סליחה על השאלה:

m a m m

New member
סליחה על השאלה:

באיזה גיל עולים לכיתה א'? בתי בת 3 היום ואהיא שאלה אותי " מתי אני יהיה בכיתה א'? 5 או 6 ואולי 5 וחצי או 6 וחצי.... ובחישוב מהיר עצא לי שבספטמבר 2009 בתי תיהיה בת 5 וארבעה חודשים. האם בגיל כזה כבר אפשר להכניס לכיתה א' או שהיא תצטרך להיות פעמיים בגן חובה ואז רק בגיל 6 וארבעה חודשים היא תכנס לכיתה א? אני ממש לא מבינה... אשמח לקבל תשובה מדוייקת.

sarit1271

New member
לעניות דעתי זה מוקדם מדי לכיתה א'

גם מבחינה פיזית וגם נפשית. עכשיו יכול להיות ילד גבוה בגיל הזה כמו בתי היקרה אבל מבחינה רגשית לא מוכן. בתי בספטבמבר הזה היא בת 6 ו9 חודשים. ונשארה שנה בגן חובה. וזה רק עשה לכולם טוב. הגיעה מוכנה מבחינה רגשית לכיתה א' וזה מה שחשוב. כי אי מוכנות יכולה להרוס את שנות הלימודים. בהצלחה שרית

אפרת_ח

New member
השנתון נגמר בל' בכסליו - אמצע חנוכה

זה יוצא בד"כ בסוף דצמבר, כך שבאופן רשמי נכנסים לכיתה א' מגיל 5 ו-8 חודשים לפחות. כמו שכתבו לך, הרבה פעמים משאירים את הילדים שעוד לא בני 6 אפילו שנה נוספת בגן חובה. אז התשובה לביתך היא "שש וחצי".

גילור

New member
ראיתי שכבר הסבירו לך פה שהשנתון נספר החל

מחודש דצמבר ולכן הילדה תכנס לכיתה א' בגיל 6 וחצי בחישוב גס. לא הייתי מכניסה בשום אופן בגיל 5 וכמה חודשים. תני לה להנות מהגן כמה שיותר. ואגב, לא הבנתי למה היא צריכה להיות שנתיים בגן חובה. בגיל 3 היא נכנסת לטרום-טרום חובה (או שהיא בגן פרטי עדיין). בגיל 4 היא תהיה בטרום חובה. בגיל 5 היא תתחיל גן חובה. ורק כשתסיים ותהיה בת 6+ היא תתחיל כיתה א'.

גיל כניסה לכיתה א'

כאמור, החתך הגילאי נעשה בדצמבר. זאת אומרת שלכיתה א' נכנסים כל הילדים שעד דצמבר של אותה שנה ימלאו להם 6. יהיו כאלה שמלאו להם 6 כבר בינואר והם ייכנסו לכיתה א' בגיל 6 ושמונה חודשים, ויהיו כאלה שייכנסו לא' 3-4- חודשים לפני גיל 6. בכל מקרה בתך תיכנס לא' לאחר שימלאו לה שש וטוב שכך. היא לא תיאלץ להיות שנתיים בגן חובה, שכן היא תחל את גן טרום החובה בגיל המתאים ואח"כ תמשיך לעלות כרגיל משנה לשנה.

למעלה