיה לבן. אני בטוח שמישהו פה היה קמצן מספיק כדי לייצר כאלו במקום לקנות... או שיש פה כאלו שמבינים מספיק בסוגי חומר.
מאיזה חומר (זמין - גם יותר ירוק... או משהו שאפשר לקנות בקלות) אפשר להכין? אני לא פוסל חומר שדורש קצת חספוס עם נייר זכוכית וכו'.
ואם כבר - איפה אפשר להדפיס על סלייט? כמו שם החברה שמוכרת את הסלייט או כמו סלייטים של מדריך - מערכי שיעור וכו'. האם בבתי דפוס יודעים לעשות את זה?
אני צריך שהסלייטים יהיו שטוחים - הסוג ה"מעפן" ולא הסוג המגניב שמתלבש על היד...

אשמח לרעיונות והצעות.

תודה,
בריאן

dovella

New member
תשובה שלי

יש לפאדי SSI והתאחדות סלייטים להדרכה , לא הכי זולים ,אבל למה להמציא את הגלגל ??

דב

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בעבר ייצרתי לא מעט כאלה

החומר הוא PVC שלדעתי אידאלי משתי סיבות, האחת הוא חזק מאד וגם מיכל פלדה שנופל עליו לא יגרום לשבר, מקסימום לשריטה.

הסיבה השניה היא שהחומר בעל ציפה שלילית להבדיל מרוב הסלייטים שאני מכיר ואפשר להשאיר אותו תלוי על המאזן מבלי ש"יתבדר ברוח".

לגבי כתיבה הלוחות שקיבלתי בזמנו היו חלקים מאד, שיפשוף קל עם נייר זכוכית פתר את הבעיה וניתן לכתוב עליהם בכל עפרון.

אם מעניין אותך אז סלייט כזה אמור לבקר באילת בשבוע הבא.

בריאן4

New member
המממ...

חשבתי על PVC, אבל אין לי רעיונות מאיפה להשיג...
דבל'ה - התשובה הקצרה היא שאני לא צריך סלייט קורס של PADI/SSI. אני גם לא מעביר קורסים שלהם...
התשובה הארוכה יותר היא שאני כן צריך להמציא את הגלגל - אני מנסה לבנות כמה עזרי הדרכה (לשימוש החניכים בקורסים שונים) שלא קיימים. חוץ מזה, אני מאמין שכל מדריך צריך לשפרולהתאים את הקורסים ל"סגנון" האישי שלו - ולתת קצת יותר מעצמו, מעבר לבסיס אותו דורש הארגון. אז למשל מדריך PADI שרוצה להכניס כמה תוספות משלו - למה שלא יהיו לו מערכים מותאמים אישית? בלי להכנס לדיון על סטנדרטים, כמובן..

מישהו יודע איך אפשר להדפיס על הסלייטים?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בינגו

את הסלייטים ייצרתי בזמנו מדוגמאות PVC שקיבלתי מחבר שעבד שם.

הכי פשוט , מתעלות חשמל

תעלות חשמל , לבן עם מטליה לצהוב , PVC
מידות 10 על איזה אורך שרק תרצה...............

למעלה