סליחה

lmatan1

New member
כתבת סליחה עניתי סולחים ,סלחנו מה.

סליחה היא אף פעם לא איבוד תקווה לא מוותרים על התקוה. סליחה היא ויתור על האגו,רוצה לומר אני מודה שטעיתי בשביל להבין אותך יותר טוב....ותמיד בתקוה שיהיה יותר טוב.

itzikkeidar

New member
קרא עוד פעם

"סליחה - זה הוויתור על התיקווה לעבר טוב יותר" אל תתפלסף לפני שהבנת את המשפט. טאו.

itzikkeidar

New member
../images/Emo13.gif

lmatan1

New member
טאו טאו נעים מאוד../images/Emo13.gif../images/Emo12.gif../images/Emo13.gif

לא מאבדים תקוה על מה שעבר מבקשים סליחה על מה שעתיד להיות ואולי אתה לא יודע לבקש סליחה בשביל שיהיה לך עתיד וכן אתה בפורום פלספנים. מאו מאו.

ForAwhile

New member
אתה לא מבין כלום...../images/Emo163.gif

אני לא מאמין שאתה כל כך קשה הבנה, תקרא שוב את ההודעה המקורית. תפסיק להגיב בצורה פאבלובית. ואולי אני צריך לקנות לך פעמון קטן? (ראה הערה בנוגע לפאבלוב)

itzikkeidar

New member
אין עתיד ידידי...

כפי שאין עבר. זו כבר קלישאה אבל אומר את זה בכל זאת: ההווה הוא המציאות היחידה שקיימת. ובנוגע לסליחה, לא אני אמרתי את זה אלא סיני חכם מלפני 3000 שנה אז כדאי אפילו לתת עוד 5 מחשבות למשפט. זה משפט רטורי שאחריו שותקים.
שלך טאו.

lmatan1

New member
../images/Emo52.gifאין עבר ואין עתיד יש עכשיו

דקה דומיה ועכשיו אתה אפילו לא מוכן להגיד בפה מלא ס.ל.י.ח.ה. אלה מפיל את זה על זקן סיני מלפני 3,000 שנה. וזה משפט רטורי שאחריו שותקים לפחות עוד יש תקוה לעתיד טוב לחלום שאולי אתה תגיד בעצמך סליחה בשם עצמך וכבר סלחתי לך מראש כל טוב מאו.

ל נ צ ח

New member
מזכיר לי את השיר של צביקה-פיק

שהיה להיט גדול בשנות ה 70 ושמו:
עכשיו אני יודע למה
וממילותיו אז(וגם היום) היו לי האות בו ראיתי האישור מהשמיים לאמת על הגילוי הנכון שלי לאבן האחרונה והמדהימה (סוד שלעולם לא אגלה אותו לאיש)שהייתה חסרה בפזל ידיעותיי על האחת האמת על חידת-החיים והמוות על הלפני על המעבר ועל האחרי על אמת האלוהים לאדם. ההשלמה הזאת גיליתי אותה ממש באותו יום רגע לפני צאתו לראשונה בעולם של זה השיר המופלא: והנה ממילותיו:
היום זה אולי מחר שאתמול קיווינו לו בסתר,עכשיו אני יודע למה, עכשיו אני יודעה כמה, עכשיו אני יכול לקחת קו-ישיר את כל התחנות בדרך לבטל, עכשיו אני יכול לשבת ולכתוב עוד שיר...
...

ForAwhile

New member
הסבר למתקשים...../images/Emo108.gif

כיוון שאתה כל כך מתקשה אני אסביר לך. כאשר אנחנו מסרבים לסלוח, הדבר מעיד על כך שאנו בעצם מטפחים איזו שהיא מחשבה לא ראציונלית שניתן לשנות את האופן שבו התרחשו הדברים בעבר. כאשר אנו מגיעים למסקנה שהעבר תחת הגדרה אינו ניתן לשינוי הרי שאין כבר טעם להמשיך לכעוס\לא לסלוח, כי זאת (כעס\שנאה\כל רגש פעולה שהיא) אנו עושים בסופו של יום על מנת לשנות את המציאות, ואילו זו (העבר) בלתי ניתנת לשינוי. אם את ההסבר המאוד מפורט הזה אתה לא מבין, אני מתחנן שתחדל מלהגיב בפורום. כי הדבר מעיד על חוסר יכולת שכלית שערוריתית.

lmatan1

New member
../images/Emo52.gifאתה בדיוק מטיף למה שגם אתה

לא היית רוצה שיאמרו עליך סלח לי שלא עמדתי באותה שורה יחד אתך בתור לקבלת השכל ובכל זאת וברשותך בא נבחן את התובנה שהיבעת או יותר נכון נעמיד אותה במבחן המציאות ציטוט ממך,אנחנו מטפחים מחשבה לא רציונלית לדעתך שניתן לשנות את האופן שבו התרחשו הדברים בעבר. לדעתי בניגוד לדעתך יש לנו אפשרות לשנות את מה שעשינו בעבר .בין השאר על ידי בקשת סליחה ועוד כמה פעולות שזה לא המקום לפרט. העבר תחת איזה הגדרה שתבחר ניתן לשינוי להגיד סליחה זו לא סתם מילה ריקה היא נועדה בראש ובראשונה להראות למבקש הסליחה את כוונתו לתקן את הפעולה כעס.שנאה כל פעולה שהיא שהוא מודה שהוא נקט ולא על מנת לשנות את המציאות או לקבל תמורה בעתיד ולכן אם לא הבנת את ההסבר המפורט הזה אני מתחנן אליך גם שתבקש סליחה ותראה איך המילה מתקנת את הרושם שהשארת בהודעה הקודמת כלומר בעבר הלא רחוק כי אם לא הדבר מעיד על יכולת אגואיסטית שערוריתית ותמשיך לכתוב מה שאתה רוצה בפורום. תודה וסליחה.

sheketz

New member
הצדקת הכעס

העבר לא קיים עוד. מה שקיים זה הזכרון של העבר, וזה (או לפחות אופן ההסתכלות שלנו את העבר) ניתן לשינוי. אך מה עוד, לעבר יש תכונה מרגיזה לחזור על עצמו באופן בלתי צפוי. והכעס בא למנוע את זה בדרכו המגושמת, וזאת היא הצדקתו. ובכל זאת אין ספק שיש טעם במה שכתבת.

lmatan1

New member
אם אתה רוצה למצא טעם ממה שנכתב

הזכרון של העבר יכול להיות גורלי. כי אם אני חוזר אליך באופן בלתי צפוי זה לא משום שהתכוונתי לעורר בך כעס אלה לתקן את הרושם שנוצר מהפגיעות שעוררה כעס ועל מנת שלא תצדיק את הכעס אני מבקש ממך סליחה בתקוה לרפא את הפצע וגם אתה לא יגרע מכבודך אם תגיד את המילה שבכוחה לרפא את הכעס שנשמר בזכרון וזה כל הטעם במה שכתבתי. בכבוד רב.

sheketz

New member
קיבלתי

בקשת הסליחה משנה את זכרון העבר, ונותנת הבנה ותקווה לגבי העתיד - כל יום הוא יום חדש, שהשמש תזרח אליך ותאיר את חייך, אין בליבי שום שמץ של כעס עליך.

למעלה