סליחה על הניג´וס...

morag

New member
סליחה על הניג´וס...

אני מתנצלת, אבל השאלה עומדת לי על קצה הלשון... אתה חושב שתחושת הביקורת העצמית אתה הזכרת קודם, מושפעת אצלי מעצם העובדה שגדלתי אצל שני הורים "בתולות", אחותי היחידה "בתולה", האופק של בעלי הוא "בתולה", אפילו ביתי הקטנה "בתולה". מה לגבי העובדה שהחברים הנאמנים לי ביותר הם "בתולות"? נראה לך שיש בזה משהו?

המ... לא ניג´וס אלא שאלה מעניינת

יכול להיות בזה בהחלט משהו, אבל ביקורת עצמית קשורה למרות הכל לאדם עצמו, ולצורה שהוא מסתכל על עצמו, ולא ממש לאחרים. ברור שחלק מזה נוצר ברגע שהסביבה לא מקבלת אותך כפי שאתה, ונותנת לך להבין שאתה לא חמוד ונפלא, ומעבירה עליך ביקורת בלתי פוסקת, אבל זו בסך הכל מראה של עצמנו, שאנחנו לא מפסיקים לחפש בחוץ, אצל הזולת. יש הרבה שנולדו להורים אחרים ובכל זאת הביקורת שם, כחוסר שלימות פנימי ואישי. מה עושים ? מתחילים לעבוד על ה´אני´ שלך, לקבל את עצמך כפי שאת, ולאהוב את מה שיש שם. המדובר בתהליך ארוך מאוד שיקרה בהדרגה, אבל ככל שזה יתקדם, גם הסביבה תשתנה בהתאם, והיחס שלה אליך. כן, זה מדהים שזה קורה, אבל זה בהחלט אפשרי, ובמקום לשקף לסביבה ביקורת ולהשתקף בה בעצמך, תוכלי לחזור ולהיות את כפי שהיית יכולה להיות וכפי שאת עמוק בפנים - חמודה, מקסימה, ובעיקר - שלימה, ללא צורך בצ´פחות עצמיות וסביבתיות.. קל ? ממש לא. אפשרי ? בהחלט. ענין של החלטה - ונחישות.

למעלה