המלצה...../images/Emo140.gif
בס"ד ובזרה"ק בינ"ו 'השתפכות הנפש' ו'משיבת נפש'...חובה להתחיל להזרים לדם... 'עלים לתרופה'- מכתבי מוהרנ"ת(ר' נתן תלמיד נאמן של ר' נחמן זיע"א)... מכתבים זה תמיד נעים לקרוא, זה לא כמו ספר עם פרקים ופיסקאות ארוכות, זה מכתבים חלקם גם ארוכים במקצת, אך השפה של ר' נתן היא בוקעת את כל קשיות הלב...ולכן מפה אמשיך ל'ליקוטי תפילות'... אין חומר ניקוי בעולם שיכול למוסס את הליכלוך הכי קשה כמו 'ליקוטי תפילות'...זה משהו פלא... 'סבא ישראל'- זה ספר שמקבץ את סיפור התקרבותו לר' נחמן ע"י ר' ישראל קרדונר ז"ל, וגם שיחות שנאמרו או בהקלטה...דיבורים שנאמרים בחיל ורעדה ואין לב פשוט ואמיתי שיכול לעמוד אדיש לעומתם...מומלץ מאד! חובה!...חוק ולא יעבור!...כל יום 'תיקון הכללי'...בלי זה אי אפשר לנשום!...וככה זה צריך להראות!...עוד 'תיקון הכללי' עוד תיקון הברית... רבינו אמר:" אני חזק בכל הדברים שלי אך בזה אני חזק ביותר(העשרה מזמורים)"... לקרוא כל יום, חוק ולא יעבור!!...הלכה פסוקה ולא משנה מאיזה ספר( עד שתתאפס על דרך ורב ללכת איתו)...העיקר שלא יעבור יום בלי 'פוסק'!!! מינימום שתי הלכות ויותר... "התבודדות היא מעלה עליונה וגדולה מן הכל"...אין חיים בלי התבודדות!!! כל יום לעמוד מול בורא-עולם, אפילו רק לעמוד...לספר לו כל מה שעובר, לדבר איתו, להתיעץ איתו, להתחנן אליו בצעקות עד לב השמיים!, לבקש סליחה על כל דבר, לבקש להבא, ולא לשכוח להתחיל ב'תודה' ולסיים ב'תודה'... רצוי לשיר, כמה ניגונים שפותחים ת'לב, כל מה שיעורר את הכל להשי"ת... בלילה להסתכל על הכוכבים, ר' נתן אמר על הכוכבים, שכמו בתוקף החושך הכוכבים עודם קיימים ומנצנצים בכל תוקף, כך אלו הם הנקודות הטובות שלנו שמנצנצות בתוקף החושך שלנו...ואז לשיר...יש לי יש לי נקודות טובות... היום יש בילבול גדול מאד, אף-אחד כבר לא מוצא את עצמו באף מקום, הכל מתפורר כמו שרואים בחוש...העיקר הוא הרצון והכיסופין והגעגועים לכל דבר שבקדושה, ואם אנחנו נחיה ברב עוז עם הרצון הזה, השי"ת סוף כל סוף חומל על דלים, כי לא ידח ממנו נידח...צריך הרבה תפילה, בלי תפילה לא מגיעים לאף-מקום, בלי תפילה זה הכל 'כוחי ועוצם ידי עושים לי את החיל הזה', זה אפילו 'גזל', אנחנו 'מלוים' מבורא-עולם ולא עושים איתו חשבון... "אין שום ייאוש בעולם כלל"...כך אמר רבינו ר' נחמן בן שמחה בן פייגא זיע"א, אחי אהובי, אל לך להתבלבל...פתח פיך והחל לפלל...על כל קושיא תבוא צעקה...לחייך גם בכוח אם הכל מועקה...לא להתייאש מאף יהודי תמיד לחייך...כל חיוך הוא מחייה נפש ממש..."ההתרחקות הוא רק כולו התקרבות" ולהאמין בזה בכל תוקף...יש 'עליה' יש גם 'ירידה' אבל כולו התקדמות... לא להתייאש כי אינסוף שמו יתברך...תמיד יש משהו שיחכה לי בפינה...