סליחה

ephi79

New member
../images/Emo45.gif

א. אין שום סיבה בעולם שמישהו יעמיד את עצמו בסכנת חיים להציל פצוע (שלא ברור בכלל אם ניתן לעזור לו), עד כמה שזה קשה ונורא, אבל חבל שיהיו 2 גופות מוטלות על הכביש. גם צוותי מד"א לא יגשו לעזור במקרה שזה לא בטיחותי ויחכו למשטרה שתחסום את הכביש, אא"כ יש להם אשליות הרואיות ורצון להגיע מוקדם ל"מועדון השיש". (הייתי רק משנה את מה שכתבת ממקום ש"רכב רשאי לעצור", ל"יכול לעצור מבחינה בטיחותית", הנקודה פה זה לא החוק..) ב. באופן כללי את צודקת לגבי אופן הגשת העזרה, והזעקת כוחות הצלה היא המינימום הנקבע בחוק (וכאן המקום לציין שמי שלא עושה את זה - עובר על חוק מפורש). ואכן, אסור להזיז פצוע בתאונת דרכים ללא הכשרה לכך, והדבר עלול לפגוע בו בצורה בלתי הפיכה. אולם, בהנחה שאפשר מבחינה בטיחותית, ברור שרצוי לגשת ולברר מה שלום הפצוע, וזה הדבר הכי אנושי שאפשר לעשות.

Le Fay

New member
הנה מישו שנשמע כמו פאראמדיק ../images/Emo13.gif

מבחינה מוסרית אין ספק שצריך לעצור גם עם שני (או ארבעה) גלגלים על המדרכה (ומדרכה זה מה שיש שם אחרי הצומת). אבל אם בדרך אפגע בטעות במשהו/מישהו על המדרכה, או רכב נוסע ימרח אותי כשאפתח את הדלת ואנסה לצאת מהאוטו, האחריות הפלילית תהיה אך ורק שלי. בצדק. ובאופן אישי דומני שהייתי מעדיפה להרגיש בודדה עשר דקות, מאשר שאיזה חכמולוג יזיז אותי אחרי פגיעת גב. נ.ב. לסרב לקחת פצוע/ה כדי לא ללכלך את הריפוד - סירבו כאן גם לפני עשרות שנים; וזו, במקרה, לא רק עבירה מוסרית אלא גם עבירה פלילית.

ephi79

New member
סתם הערה,

גם אמבולנס בנסיעת חירום שרשאי כידוע לעבור על דיני תעבורה מסויימים, למשל לנסוע כנגד כוון התנועה, או לעבור באור אדום, אם נגרמת תאונה כתוצאה מכך האחריות הבלעדית היא על נהג/ת האמבולנס, ואין לו/ה שום "ביטוח". כך שבסופו של דבר הכל עניין של שיקול דעת ומילת הקסם במד"א - safety. הלוואי פאראמדיק, כרגע מסתפק ב"חובש רפואת חירום" (ובקרוב גם נהג אמב')

מזכיר לי סיפור על מנהלת תחנת קיראון

שהחליטה גם לנהוג באמבולנס מדי פעם. נסיעת חירום (סירנה ואורות), מחוסר הכרה באמבולנס, עברה בצומת תל השומר (אז - זה היה צומת) ברמזור אדום לאחר שבדקה שאין רכב מגיע, רכב שנהג בו סוכן ביטוח הצליח להשתחל במהירות (בירוק) בין הרכבים, פגע באמבולנס, האמבולנס התהפך, הנהגת סבלה מבעיות גב, וקיבלה שלילת רשיון על מעבר ברמזור אדום. אה כן, מחוסר ההכרה התעורר מהתאונה... נ.ב. מהתקופה שהתנדבתי במד"א.

ephi79

New member
חודשיים ../images/Emo6.gif

לכן כנראה אני עדיין מתלהב

Le Fay

New member
וכבר מועמד לקורס נהגי אמבולנס?

COOL! כנראה לא רק אני הורשמתי

ephi79

New member
תודה ../images/Emo13.gif אבל לא קשור,

פשוט שאלה של היצע וביקוש, ובכל מקרה, אין ממש קורס נהיגה, יש רק קורס חובשים של 4 חודשים (שסיימתי לפני תחילת ההתנדבות), הנהיגה נלמדת כמו שהיו לומדים פעם מקצוע - ע"י חניכה ארוכה של כחצי שנה, נוהגים לצד נהג ותיק באופן הדרגתי, בהתחלה נסיעות רגילות ובהמשך גם נסיעות חירום, (דווקא אחלה שיטה) ואת זה אני מתחיל בקרוב כנראה.

אבזץ

New member
חובה לראות ולהראות את הסרטון

מחריד! ויותר משאני נחרד למראות סרט התאונה - אופנוען מוטל ללא ניע, כשהתנועה ממשיכה לזרום, כאילו כלום לא קרה – אני נחרד מהחוצפה של הגברת, שעמדה הערב מול מצלמות הטלוויזיה (ערוץ עשר) והודתה קבל עם ועידה: "עברתי שם ולא עצרתי, משום שהילד היה איתי ברכב. לא רציתי שיראה את הזוועה". ערוץ עשר, אגב, לא הסתפק בסלחנותו הבלתי נסבלת כלפי האם והוסיף חטא על פשע. "התאונה גרמה לויכוח ציבורי", אמר יעקב אילון. ומיד השמיעו את דברי האם הברחנית. כאילו ישנה איזו שהיא לגיטימציה לבריחה הרצחנית. איזה ויכוח ואיזה נעליים?! היעלה על הדעת לנהל ויכוח על רצח?! האם המסכנה לא יכלה לעבור כמה מטרים, לעצור את התנועה ולהשאיר את הילד בידי נהג אחר שיעצור בעקבותיה. הכל למען הילד. איזה איש יגדל להיות הילד, ילד שראה את אמו בורחת במקום להגיש עזרה? אכן, בהחלט אסור למי שאינו יודע עזרה ראשונה לגעת בפצוע, אבל לפחות לעצור את התנועה הזורמת... בעיני, אותה גברת ושאר הנהגים הנמלטים הם רוצחים לכל דבר - לא איכפת היה לה שנהג חולף ידרוס את הפצוע. איך היא מעזה לצאת לתקשורת? איזו עזות מצח, איזו חוצפה. שתשב בבית ושתשתוק. היא עוד חושבת עצמה לצדיקה גדולה, המחזיקה בילד "שניצל". איפה אנחנו חיים, איפה? אילו היינו מדינה נורמלית, רשויות הרווחה היו לוקחים מאותה האם את ילדיה. היא מסוכנת לציבור, ובוודאי שאינה יכולה לגדל ילדים. פני הדור כפני הכלב, פרצופה של המדינה 2007. טועה מי שחושב כי הבעיה שלנו נקודתית. התאונה כמשל. זה לא שלא איכפת לנו מההומלסים בתל אביב, מהפצועים בכביש, מהחיילים החטופים, מהעניים, מהעולים החדשים, משאר המיעוטים, מתנאי העסקה פוגעניים, מאי-אכיפת חוקי העבודה, מהקשישים ומהנשים החד-הוריות שקצבאותיהם קוצצו. הבעיה איננה נקודתית. היא חמורה הרבה יותר – איכפת לנו רק מעצמנו (טוב, אולי גם מהילד, אבל רק שלנו). אין זו הכנסת שמסריחה מראש הממשלה, שעסוק בלעשות לביתו. ואלה אינם חברי הכנסת העבריינים. הכנסת, הממשלה, המשטרה, בתי המשפט – כל מי שאנחנו רגילים להאשים או לראותם מואשמים ולבסוף נאשמים - הם ראי העם. הם הם פרצופינו המכוער. אמריקה כאן ועכשיו. זו ורק זו הבעיה. וכבר אני צופה את התגובה: "מעניין לי ת'תחת"...

Le Fay

New member
בוא, חמודי,

הנה איש גוסס עם מעיים בחוץ. בוא נסתכל מקרוב, כזה לא רואים כל יום. "להשאיר את הילד בידי נהג אחר"? זה מה שאתה היית עושה? עומד שם כבר הנהג של מערבל הבטון, בשביל מה צריך אותה? מה היא יכולה לעשות לטובת רוכב האופנוע ז"ל? לעמוד באמצע צומת סואן ולהידרס לידו? או גם אתה בעד הספורט הלאומי "הבה נאט ונראה דם"?

אבזץ

New member
כן בטח,

את באמת חושבת שמישהו פועל מתוך מחשבה קרה ברגעים האלה...? היא אשכרה איבחנה את מותו תוך כדי מנוסתה... אולי כדאי לתת לה ד"ר מנתחת מומחית לשם הצלת החולים והגוססים... לא כולנו באמת סופרמנים. ברגעים כאלה פועלים האינסטינקטים. ועד לרגעים אלהמעצבים את האינסטינקטים. האילוף הזה נקרא אצל בני האדם - חינוך. אני יותר מחושש שהאינסטינקטים של עזרה לזולת, התחלפו באינסטינקטים חייתיים של הישרדות, של החזק שולט, של מעניין אותי רק התחת שלי... ולא צריך לראות את הסרט הזה, כדי להגיע לתובנה מופלאה זו. הכתובת זועקת מכל קיר... כל נהגי עשרות הרכבים שם הם חבר`ה קרי רוח, שממש עשו את החישובים של מרווח האמבולנס... בחייך, אתה יודעת היטב שזה קישקוש. ובכלל, יש שם שוליים רחבים, בכל הכניסות לצומת, כך שהשיקול הזה תלוש לחלוטין. ומה לגבי חשש של דריסת הפצוע. אתה באמת ראית את הצילום? כמה מהנהגים התקשרו למד`א? אחד מתוך עשרה? אההה?

Le Fay

New member
לא "מחשבה קרה", כן "שיקול דעת".

מה שראיתי בסרט, זה שהרכבים שחצו את הצומת האטו כדי להחליט: בין הפונים שמאלה בדרך כלל אפשר לראות מתי הנהג מבחין בדמות על הכביש (בדיליי). אחדים, עם מהירות תגובה פחות טובה, בוודאי האטו רק אחרי הפניה, אחד כמעט עשה תאונה בעצמו, ואחרים בכלל לא הבחינו במתרחש (למשל נהג האוטובוס. לך תדע אם הוא לא ניקב כרטיסיה במקביל). אתה הרי מכיר את הסיטואציה: אתה קולט את האופנוע ו/או הרוכב על הכביש ומנסה להחליט מה עושים. אם אתה בנתיב השמאלי או האמצעי, ושדה הראיה מאפשר לך לקלוט את התמונה, אתה מאט, זורק מבט ימינה, תופס שכדי לעצור בצד תצטרך לסטות מהר דרך נתיבים סואנים ימינה, כלומר לסכן את עצמך והרכבים שמימינך, וכיוון שזה לא משחק וידאו אלא כביש אתה מחליט נגד, מגביר מהירות וממשיך בנסיעה. אם אתה בנתיב הימני ובכלל ראית משהו, אתה מאט, מחפש מקום בשוליים, רואה שם את משאית הבטון, ממשיך להתקדם, רואה עוד שתי מכוניות חונות לפניה ושלושה הנהגים בחוץ, עד שעברת את כל השלושה אתה כבר במרחק של בלוק מהתאונה. אם אתה פראמדיק, חובש, רופא, מתנדב זק"א או סקרן בג'יפ - תטפס על המדרכה ברייס ותלך לברר איתם מה קורה. אם אתה כמוני, תגיד לעצמך: "אוקיי, כבר מטפלים בזה", תמשיך בנסיעה, וליתר בטחון תחייג למוקד מד"א לדווח. על פי הדיווח בקליפ, מד"א הגיעו פחות מתשע דקות אחרי התאונה. מתי לדעתך התקבלה הקריאה הראשונה? מיד אחרי שמערבל הבטון עצר בצד, או רק אחרי ששני הרוכבים עצרו על אי התנועה? הניחוש שלי הוא שבין התאונה להגעת האמבולנס התקבלו לפחות חצי תריסר קריאות, וששני הרוכבים שחצו את הכביש לא הועילו בכלום. גם את זה שאלו בערוץ 10, או זה לא התאים להם לתזה?

אבזץ

New member
לא חושב שאת צודקת

את מתארת מציאות כאילו כל הנהגים היו מקושרים בינהם. ובמהירות הנסיעה שם, כניסה לצומת, אין ממש סיכון בעצירה. את, עם כל הכבוד, עוסקת בניחושים ואני מתבסס על הנראה. זו אינה שאלה של יעילות, שבוודאי אינה יכולה להישקל תוך כדי נסיעה ומתוך הרכב, אלא של איכפתיות. ובזה הנהגים קיבלו ציון נכשל. לא מקבל את הטענה כאילו הם הבינו שאין מה לעשות - בולשיט!

Le Fay

New member
מותר לא להסכים.

במשך שנים לא מעטות של אלף ק"מ בשבוע יצא לי להיתקל בתוצאותיהן של אי אלו תאונות דרכים (פעמים אחדות גם בתור נוסעת ברכב הנפגע); ומה שעיצבן אותי, בניגוד אליך, זה שכל תאונה כאן הופכת פסטיבל עם פקק של 30 ק"מ לפניה, ושבחצי מהמקרים הפראמדיקים בקושי מצליחים לפלס דרך לפצועים, כי כל עמישראל חייב לראות ממש מקרוב כדי לדווח לחברים, לצלם בסלולר לעיתון ואם נשאר מקום בשוליים - גם לייעץ. נ.ב. אז מבינה שבערוץ 10 לא דיווחו כמה קריאות התקבלו במוקד מד"א.

barr1969

New member
את צודקת

בדרך כלל יש פקק תנועה גם בנתיבים הנגדיים, בגלל סקרנים. את זה כבר התרגלנו לקלל. פתאום מראים לנו את התמונה ההפוכה- אנשים נוהגים בחכמה והתחשבות, ומתקדמים כדי לפנות את הדרך לצוותים רפואיים <עזבי את אלו שברכו את מזלם הטוב שהביא אותם לצומת כשהוא עוד פתוח לתנועה>. אבל זו לא חוברת קומיקס. ליד כל נהג שעובר שם אין בלון שמספר על המחשבה שעוברת לו בראש, וגם אי אפשר לראות את אלו שברכב מחייגים למד"א. הפרשנות הכי קלה היא להגיד- תראו אותם מתקדמים כאילו לא מזיז להם. כי גם אם מאד הזיז להם, אי אפשר לראות את זה. זה מה שהיה הכי קשה בסרטון. ההרגשה שהם ממשיכים בדרך כאילו יש שם כתם שמן או מהמורה, ולא בן אדם.

Le Fay

New member
מה שהכי קשה לי בסרטון,

הוא ששופטים בו דברים על סמך נקודת מבט חלקית ובלתי מהימנה (עם א.מ. פורסטר ומאיר שטרנברג הסליחה).

uri80

New member
מכיר את הצומת, השוליים בו רחבים ויש תחנות

לאוטובוס כך שממש לא בעיה לעצור בהמשך. מצד שני, אני היום עברתי ברחוב, ראיתי בן אדם שמתעלף עם המוני אנשים סביבו. לא עצרתי. פשוט לא חושב שיכולתי לעזור לו יותר מהמהומה שהייתה כבר סביבו ועזרה הרי כבר הזעיקו עבורו. לגבי האופנוע - הראשונים שראו אותו עף בהחלט היו יכולים וצריכים לעצור בשוליים ולהזעיק עזרה. אין לי ממש מושג מה היה עם האופנוע בפועל ולא יודע כמה ניתן לסמוך על התקשורת. אני די בטוח שהיו הרבה שלא עצרו ואף לא טרחו להזעיק עזרה. עצוב.

admor

New member
נכון היו שם רק חילונים

עם שמות כמו של אוהד ברק ואהובה עוזרי. אני חושב שלארוע הבא אפשר להזמין את עינת שרוף שתארגן שירה בציבור.

למעלה