סליחה על השאלה

Adam GTI

New member
סליחה על השאלה

אבל אני מאוד אוהב חיפושיות. עד עכשיו לא הייתי מודע לסוגים שונים (אמריקאיות...) למרות שכמובן שראיתי כמה קבריולטים בחיי. ואף נסעתי בחיפושית. שמתי לב לתמונה שאחד החברים העלה, זאת חיפושית רביעית שלו והיא אמריקאית! משום מה היא נראית לי שונה מהאחרות (אני אוהב אותה, עיצוב מאוד יפה ןלדעתי גם הצבע). אז רציתי לבקש פירוט קצר על סוגי החיפושיות השונים...רק הסבר קצר של ההבדלים, בצורה, במנוע, וכו´. תודה וגמר חתימה טובה אדם

kobix1

New member
קודם כל תודה! אני יודע שהיא יפיפיה!

אז ככה לפי מיטב ידעתי ויתקנו אותי אחרים יש 2 סוגים עקריים יש את הגרמניה ויש את האמריקאית שניהן יוצרו בגרמניה אבל הסיבה שהאמריקאית נקראית ככה היא משום שהיא שווקה לקהל האמריקאי המפונק... באמריקאית הוסיפו בולמי זעזועים עם ספירלה ומתלה נפרד לכל גלגל כמו גם דש בורד וחלון קדמי קצת יותר גדול ויותר עגול (ככה תזהה אמריקאית בקלות) האמריקאיות הצטינו גם ברמות גימור גבוהות לאותה תקופה שטיחים בכל האוטו ללא טיפת פח גלוי גם מאורר על באמריקיאות הותקנו מנועים 1300 ומעלה מכיון שפשוט המשקל שלה היה יותר גדול את הגרמניות הפשוטות יותר... ניתן למצוא גם היום בכל פינה. חלון קדמי ישר ללא קפיצים ספירליים יש שם משהו שנראה כמו בולם אבל הוא לא.. לגרמניות יש עוד כמה דגמים שהם דגם בתוך דגם לחבר שלי יש למשל חיפושית עם חלון ישר בלי דש בורד אבל עם קפיציפ ספירלים כמו של אמריקאית ... טוב זהו בערך אם יש למשיהו משהו להוסיף אשמח לדעת ולסיכום הנה היא שוב..

vq55205

New member
דגם אמריקאי

אם אני לא טועה ישנו הבדל נוסף שקיים גם אצלי בחיפושית הגרמניה , היציאה מהראשים הינה יציאה כפולה (יציאה לאגזוז) מה שמוסיף כח למנוע מה שמחייב אגזוז שונה עם שתי יציאות (הדגם האמריקאי) האם אני צודק ?

dejavu

New member
באמריקאיות

אם אני לא טועה, יש שני בולמי דיסק קידמיים בניגוד לגרמניות (4 דראמים)

kobix1

New member
לא

נדירות הן החיפושיות עם הבולמי דיסק הקדמיים! אני לא ראיתי מעולם חוץ מאפיסלון של דרורזי

© DrorZi

New member
אתה מתכוון ל 1302.

ב 71 (אם אני זוכר נכון) יצאה חיפושית משופרת - 1302 (שם דגם, לא נפח) ולה מתלים משופרים (עיקר השינוי - מתלי מקפרסון מקדימה) סימן הכר בולט - הפנסים מאחורה הם העגולים הגדולים. ב 73 לאחר משבר הדלק (אפרופו יום כיפור, משבר הלק היה בגלל מלחמת יום כיפור 1973...) ונהירת האמריקאים לחיפושית (שהיתה יחסית חסכונית בדלק לעומת המפלצות V8 האמריקאיות) יצרה VW את ה 1303 על בסיס ה 1302 שיפור עיקרי : דש בורד "אמיתי" וחלון קדמי גדול יותר. את ה 1303 הפסיקו ליצר ב 74 (חוץ מ 1303 קבריו שיוצרה עד 78) את ה 1302 מיצרים עד היום.
דרור זי, 1303LS .

למעלה