סליחה שאני מתפרץ

עמיאור

New member
סליחה שאני מתפרץ

כאן פתוח גם ללא ברסלבים? תגידו לי בכנות. בכל אופן אספר שקראתי היום חוברת שהזדמנה לידי ששמה "התבודדות". היא יצאה לאור בהוצאת מרכז בת"א ששמו "שירה חדשה". פעם ראשונה שהנושא הזה של ההתבודדות מובהר לי בצורה שהבנתי אותו יותר מכל הפעמים הקודמות בהם קראתי על זה. האם יש עוד ספרות של ברסלב בשפה כזו בהירה ופשוטה המיועדת למי שלא ממש בעניינים? תודה ושבוע טוב

עמיאור

New member
לא יאומן כי יסופר!!!

אחרי שכתבתי את ההודעה הנ"ל החלטתי לחטט קצת במאמרי הפורום. מיד אחרי ששלחתי את ההודעה, לחצתי על "מאמרים" ומה אני רואה מול עיני? לא אחר מאשר את החוברת אותה הזכרתי עם הטקסט המלא. הייתי המום מהכביכול "המקריות" המופלאה הזו! אני פשוט מתרגש ברגע שאני כותב מילים אלה! שבוע טוב לכולם!

עמיאור

New member
ושאלה לי בנוגע להתבודדות

מי שתנאי החיים (האובייקטיביים והסובייקטיביים) בהם הוא חי לא ממש מקילים וכמעט לא מאפשרים לו לקיים את כל המצוות ויש מצבים תדירים בהם הוא מגיע למצב של עבירות כאלה ואחרות במובן הפשוט של מילה זו. איך יכול אדם כזה להיות כזה חוצפן ועז פנים לשוחח עם השם בשעה שלפי הערכתו ולפי הנראה לו לעין יש סבירות שיעשה עוד עבירות בגלל תנאי החיים הלא פשוטים שמביאים אותו תדיר למצבים כאלה של עשיית עבירות, ואינו יכול להבטיח להימנע מכך בגלל שהבטחה צריך לקיים ותנאי החיים שלו לא מאפשרים כמעט חיים נורמליים של הימנעות מעבירות או של קיום כל המצוות. מקווה לקבל תגובה תומכת ומחזקת ולא תוקפנית. תודה

עמיאור

New member
אני מתכוון

שאני לא יכול להבטיח בנוגע למצוות או לעבירות בגלל הסיבות שהזכרתי. אז איך אני יכול לדבר עם השם בשעה שבראש שלי אני לא החלטתי להימנע ממצבים אלה.

פראזניק

New member
נקודת הנחה ראשונית:

הבורא מתייחס אלי, כמו שאני מתייחס לאחרים. היינו, אתה יוצא מנקודת הנחה, שכמו שאתה לא היית מוכן להסתכל על מי שמכעיס אותך, גם הבורא כך. אבל זה לא נכון. כי דווקא מי שאינו "קרוב" אל הבורא (מצד עצמו), דווקא אדם כזה, אם הוא עושה משהו, ומדבר עם הבורא למשל - שעצם זה מראה על רצון טוב ועל השתדלות להיות טוב יותר - הבורא שמח עם זה מאוד. דוגמא אנושית: אם אוהב שלך יעשה לך טובה קטנה, לא תתרגש. אבל אם מי שרחוק ממך, ומכעיס אותך תמיד, יעשה לך טובה קטנה, תתפעל מזה. (וזו כמובן רק דוגמא).

עמיאור

New member
קצת הבהרה

אני לא מרגיש חלילה רחוק. אך נדמה לי שלדבר "פנים אל פנים" זה קצת נועז ודרש ממני להיות מושלם. כך נדמה לי בהרגשה שלי. ובאמת בשל מציאות החיים הלא קלה ומורכבת בה אני חי, איני יכול לימנע ממצבים שניתן לראותם כעבירות או כאי קיום מצוות, לאלה אני מתכוון. חלילה זה לא מתוך להכעיס, או זלזול או משהו בכיוון הזה, אך כנראה רגשי אשמה אומרים לי שאני לא בסדר. איך לדלג על תחושות אלה ולנסות להתקרב ולשוחח בהתבודדות, גם אם אני עדיין חווה את המצבים שהגדרתים קודם, ואיני יכול להחליט להימנע מהם בגלל מציאות החיים בה אני נמצא.

המלצה...../images/Emo140.gif

בס"ד ובזרה"ק בינ"ו 'השתפכות הנפש' ו'משיבת נפש'...חובה להתחיל להזרים לדם... 'עלים לתרופה'- מכתבי מוהרנ"ת(ר' נתן תלמיד נאמן של ר' נחמן זיע"א)... מכתבים זה תמיד נעים לקרוא, זה לא כמו ספר עם פרקים ופיסקאות ארוכות, זה מכתבים חלקם גם ארוכים במקצת, אך השפה של ר' נתן היא בוקעת את כל קשיות הלב...ולכן מפה אמשיך ל'ליקוטי תפילות'... אין חומר ניקוי בעולם שיכול למוסס את הליכלוך הכי קשה כמו 'ליקוטי תפילות'...זה משהו פלא... 'סבא ישראל'- זה ספר שמקבץ את סיפור התקרבותו לר' נחמן ע"י ר' ישראל קרדונר ז"ל, וגם שיחות שנאמרו או בהקלטה...דיבורים שנאמרים בחיל ורעדה ואין לב פשוט ואמיתי שיכול לעמוד אדיש לעומתם...מומלץ מאד! חובה!...חוק ולא יעבור!...כל יום 'תיקון הכללי'...בלי זה אי אפשר לנשום!...וככה זה צריך להראות!...עוד 'תיקון הכללי' עוד תיקון הברית... רבינו אמר:" אני חזק בכל הדברים שלי אך בזה אני חזק ביותר(העשרה מזמורים)"... לקרוא כל יום, חוק ולא יעבור!!...הלכה פסוקה ולא משנה מאיזה ספר( עד שתתאפס על דרך ורב ללכת איתו)...העיקר שלא יעבור יום בלי 'פוסק'!!! מינימום שתי הלכות ויותר... "התבודדות היא מעלה עליונה וגדולה מן הכל"...אין חיים בלי התבודדות!!! כל יום לעמוד מול בורא-עולם, אפילו רק לעמוד...לספר לו כל מה שעובר, לדבר איתו, להתיעץ איתו, להתחנן אליו בצעקות עד לב השמיים!, לבקש סליחה על כל דבר, לבקש להבא, ולא לשכוח להתחיל ב'תודה' ולסיים ב'תודה'... רצוי לשיר, כמה ניגונים שפותחים ת'לב, כל מה שיעורר את הכל להשי"ת... בלילה להסתכל על הכוכבים, ר' נתן אמר על הכוכבים, שכמו בתוקף החושך הכוכבים עודם קיימים ומנצנצים בכל תוקף, כך אלו הם הנקודות הטובות שלנו שמנצנצות בתוקף החושך שלנו...ואז לשיר...יש לי יש לי נקודות טובות... היום יש בילבול גדול מאד, אף-אחד כבר לא מוצא את עצמו באף מקום, הכל מתפורר כמו שרואים בחוש...העיקר הוא הרצון והכיסופין והגעגועים לכל דבר שבקדושה, ואם אנחנו נחיה ברב עוז עם הרצון הזה, השי"ת סוף כל סוף חומל על דלים, כי לא ידח ממנו נידח...צריך הרבה תפילה, בלי תפילה לא מגיעים לאף-מקום, בלי תפילה זה הכל 'כוחי ועוצם ידי עושים לי את החיל הזה', זה אפילו 'גזל', אנחנו 'מלוים' מבורא-עולם ולא עושים איתו חשבון... "אין שום ייאוש בעולם כלל"...כך אמר רבינו ר' נחמן בן שמחה בן פייגא זיע"א, אחי אהובי, אל לך להתבלבל...פתח פיך והחל לפלל...על כל קושיא תבוא צעקה...לחייך גם בכוח אם הכל מועקה...לא להתייאש מאף יהודי תמיד לחייך...כל חיוך הוא מחייה נפש ממש..."ההתרחקות הוא רק כולו התקרבות" ולהאמין בזה בכל תוקף...יש 'עליה' יש גם 'ירידה' אבל כולו התקדמות... לא להתייאש כי אינסוף שמו יתברך...תמיד יש משהו שיחכה לי בפינה...

עמיאור

New member
תודה לך על העצות והחיזוקים וההדרכות

מתפלל לפני השם שיעזור לי לעלות על הדרך הנכונה עבורי ויתן לי את היכולות והכוחות לכך.

asaf2000

New member
ספרים של שיר חדש

יש את כל הספרונים האלה בחנות של ברסלב ברחוב שנקין 19 בת"א ואני מניח שגם במרכז שיר חדש בארלוזרוב 86, שם הפעילות בשעות הערב.

למעלה