סליחות

סליחות ../images/Emo197.gif

יום הכיפורים כבר מעבר לפינה. הגיע הזמן להגיד סליחה. אז נכון, אבוי לאיש אשר יחכה ליום ספציפי בשנה כדי לבקש סליחה ובכלל, אל לנו להגיע למצב של פגיעה באחרים. אבל זה קורה. וגם יום הכיפורים הוא יום שבו ניתן להתרכז חזק חזק ולהרהר על מה שעשינו. מה עשיתם השנה שאתם מתרטים עליו? פגעתם במישהו? ביקשתם סליחה? איך הוא הגיב? ומה לגביכם? פגעו בכם? נאלצתם לסלוח? היה קשה? קל? ...שתפו שתפו...

אממממ...

אני אישית לא מאמינה שביום כיפור או לקראת יום כיפור צריך לבקש סליחה כי הגיע יום כיפור, אם יש מישהו שפגעתי בו ואני יודעת את זה אני מתנצלת בלי לחכות ואני סולחת למי שמגיעה סליחה בלי קשר ליום כיפור. פגעתי במישהו התנצלתי אבל הכל היה למען מטרה שרציתי לקדם ואמרתי את זה לאותו בן אדם, ניפגעתי מחברה אבל אני לא מצפה ממנה לכלום אז פשוט ציננתי את היחסים בינינו וככה עדיף. אני מהרהרת כל יום וכל יום אני עושה חשבון נפש עם עצמי לא צריכה את יום כיפור בשביל זה .

איילה50

New member
פתח לנו שער

כן, חשבון נפש כמה זה קשה, היה לי מקרה מאוד מעניין, מזה שנתיים שאני מהרהרת באיך לשבור את היחסים הצוננים ביני ובין אחותי. היה ריב מכוער שהביא לקרע.
היום היחסים קורקטים. פעם היו חמים וטובים, שיחות נפש, טיולים וכו' האגו די מפריע לשבירת הקרח, היא לא ממש מתקרבת או שכן ואני לא מזהה זאת אצלה, ואני לפעמים מנסה אך עוזבת מהר, הפחד להיתקל בסירוב, ביחס הצונן גורם לי להרתע. אולי מחר, אולי בחג הבא (ראש השנה, פסח) תמיד אני דוחה זאת להתכנסות המשפחתית הבאה, מאוד הייתי רוצה ביחסים חמים כמו שהיו, כואב הלב לראות את האחיינים ולחבק אך ממש לא ספונטני כי משהו באויר עוצר אותי, לא נותר זמן "פתח לנו שער" רוצה לפתוח את שערי הלב ונורא נורא קשה...מקווה שהדלת מהצד השני תיפתח

ChilD SouL

New member
שאלות קשות, למען האמת.

בגדול, אני לא מתחרטת על דברים שעשיתי השנה כי סך הכל לא עשיתי שום דבר רציני. אולי פה ושם כמה דברים, בעיקר כאלה שקשורים ללימודים. אם פגעתי במישהו
יכול להיות. לרוב, אם אני פוגעת\מרגישה שפגעתי וכו' - אני מתנצלת. אם לא מיד, אז אחרי שאני מבינה את הטעות שלי, גם אם זה אחרי כמה שעות\ימים אז... לא יודעת אם ממש פגעו בי, אבל היו לא מעט פאקים גדולים\קטנים השנה ביני ולבין כמה מחבריי שעשו לי חרא על הנשמה, בנתיים אפ'חד לא ביקש סליחה ואני בספק אם יבקשו - מהסיבה הפשוטה שהם לא חושבים שזה פגע בי\כי הם סתם חלאות.

ממממ

מה עשיתם השנה שאתם מתחרטים עליו?לא זכור לי משהו כל כך משמעותי. פגעתם במישהו? אולי ממש בקטנה..בלי כוונה ביקשתם סליחה? כן,מיד איך הוא הגיב? ומה לגביכם? פגעו בכם? כן. האקס. נאלצתם לסלוח?כן, כי זה היה חסר חשיבות באותו הזמן שקיבלתי התנצלות.כמעט חודשיים אחרי. היה קשה? קל? גם וגם..אבל חפיף, שייך היסטוריה.

Paranoid Eyes

New member
אהממ

מה עשיתם השנה שאתם מתחרטים עליו? אני לא מתחרטת עליו, אבל אני מתחרטת על התוצאה שלו פגעתם במישהו? ביקשתם סליחה? איך הוא הגיב? זה מתקשר לשאלה הקודמת, חברה נפגעה, אבל התנצלתי מיד , הסברתי את עמדתי.. לפני ההתנצלות סוננתי יומיים, בסוף הכל הסתדר.. (מאז לא שמעתי ממנה קרוב לחצי שנה)
ואני מאמינה שזה גם קשור לאותו אדם שפגע בי השנה (ע"ע השאלה הבאה). ומה לגביכם? פגעו בכם? נאלצתם לסלוח? היה קשה? קל? פגעו... לא, עוד לא נאלצתי לסלוח (אולי בגלל שגם לא ביקשו סליחה בכלל). אם להיות כנה לגמרי, אם אותו בנאדם יבקש סליחה(מה שלא נראה לי), אני אולי אסלח ואעביר הלאה, אבל יש דברים שלא חוזרים להיות כמו פעם.

סליחה :)

אני חושב שמה שקרה לי מסיום יום הכיפורים של שנה שעברה . לא קשור לסליחה. בהקשר של הפורום הזה , תמיד , אני חושב , שהבנתי שטעיתי בלי מזיד , תמיד ביקשתי סליחה אחרי , וגם בנוסף הענשתי את עצמי על טעויות שעשיתי. אחרי יותר מ3 שנים , אולי יש אנשים שסלחו לי (גם בנוסף תמיד ביקשתי או ניסיתי לבקש סליחה לפני יום כיפור , בנוסף) , אבל אף פעם לא נשכח . ובזכרון הקולקטיבי שלי , גם אם סלחו , לי זה נשמר בזכרון שלא שכחו , ולא סלחו אף פעם . אבל תמיד אני אנצל את הימים שלפני כיפור , במיוחד שפותחים שרשורי סליחה במיוחד לפני יום כיפור , לבקש סליחה . אפילו עוד מאה שנה . בחודש , חודשיים , הזמן האחרון , קרה מקרה כאן בפורום (אני רוצה לשתף) , שקשור כנראה שוב , בי , ובאופי הוירטואלי (כנראה באמת דפוק אצלי משהו) , שבתגובה קטנה , שהפכה לשרשור די מגוחך , בגלל טעות ואי הבנה , פגעתי בזוג מסויים , בזכר ונקבה , וזה מאוד פגע בי ההודעות של הבעל . אני חושב שפעלתי נכון , וביקשתי סליחה בכללי ובפרטי . השקעתי בהודעות . זה כנראה מחיר שמשלמים למי שרוצה במשך הרבה שנים להתכתב בכל מיני פורומים (של גילאים). הרגשתי את הפגיעות שלו . ואני רוצה לנצל את הבמה הזאת שוב , ולומר ולכתוב : סליחה דודו , סליחה יפעת. :)

למעלה